Bibliotheek Zwolle start met nieuwe catalogus

Woensdagmorgen heeft wethouder Emmy Witbraad op het Stadskantoor het startsein gegeven voor de Nieuwe Catalogus van de bibliotheek. Hiermee krijgt de Zwolse bibliotheekgebruiker de beschikking over een fantastische manier van zoeken in een uitdijend bestand van media en databanken.

Via de Nieuwe Catalogus kan iedere Zwollenaar in de bibliotheek of via de website zoeken in miljoenen titels. Want vanaf nu heeft men toegang tot een gezamenlijke catalogus van alle Overijsselse bibliotheken en van steeds meer grote collecties in de rest van het land. En die toegang ziet er ook nog eens prachtig uit. Wie een zoekwoord invoert ziet niet alleen de resultaten, maar daarnaast ook een kleurrijk spinnenweb. Daarin staan begrippen die mogelijk iets te maken kunnen hebben met het opgegeven zoekwoord. En hierdoor wordt men weer verder geholpen met zoeken en op ideeën gebracht. Zo wordt zoeken een feest.

Wie al zoekend iets vindt, kan dit met een druk op de zoek&boek-knop bestellen. Daarmee vraagt men een boek of cd boek uit Zwolle, Enschede of Amsterdam op, om het enkel dagen later in een bibliotheek naar keuze af te halen. Als het boek is gearriveerd, krijgt men een berichtje. De klant is koning zowel in de bibliotheek als thuis en op elk gewenst tijdstip.

Deze nieuwe service werd vanochtend feestelijk ingeluid door de wethouder van cultuur, Emmy Witbraad. Ze deed dit door een zoekopdracht te geven in de kleinste maar meest volledige bibliotheek van Nederland. Op het Stadskantoor aan het Lübeckplein deed ze tevens de eerste zoek&boekbestelling. Daarna is het alleen nog een kwestie van bezorgen. Ter gelegenheid van deze feestelijke start kunnen alle gemeenteambtenaren gratis kennismaken met het aanbod van de bibliotheek. Een proefabonnement van drie maanden helpt ze al lezend door de zomer.

Artikel delen:

Reageer