Historisch Tijdschrift over Westenholte-Voorst-Frankhuis

Zweolle – Vrijdagmiddag presenteerde de Zwolse Historische Vereniging een speciale uitgave van het Zwols Historisch Tijdschrift over Westenholte-Voorst-Frankhuis in het Historisch Centrum Overijssel. Tijdens deze feestelijke middag werd een optreden verzorgd door de oudste, nog actieve, vereniging van Westenholte: het koor Zang en Vriendschap. 

14-12-2012_presentatie_historisch_tijdschrift_hco_04.jpg

Het tijdschrift is gemaakt naar aanleiding van de succesvolle tentoonstelling over Westenholte-Voorst- Frankhuis in het Historisch Centrum Overijssel. De tentoonstelling vertelt het verhaal over de geschiedenis van deze buurten. Wekelijks komen er vele (oud)buurtbewoners om hun persoonlijke bijdrage aan deze geschiedenis te leveren tijdens het Historisch Café. Door de Zwolse Historische Vereniging is in nauwe samenwerking met het Historisch Centrum Overijssel een selectie uit dit unieke materiaal verwerkt in een extra dik nummer van het Zwols Historisch Tijdschrift. Wijkwethouder Filip van As nam deze middag het eerste exemplaar van dit themanummer in ontvangst in het Historisch Centrum Overijssel. Op deze feestelijke middag werd er door het koor Zang en Vriendschap voor een zeer passende muzikale omlijsting gezorgd. Dit bijzondere koor werd opgericht op 28 februari 1918. Zij viert volgend jaar haar 95-jarig jubileum! Tijdens de presentatie van het tijdschrift bracht zij liederen ten gehore. Na de presentatie was er gelegenheid tot het bekijken van de tentoonstelling onder het genot van een drankje.

14-12-2012_presentatie_historisch_tijdschrift_hco_03.jpg

14-12-2012_presentatie_historisch_tijdschrift_hco_01.jpg

14-12-2012_presentatie_historisch_tijdschrift_hco_02.jpg

De tentoonstelling MijnBuurtMijnVerhaal Westenholte-Voorst–Frankhuis loopt nog tot en met 4 januari 2013. Iedere dinsdagochtend van 10-12.00 uur is er Historisch Café. Ook uw verhaal en foto’s kunnen deel uitmaken van deze tentoonstelling! Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de website van het Historisch Centrum Overijssel www.historischcentrumoverijssel.nl.
Artikel delen:

Reageer