350 kerstpakketten voor de minderbedeelden

Zwolle – Zo’n 45 personen staken vrijdagavond in de Koningskerk aan de Landsheerlaan de handen uit de mouwen om voor cliënten van de Voedselbank en de RIBW  kerstpakketten samen te stellen. In totaal werden er in twee uren tijd 350 kerstpakketten ingepakt. Een doos bevat een kwalitatief hoogwaardig en gezond kerstpakket. Het was in eerste instantie de bedoeling om alleen voor de Voedselbank pakketten te maken. Door alle hulp en steun had de organisatie enorm veel geld en boodschappen gekregen: meer dan 7.000 euro aan giften en meer dan 100 grote dozen met boodschappen.

kerstpakket_1.jpg

Hiermee konden alle 260 klanten van de Voedselbank, de mensen van het RIBW en ook enkele gezinnen binnen de Koningskerk een goedgevuld pakket gegund worden. Bij het pakket krijgen de ontvangers diverse waardebonnen voor o.a. de Kerstlichtjestocht, een optreden van Elly en Rikkert en twee lekkerbekjes bij een vishandel. Daarnaast zal de Voedselbank een gulle gift krijgen voor de dagen na Kerst. Het mooie initiatief werd voor 100 procent gesteund door het Zwolse college van burgemeester en wethouders. Filip van As, wethouder Sociale Zaken, onderstreept het belang van deze actie met de volgende woorden: “Kerst is een periode van bezinning en gezellig samen zijn. Veel mensen maken er iets extra’s van. Dat geldt zeker voor het kerstdiner. De kerstpakketten van de Koningskerk worden dan ook graag ontvangen door de Voedselbank en haar klanten. Het college van burgemeester en wethouders draagt deze actie een warm hart toe. Het spreekt de hoop uit dat u het gehele jaar zorg heeft voor de mensen om u heen en in het bijzonder voor hen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.”

kerstpakket_11.jpg

kerstpakket_4.jpg

kerstpakket_5.jpg
De organisatoren van de kerstpakketten actie…

Via Lees verder meer foto’s…

kerstpakket_10.jpg

Aanbevelingen:

De aanbeveling vanuit het Zwolse college van burgemeester en wethouders:

Kerst is een periode van bezinning en gezellig samen zijn. Veel mensen maken er iets extra’s van, dat geldt zeker voor het kerstdiner. De kerstpakketten van de Koningskerk worden dan ook graag ontvangen door de Voedselbank en haar klanten. Het college van burgemeester en wethouders draagt deze actie een warm hart toe en spreekt de hoop uit dat u het gehele jaar zorg heeft voor de mensen om u heen en in het bijzonder voor die mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Filip van As,
Wethouder Sociale Zaken

kerstpakket_2.jpg

De aanbeveling vanuit Joop van Ommen (directeur WRZV):

Het is gewoon beangstigend hoe de situatie nu is. Ik weet hoeveel mensen aan de verkeerde kant van de streep staan. Als ik aan een actie als deze denk, denk ik aan een Zwols gezin dat we op dit moment aan het helpen zijn. Het gezin telt 11 kinderen, waarvan de jongste 2 maanden en de oudste 15 jaar. De beide ouders zijn heel labiel en het ene kind voedt het ander. Het is echt heel schrijnend. Ik draag daarom ook deze actie een warm hart toe en hoop van harte dat heel veel mensen hieraan meewerken. Ook hoop ik dat u niet alleen met de kerstdagen aan deze mensen denkt maar elke dag van het jaar uw hart open heeft voor de mensen die het minder hebben.

Joop van Ommen, Directeur WRZV-hallen

kerstpakket_8.jpg

De aanbeveling vanuit de Voedselbank:

De klanten van de Voedselbank hebben veel aan de kerstpakketten van de Koningskerk, zo is in het verleden gebleken. Iets extra’s met de feestdagen maakt het gezinsleven warmer. De Voedselbank stelt het dan ook zeer op prijs als u een bijdrage geeft voor deze pakketten.

Ad Marijs,

Secretaris Voedselbank Zwolle 

kerstpakket_3.jpg 

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Hopelijk komt het allemaal op de juiste plaats terecht.
  (even om de hoek kijken of bepaalde armlastigen niet met de Mercedes zijn gekomen..)  ⚠️ Meld

 2. Hoi, ik organiseer een beetje mee maar we hebben geen dure auto’s gezien. Wel heeft een mevrouw gemaild die met haar scootmobiel vanuit Zwolle-Noord ’s avonds in de regen een pakket wilde ophalen. Die brengen we vandaag maar naar haar …

  Verder: mooie reportage Harry, bedankt!!!!
  Jan de Beer
  :'(:'(:)


  ⚠️ Meld

 3. Dt32 precies zoals je zegt als ze maar niet met een Mercedes om de hoek een pakket komen halende heb je ook.Zag een tijdje geleden ook zoiets voor tv van een gezinnetje die het moeilijk had met schulden en naar de voedselpakket ging.Daar kon mevrouw met haar dochtertje spul uitzoeken wat ze hard nodig had in huis want had er geen geld voor.Deze mevrouw zag ik kwam wel op een spiksplinternieuw nieuwe electrische fiets met de mooiste kinderzitjes erop waarvoor je in de winkel wel 2600 ?? betaald aan .Zo ,n fiets kan ik niet betalen van mij AOW .Dus wel kijken aan wie je zon pakket geeft


  ⚠️ Meld

 4. dt 32 en pieters en die anderen die jullie hebben bloeden? Er spreekt kindelijke jaloezie uit jullie woorden en slechte kennis van zaken.


  ⚠️ Meld

 5. Dit soort dingen zijn altijd goed.
  Vanavond ook ballen mee naar het stadion. 8)
  Mensen kun het ECHT gebruiken, niet omdat ze anders geen voedsel krijgen maar voor hun geestelijke gezondheid.
  Daar helpen dit soort dingen voor veel mensen enorm bij.

  Jammergenoeg is het wel degelijk nodig om goed te kijken waar spullen heen gaan.
  Er zijn nou eenmaal vele gluiperds op deze aardbol die alles graaien wat ze kunnen krijgen.
  Dat kan nooit de bedoeling zijn.

  Gelukkige feestdagen aan zowel vrijwilligers etc. als de ontvangers.


  ⚠️ Meld

 6. 🙁 Hoe triest dat een mens jaloers kan zijn op een ander mens, omdat diegene een mooie nieuwe fiets heeft met een motortje.
  Misschien heeft die moeder die fiets wel gestolen?
  Ga snel aangifte doen Pieters, past bij uw type nml. Teveel achter de geraniums hangen worden sommige mensen een beetje vervelend van en jaloers.
  Bah is dit een kerstgedachte?
  Misschien heeft die moeder die fiets wel van haar rijke ex gekregen?
  Of van haar ouders?  ⚠️ Meld

 7. Het is zo makkelijk om klaar te staan met een oordeel, terwijl we niet eens het verhaal achter de mens kennen.
  En dat het moeilijk is om niet gelijk te oordelen, is iets wat ik ook wel eens tegen mezelf moet zeggen. Maar probeer het altijd wel.


  ⚠️ Meld

 8. er zijn ook mensen die niks hebben en die niet bekend zijn bij de koningskerk bijvoorbeeld of bij de voedselbank het zij uit schaamte hetzij uit onbekendheid ben zelf een levend voorbeeld en tuurlijk zullen er profiteurs zijn maar ook jammer dat er mensen met oordelen klaar staan want je moest eens weten hoeveel mensen ook zo,n pakket kunnen gebruiken en er geen 1 hebben gehad dus mooie aktie nu nog voor alle mensen die t nodig hebben niet alleen die van de voedselbank sterkte met de aktie


  ⚠️ Meld

 9. @Mel,

  ben zelf een levend voorbeeld

  Van wat, van schaamt of van onbekendheid.

  ben zelf een levend voorbeeld [/quot deze pakketten niet alleen naar de voedselbank gegaan.  ⚠️ Meld

 10. Ik zou zeggen kom eens kijken bij de Voedselbank, dan schaam je je misschien dat je berichten over Mercedessen en dergelijke stuurt. De pakketten zijn vandaag in grote dankbaarheid ontvangen, je had de mensen moeten zien sjouwen…….

  Jan-Pieter Verhoef
  Voorzitter Voedselbank Zwolle


  ⚠️ Meld

 11. @Jan Pieter,

  In mijn reactie (de tweede van boven) sprak ik de wens uit dat alles op de goede plek terecht zou komen (het controleren van de Mercedes om de hoek hoort daar spreekwoordelijk ook bij)
  Dat er daarna wordt doorgegaan op de Mercedes en ander dure vervoersmogelijkheden voor eventuele voedselbank bezoekers is voor rekening van de betreffende schrijver.

  Het is triest dat er een voedselbank nodig is maar het is geweldig te vernemen dat het in Zwolle kennelijk op een eerlijke manier geregeld is.
  (dat is niet in elke gemeente het geval)  ⚠️ Meld

Reageer