Hedon geniet van The Scene

Zwolle – Vrijdagavond stond de met prijzen overladen formatie The Scene op het podium van Hedon Zwolle. De band is al meer dan 30 jaar één van de smaakmakers van de Nederpop. Met hits als Iedereen Is Van De Wereld en Blauw en vele succesvolle albums op zak is The Scene nu alweer toe aan de vijftiende plaat, Code.

_mg_4971.jpg
Blauw!

The Scene mag meer dan dertig jaar bestaan, de band leeft nog altijd voor het podium. Toen er over het nieuwe album nagedacht werd, stond dan ook al snel vast dat de energie vastgelegd moest worden die vrijkomt tijdens die concerten. De songs hebben de compacte kracht die de titels al ruimschoots suggereren: Overal, Water En Vuur, Hel, Code, Stip, Drink, Dier, En Dan, Mooi. De eerste reacties waren laaiend enthousiast en zo stond de single Overal ruim twee maanden op de hoogste rotatie bij VRT-Radio 1 in België.

_mg_4943.jpg

_mg_4958.jpg

_mg_4987.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Code is, concertregistraties en compilaties meegerekend, het vijftiende album van een band die in 1978 opgericht werd. De energie van de new wave verschaft The Scene vanaf het begin een compact, stuwend geluid. Aanvankelijk wordt in het Engels gezongen. In de loop van de jaren tachtig stapt The Scene definitief over naar het Nederlands. Prompt breken er toptijden aan. Het grootste succes arriveert in de vorm van het album Blauw, dat in 1991 uitkomt. Het titelnummer wordt een hit, net als de single Iedereen Is Van De Wereld. The Scene is daarmee definitief één van de smaakmakers van de Nederpop.

_mg_4895.jpg

_mg_4937.jpg

_mg_5010.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer