Fietsster gewond bij aanrijding aan Werkerlaan

Zwolle – Op de Werkerlaan raakte vrijdagmiddag 14 december een 34-jarige fietsster uit Zwolle gewond, nadat zij was aangereden door een 36-jarige automobiliste uit Wierden.

De Zwolse reed op het fietspad en had recht op voorrang, maar de vrouw uit Wierden zag haar over het hoofd met de aanrijding tot gevolg. De Zwolse raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Tegen de automobiliste wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Waar op de Werkerlaan is dit gebeurd dan? (ik denk bij dit verhaal aan een domme actie van een automobilist die niet genoeg ruimte voor het inhalen van de fietsster heeft genomen?)


  ⚠️ Meld

 2. Ik neem aan dat de fietsster op de Muurmeesterstraat reed? Dat en bij de rotonde met de Mastenbroekerallee zijn de enige fietspaden, de rest betreft fietsstroken of gewoon zijwegen.


  ⚠️ Meld

 3. Bij de fietsersoversteek bij Healt Center en ze is aangereden aan de kant waar de apotheker zit. Tenminste, daar stond de ambulance en later de verkeersdienst.


  ⚠️ Meld

 4. Er zijn heel veel automobilisten die met gepaste snelheid het voorrangsfietspad oversteken maar er zijn helaas ook heel wat idioten die met een noodvaart erover knallen.
  Nou hebben ze dat fietspad notabene verhoogd op een drempel om de snelheid eruit te halen maar veel haalt het niet uit helaas.


  ⚠️ Meld

 5. @WFvN Nou die fietspad verhogingen stellen ook niks voor. Met de fiets voel je ze niet eens. Dit is een te goedkope oplossing om fiets-oversteek-plaatsen veiliger te maken. Echt weer een “oplossing”waar niet over na gedacht is.Of wat zo goedkoop mogelijk moest.


  ⚠️ Meld

Reageer