Breien voor Serious Request succesvol

Zwolle – De oproep van het Zwolse Rode Kruis om babyartikelen te breien voor Serious Request is een succes. Tientallen vrijwilligers, waaronder de bewoners van het Gezondheidshuis in Stadshagen, zijn aan het breien geslagen.

breiactie.jpg
Eigen foto

Dit jaar staat 3FM’s Serious Request in het teken van wereldwijde babysterfte en het terugdringen daarvan. Om dit project een hart onder de riem te steken staan vrijwilligers van het Zwolse Rode Kruis op donderdag 20 en vrijdag 21 december met een kraam op het buitenterras van de Brasserie het Vliegerhuys aan de Nieuwstraat 55 om de gebreide artikelen te verkopen. De prijsstelling van de artikelen varieert tussen de € 1,50 tot € 15,- euro. Het resultaat mag er zijn. Voor deze actie werden 160 paar slofjes, veertig paar sokken, zesenveertig mutsen, zes truitjes, negentien knuffels en één paar wanten gebreid. Daarnaast nog twee hippe kinderschortjes.

Naast het breiwerk worden gesponsorde merkmutsjes verkocht. Ook staat er een wensboom waar iedereen een wens in kan ophangen. Voor kinderen tot en met zes jaar is er een grabbelton met cadeautjes. Kinderen kunnen de speciaal ontworpen kleurplaat voor deze actie komen inkleuren. De mooiste tien tekeningen worden aan het einde van de actie beloond met een grabbelcadeautje.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Goede actie maar slecht gekozen verkooppunt. In de zomermaanden trekt dat terras nog wel wat mensen, maar nu toch niet. Ze hadden beter midden op de (Grote) markt kunnen staan!!


    ⚠️ Meld

  2. Mogelijk doen ze het aan achterzijde van het terras. Dan zit je ineens bij het overdekte winkelcentrum (weeshuisstraat) tegenover de Miss Etam, en dat is dan weer een uitstekende locatie.


    ⚠️ Meld

Reageer