Zilver voor Ronald Mulder in China

Zwolle – Zwollenaar Ronald Mulder is zondag op de tweede 500 meter bij de Essent ISU World Cup in Harbin als tweede geëindigd. Dat laat schaatsen.nl op haar website weten. Het betekende zijn eerste podiumplaats van dit seizoen in een wereldbekerwedstrijd.

De rijder van Brand Loyalty kwam na 35,21 over de streep en moest daarmee alleen Joji Kato voor zich dulden. De Japanse winnaar dook met 34,94 als enige onder de grens van de 35 seconden. Jan Smeekens werd na zijn zege op de eerste 500 meter nu derde in een tijd van 35,27. In de laatste bocht ging hij bijna onderuit, maar kon toch zijn vijfde plak in zes wedstrijden pakken. Ook Michel Mulder kon zijn prestatie van een dag eerder niet evenaren. De tweelingbroer van Ronald Mulder werd achtste in 35,51. Hein Otterspeer vond zijn naam terug op plek dertien (35,67), terwijl de vijfde en laatste Nederlandse deelnemer aan de kortste afstand, Kjeld Nuis, achttiende werd in 35,87.

In het wereldbekerklassement gaat Smeekens na zes 500 meters nog wel aan de leiding. Hij verzamelde vooralsnog 430 punten, 44 meer dan de nummer twee Kato (386 punten). Michel Mulder is de nummer drie met 307 punten. Ronald Mulder klimt dankzij zijn tweede plaats naar plek acht met 210 punten.

Bron: schaatsen.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Prachtig weer zilver voor Mulder gaat goed zo nog even zo door gaan dan wordt het nog wel een keer goed .Mulder van harte gefeliciteerd en volhouden zo


    ⚠️ Meld

Reageer