Specialgym bij CGV Sparta

Zwolle – Christelijke Gymnastiek Vereniging Sparta biedt ‘Specialgym’ aan; sport voor kinderen met een bewegingsachterstand.

Soms komen kinderen door de ontwikkeling van hun motoriek tijdens de gymles op school of tijdens het sporten bij hun sportvereniging niet mee op het niveau van hun leeftijdgenootjes. Het gevolg kan zijn dat deze kinderen het plezier in sport en bewegen verliezen. Om dit afhaken te voorkomen is ‘Specialgym’ opgericht. Bij ‘Specialgym’ maken kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 tot 12 jaar met een lichte bewegingsachterstand kennis met diverse bewegingsactiviteiten. Het doel is dat zij (opnieuw) plezier krijgen in gymlessen en sporten en dat er planmatig wat van de achterstand wordt ingehaald. Bij deze lessen worden de kinderen in kleine groepen van maximaal 10 kinderen begeleid door speciaal opgeleide leiding.

De lessen worden gegeven in de BDG-sporthal in Zwolle-Zuid op dinsdagmiddag van 16.00 tot 17.00 uur.Kinderen kunnen worden aangemeld voor (2) kennismakingslessen via reguliere lessen of via ouders zelf. Daarna volgt overleg of ‘Specialgym’ aansluit bij de specifieke behoefte van het kind.Voor verdere informatie: J. Kemerink, tel. 038-4525625 of email: j.kemerink@kpnplanet.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik kan uit ervaringen met mijn eigen kinderen zeggen; het is geweldig! Goed voor de motoriek & goed voor het zelfvertrouwen en zo zijn er nog wel meer dingen te noemen.


    ⚠️ Meld

Reageer