Artiesten langs café’s tijdens Kerstival

Zwolle – Het evenement Kerstival is eerder door een zevental horeca ondernemers in de Kamperstraat en de Jufferenwal geïntroduceerd in Zwolle, in goed overleg is dit in 2003 onder de vlag van de HESZ gaan opereren om de uitstraling in de gehele binnenstad beter vorm te geven. Dit jaar, op maandag 24 december van 16.00 – 20.00 uur, doen er 13 café’s mee aan dit evenement en het artiestenaanbod is weer sterk gestegen. De streven blijft om dit evenement in de loop der jaren wordt uitgebouwd tot een vast gebeuren met ongeveer 13 cafés in de binnenstad van Zwolle.

Volgens voorzitter van de HESZ, John van Dinther is het bijzondere element bij het Kerstival dat niet het publiek van café naar café behoeft te gaan maar dat de artiesten een rondje maken langs een aantal cafés binnen hun groep zodanig dat de bezoeker binnen de vier uur durende sessie alle artiesten te zien krijgt in het café van zijn keuze. Dit jaar is er op verzoek voor het eerst ook een groep met niet wisselende artiesten. Het is uiteraard de bedoeling dat er een prettige kerstsfeer komt te hangen in de diverse cafés, ook wordt er door enkele café’s de ouders van het jeugdige personeel uitgenodigd om op deze manier eens te laten zien waar hun dochter of zoon zo nu en dan aan het werk is, dit is vaak anders niet mogelijk omdat het soms jongerencafés zijn waar normaliter geen ouderen komen.

Dit is natuurlijk een prachtige gelegenheid om samen naar het Kerstival te gaan. Tevens willen de ondernemers hun vaste klanten eens een extra sfeertje aanbieden. Ook zal er door de Kerstman handtekeningen worden uitgedeeld en de traditionele Glühwein zal zeker niet ontbreken. Voor de allerlaatste informatie kijk even op onze internetsite www.hesz.nl.

kerstival.jpg

De rondgaande artiesten zijn in 3 groepen verdeeld als volgt:

GROEP-1 (Swolsch Café, Café Bosch, Café de Kleine, Café Sam, Café de Casteleyn en Café de Bommel)

GROEP-2 (Café de Abdij, Café de Gezelligheid en The Livingroom)

GROEP-3 (`t Kroegje, Café Stapp`s Inn, Café de Twee Heeren en `t Proeflokaal)

Actuele artiesten info is online te vinden op http://www.hesz.nl/index.php/kerstival.

Artikel delen:

Reageer