Grote drukte bij Kerst Streekmarkt Nooterhof

Zwolle – Zondagmiddag organiseerde Doepark Nooterhof in samenwerking met Slow Food Zwolle, een Kerst Streekmarkt. Aan deze markt in het inmiddels erg populaire park deden 40 standhouders mee. Het was er deze middag zeer druk en maar zeker ook gezellig met muziek, een kindertheater, lekkere hapjes, drinken etc.

kerst_streekmarkt_5.jpg

De Kerst Streekmarkt is een vervolg op de Streekmarkten die eerder dit jaar in Doepark Nooterhof plaatsvonden. Deelnemers aan de streekmarkt zijn producenten en leveranciers van streekproducten en kerst gerelateerde producten. Bezoekers aan de gratis toegankelijke markt, konden proeven en kopen bij wijnboeren en wijnhandelaren, kaasboerderijen, een forellenkwekerij, groenteboeren, ambachtelijke bakkers, een bierbrouwerij, kadowinkels. biologische winkels en een kruidenkraam. Daarnaast stonden er kramen van de Milieuraad Zwolle, IVN, de Wereldwinkel, Thales Sterrenwacht en studentenbedrijven van Landstede Ondernemend. Ook de Infowinkel van Doepark Nooterhof was geopend. Studenten van het Productiehuis Nooterhof, een leerbedrijf van Landstede op het Doepark, waren zondagmiddag verantwoordelijk voor de aankleding van de markt en het entertainment. Zo was er een verhalenverteller, liepen er sprookjesfiguren rond over het park, was er een Kerstman en waren er diverse activiteiten voor de allerkleinsten. De ouders konden dan rustig de markt bezoeken. Al met al genoeg vertier voor jong en oud.

kerst_streekmarkt_9.jpg

kerst_streekmarkt_1.jpg

kerst_streekmarkt_2.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

Doepark Nooterhof

Doepark Nooterhof is de afgelopen jaren een populaire plek geworden bij de Zwollenaar. Het park staat in het teken van duurzaamheid, en dat komt onder andere terug in de vele biologische en streekproducten die in het Theehuis Earthship op de kaart staan. Kinderen kunnen zich vermaken in de waterspeeltuin of met de onlangs gepresenteerde speurtocht van de Milieuraad en IVN Zwolle e.o.. Doepark Nooterhof is onderdeel van Landstede.

Slow Food Zwolle

Slow Food is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor lekker, puur en eerlijk eten. Zij geloven in het recht op het genieten, in eten met een goede smaak die wortelt in de gastronomische traditie. De organisatie zet zich in voor een voedselproductie waarin rekening wordt gehouden met het welzijn van het milieu, de planten, de dieren en onze eigen gezondheid. Slow Food Zwolle telt op dit moment 120 leden. De doelstellingen komen overeen met die van Slow Food (Inter)nationaal, maar richt zich nog meer op de lokale agricultuur en biodiversiteit. Met als voornaamste doelstelling de lokale streekproducten onder de aandacht te brengen bij een groter en breder publiek.

kerst_streekmarkt_3.jpg

kerst_streekmarkt_4.jpg

kerst_streekmarkt_6.jpg

kerst_streekmarkt_7.jpg

kerst_streekmarkt_8.jpg

Artikel delen:
Reacties 14
 1. @robertw ; hoezo negatief? Als de “muziek” te hard staat, mag je er niets van zeggen? Of moet je wachten tot er een paar “positieve” reacties zijn gepost?;)


  ⚠️ Meld

 2. Ik vond de muziek leuk en sfeervol, ik kon iedereen nog goed verstaan. Verder nog een forel gekocht, die ook heerlijk smaakte! Misschien moeten ze volgende keer de nummers beter kiezen, heel veel nummers hadden een ander volume, daar zit het hem in. Maar wat mij betreft stond de muziek niet storend hard.


  ⚠️ Meld

 3. @drama nou wordt hij helemaal mooi, omdat Mark wijst op de fouten van suze, is het zijn probleem??

  We krijgen in Nederland allemaal een opleiding, jammer dat veel mensen niet goed hebben opgelet bij de taal-/Nederlandse les.


  ⚠️ Meld

 4. Japser, je weet zelf ook wel dat mensen ook iets onder de leden kunnen hebben waardoor ze zich taalkundig minder goed kunnen uitdrukken. Nu weet ik niet of dit voor de persoon in kwestie het geval is, maar een beetje verder denken dan taalles moet toch binnen je mogelijkheden liggen lijkt me.


  ⚠️ Meld

 5. @Mul ik ben op het internet net iets teveel luie mensen tegen gekomen, die dyslexie faken. Als je het internet moet geloven, heeft minstens 40% van de Nederlandse bevolking zeer zware dyslexie.

  En ‘heb ik er een moeite mee’ tikken ipv ‘heb ik er moeite mee’ heeft helemaal niks met woordblindheid te maken.


  ⚠️ Meld

 6. Ondankls dat ik zeker wel begrijp wat je bedoelt Japser, ben ik het absoluut niet met je eens. Dat mensen lui zijn is een aanname, zowel de opmerking dat het luie mensen zijn als de cijfers die je gebruikt. Zeker wanneer je dit concludeert uit enkel het weglaten van woorden in een zin. Dat kan namelijk een onderdeel van dyslexie zijn. Daarnaast is dyslexie maar een van de eigenschappen die het omgaan met geschreven taal in de weg zit. ‘lui zijn’ wordt overigens zeer vaak ten onrechte toegeschreven aan mensen met een beperking, wist je dat? Nu kan het best zo zijn dat iemand zijn zin niet volledig typt vanuit ‘luie overwegingen’. Maar vraag jezelf dan eens af of jouw ergernis daarover jou daadwerkelijk belemmert in je geluk. Vraag je je daarna eens af of je het maken van een beschuldigende opmerking daarover zo belangrijk vindt, dat je het risico op de koop toe neemt om iemand echt te kwetsen. Die kans is namelijk zeer aanwezig, je zult niet de eerste zijn die die kans ten volle benut.


  ⚠️ Meld

Reageer