Inbrekers slaan op de vlucht voor politie

Ommen / Zwolle – Na een inbraak in een winkel en een poging inbraak bij een andere winkel aan de Brugstraat in Ommen, heeft de politie in de nacht van zondag 16 op 17 december op de Hessenweg in Zwolle een 26-jarige verdachte uit Haarlem aangehouden.

Rond 02.00 uur werd met geweld o.a. een ruit ingeslagen van de ene winkel en gepoogd binnen te komen bij de ander. Middels het inbraakalarm werd de politie gealarmeerd. De daders sloegen op de vlucht. Op basis van het signalement van de auto zette de politie de achtervolging in en zette in Zwolle de weg af ter hoogte van de spoorwegovergang op de Hessenweg. Een vrachtwagen stond inmiddels ook stil voor deze wegversperring. Toen de auto van de verdachten met hoge snelheid naderde en men de blauwe zwaailichten en blokkade zag, remde men hard en week uit via de parallelweg. Men poogde weg te komen door weer gas bij te geven, maar verloor hierbij de macht over het stuur. Vlak voor de spoorwegovergang crashte de auto tegen een lantaarnpaal, een vrachtwagen en een hek. Twee inzittenden sloegen op de vlucht. Een derde verdachte die achterin zat kon worden aangehouden. Hij was gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij ter observatie een nacht moest blijven. Naar de twee gevluchte mannen is nog gezocht met een politiehond, maar zijn niet meer aangetroffen. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld.

Zie ook: https://www.weblogzwolle.nl/content/view/32826/1/   

Artikel delen:
Reacties 6
 1. wat een helden die politie ze kunnen nog geen vluchters oppakken en zijn ze ze nog kwijt ook.En dat moet voor onze veiligheid zorgen .


  ⚠️ Meld

 2. Pieters als je zon grote mond hebt en de politie dit en dat verwijt dan zou ik zeggen ga bij de politie verdien daar 2 x zoveel dan normaal en dan ben benieuwd of misntens een straatoverlast op kan lossen met dat grote bekje van achter je pc zo stoer doen die mensen lopen elke dag veel gevaar en hun best doen mischn ook voor je ooit zullen zich inzeten..


  ⚠️ Meld

 3. Pieters, als het gaat om fietsen in het winkelcentrum in Zwolle Zuid ben ik het wel met je eens dat daar meer tegen opgetreden moet worden.

  Maar dat eeuwige gezeur, dat de politieagenten er liever voor kiezen om in hun warme kamertje koffie te zitten leuten.
  En nu weer het gepiep dat ze niet goed genoeg hun best hebben gedaan! Sjonge jonge! De azijn al weer op tafel staan voor het ontbijt? 😉

  Maar even een serieuze vraag: wat is je probleem met de politie? Wat vind je dat ze hier verkeerd gedaan hebben?

  In mijn ogen hebben ze hier goed gehandeld. Er is serieus op een inbraakalarm gereageerd. Ze hebben in ieder geval één boef te pakken. Nu gewoon die ene inbreker zo lang vasthouden tot hij zijn vriendjes verlinkt! Daar moet wel achter te komen zijn lijkt me zo!


  ⚠️ Meld

Reageer