Audities voor Deltion theaterproject

Zwolle – Op 11, 12 en 13 april 2013 is het Deltion College het toneel van een bijzondere voorstelling: ’Hertha, omdat ze een joods meisje was…’. De voorstelling wordt door Deltion neergezet in samenwerking met Jolmer Versteeg, oud student van Deltion en bekend van De Jonge Honden. De voorstelling vertelt het verhaal van het joodse meisje Hertha Aussen, dat in 1942 op 15-jarige leeftijd samen met haar zus Annie in Wijhe wordt opgepakt en gedeporteerd naar kamp Westerbork.

Vanuit dat kamp schrijft zij intensief met haar vriendin Netty Hietkamp. Een dame van in de 80 die nog steeds in leven is. De voorstelling is gebaseerd op de brieven tussen Netty en Hertha die zij voor en tijdens de oorlog schreven. Een indrukwekkende voorstelling over vrijheid en vriendschap. Studenten en leraren van verschillende opleidingen werken mee, zoals podiumtechniek, beauty, licht & geluid, mode, visagie, grafisch vormgeven, metaaltechniek, sociaal cultureel werk en artiest. Naast Deltionstudenten en hun leraren, is er ook een rol voor de wijk Holtenbroek, middelbare scholieren en voor basisschoolkinderen.

Niet alleen met, maar ook rondom de voorstellingen gaan klassen aan de slag. Zo wordt onder andere gedacht aan een sportevenement in de wijk of aan een project in Holtenbroek, over diversiteit, waarbij studenten op zoek gaan naar ‘verhalen’ van individuen, uitgewerkt in tekst en beeld. Het Deltion College hoopt dat rondom dit project heel veel nieuwe vriendschappen ontstaan.

Audities
Het Deltion College wil deze voorstelling samen maken, met kinderen, jongeren en, volwassenen met een link naar de wijk Holtenbroek.

Voor de voorstelling is voor het ensemble gezocht naar spelers in alle leeftijden. Vanavond en morgenavond zijn de audities, rond de 50 mensen hebben zich hiervoor aangemeld.

Artikel delen:

Reageer