Afgietsels van ‘Zwolse Christus’ verkrijgbaar

Zwolle = De Stichting Grafmonument Thomas a Kempis heeft afgietsels laten maken van een van de beelden die in de in 1965 gesloopte Michaëlskerk stonden. De bustes van de ‘Zwolse Christus’ zijn te koop voor een bedrag dat afhankelijk is van de belangstelling.

christusbeeld_mengelberg.jpg

Het Christusbeeld was onderdeel van het grafmonument voor Thomas a kempis in de Michaëlskerk in de Roggenstraat. Toen die kerk werd gesloopt ten faveure van een winkelcentrum werd ook het praalgraf aan diggelen geslagen. De Stichting Grafmonument Thomas a Kempis beijvert zich er al acht jaar voor om de schrijn met botten van de wereldberoemde Zwolse monnik, die in 2006 in de Onze lieve Vrouwe-basiliek werd geplaatst, een passende aankleding te geven. Er is al een schilderij opgehangen van het Bergklooster, waar Thomas in de vijftiende eeuw heeft gewerkt, en er wordt gewerkt aan een sokkel. Om dat te financieren heeft de stichting nu afgietsels laten maken van het Christusbeeld dat in 1965 onbeschadigd uit de puinhopen van de Michaëlskerk werd gehaald.

De buste, gemaakt door de kunstenaar Martin Niemeijer, is ongeveer 45 centimeter breed, 50 centimeter hoog en 25 centimeter diep, en weegt iets meer dan twintig kilo. De replica’s zijn gemaakt van gips en beton, met kleurstoffen die de tinten van het origineel benaderen. Wie een buste van de ‘Zwolse Christus’ wil aanschaffen, kan zijn interesse per mail aangeven bij info@bergklooster.nl. Zodra de prijs bekend is krijgen de gegadigden dat te horen en kunnen ze een bestelling doorgeven.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer