Bijeenkomst voor kinderen van psychisch zieke ouders

Zwolle – "Had iemand mij maar verteld dat mijn vader ziek was!", "Niemand vroeg ooit hoe het met mij ging." Zomaar twee citaten van kinderen die opgroeiden bij een ouder met ernstige psychische problematiek. Stichting Kinderbelang werkt samen met CJGZwolle om kinderen van psychisch zieke en verslaafde ouders onder de aandacht te brengen. Dit is belangrijk omdat het om veel kinderen gaat en zij een risicogroep vormen; een groot deel van hen ontwikkelt zelf klachten.

Het goede nieuws is dat de omgeving veel voor hen kan doen om het risico te verminderen. Door een subsidie van WMO Zwolle kan Stichting Kinderbelang kosteloos in Zwolle bijeenkomsten organiseren. Instellingen of kerken die hun deuren hiervoor willen openen worden van harte uitgenodigd. De bijeenkomsten worden geleid door psycholoog Sandra van Gameren, zij is auteur van het boek ‘Leven met een psychisch zieke ouder’. De rode draad is praktisch: wat kunt u voor deze kinderen betekenen? De eerstvolgende bijeenkomsten worden gehouden op woensdag 16 januari van 20.00 uur tot 21.30 uur en donderdag 17 januari van 9.30 uur tot 11.00 uur aan de Democratenlaan 86 in het gebouw van de CJG. Meld u aan via www.cjg.nl. Stichting Kinderbelang komt op voor kinderen wiens rechten geschonden zijn of dreigen geschonden te worden. Kijk voor meer informatie op www.stichtingkinderbelang.nl.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Preventief gaan werken. Ook in Familierecht. Nog steeds wordt klakkeloos gezag gegeven aan bijvoorbeeld borderline-moeders! Schandalige zaak. Dat heet medeplegen van kindermishandeling.


    ⚠️ Meld

Reageer