Het weer: later droog

Zwolle – Dinsdagmorgen is het bewolkt en valt er verspreid over het land wat regen. In de middag wordt het droog en breekt vanuit het westen af en toe even de zon door. De wind draait van zuidwest naar noordwest en is hooguit matig aan zee, kracht 3. Het wordt ongeveer 7 graden in onze regio.

17-12-2012_weerfoto__ijssel-ijsselbrug_en_rodeloper.jpg
IJsselbrug

Woensdag is het overwegend droog. Aan het begin van de dag is de zon nog even te zien, maar al snel neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Met een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt koude lucht aangevoerd. Het wordt 4 graden in het binnenland en 6 aan zee. In de avond en nacht blijft het droog en koelt het in het oosten af tot rond het vriespunt. Donderdag en vrijdag trekt een storing vanuit het zuidwesten langzaam over het land. Hiermee botst zachte lucht op de aangevoerde koude lucht. Mogelijk gaat dit in het noordoosten gepaard met winterse neerslag. De temperatuur komt daar mogelijk niet of nauwelijks boven nul, terwijl het in het zuidwesten een graad of 6 wordt.

De dagen daarna wint de zachte lucht waarschijnlijk verder terrein. Er is slechts een kleine kans dat de koude lucht het wint. In het noordoosten van het land is de kans dat het koud blijft een stukje groter.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer