Start ‘Half Glazen Huis’ in Zwolle

Zwolle – In het Deltion complex aan de Mozartlaan in Zwolle is dinsdagmorgen het goede doelen initiatief het Half Glazen Huis van start gegaan.

18-12-2012_halve_glazen_huis_deltion_van_start_04.jpg

In Enschede staat het Glazen Huis van 3FM. In het Deltion College staat het Half Glazen Huis. Beiden met het doel om geld op te halen voor het Rode Kruis, met dit jaar als thema babysterfte. Het Half Glazen Huis staat op 18, 19 en 20 december op het Sweelinckplein in de campus van Deltion. In de drie dagen en twee nachten zullen diverse artiesten en studenten het Half Glazen Huis bemannen en zorgen voor muziek, entertainment en interessante interviews. Daarnaast zullen zij aandacht geven aan andere acties die spontaan ontstaan binnen de campus om dit goede doel te steunen. Aan het Half Glazen Huis werken diverse studenten mee om dit tot een succes te maken. Te denken valt aan Podiumtechniek, Fotografie & Video en ICT.

18-12-2012_halve_glazen_huis_deltion_van_start_02.jpg

18-12-2012_halve_glazen_huis_deltion_van_start_05.jpg

18-12-2012_halve_glazen_huis_deltion_van_start_01.jpg

Via Lees verder meer nieuws en nog een foto…

Geld

Het opgeleverde eindbedrag wordt na afloop van de driedaagse aangeboden in Enschede. Henk Mekkering, leraar Podiumtechniek en initiatiefnemer: “We hebben bij Deltion alles in huis om een vullend programma te maken. Studenten zijn enorm enthousiast en het gaat een feestje worden. Dit allemaal om de actie van het Rode Kruis te steunen.” Doneren kan via www.kominactie.nl en voor meer informatie check www.facebook.nl/hethalfglazenhuis .

18-12-2012_halve_glazen_huis_deltion_van_start_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 21
 1. ieder zijn ding ik kies voor de mens in ons eigen land. ik zeg ook niet dat het niet goed is wat ze doen. ik zeg alleen waar ik veel meer voor zou geven en ik weet zeker veel meer nederlanders. mensen die nu een euro geven zouden voor de arme mensen in nederland 2 euro geven. en degene die zeggen nee doe ik niet zijn gewoon hypocriet en praten tegen hun geweten in en willen gewoon meedoen met deze hype elk jaar om te laten zien van kijk eens hoe gul ik ben en goed. en dan hebben we nog maar niet hoeveel er wel niet aan de strijkstok blijft hangen. maar ik heb mijn mening gegeven en zeg er verder ook niks meer over. ik wens ze evengoed succes fijne dag.


  ⚠️ Meld

 2. er is armoe genoeg in nederland daar besteed ik me geld wel aan.

  Dat zijn vaak mensen die het geld verkeerd besteden, niet werken wel een auto voor de deur, wel op vakantie,wel een Iphone maar geen eten op het bord. Dan geef ik liever mijn geld aan mensen die echt niets hebben!


  ⚠️ Meld

 3. mike dan stort jij toch lekker voor afrika. dit is laatste wat ik erover zeg moet toch weg:) je hebt mischien een beetje gelijk maar onthou wel waren we 25 jaar geleden al niet begonnen met geld te storten voor afrika live aid om maar een voorbeeld te noemen band aid om maar een voorbeeld te noemen allemaal voor de honger scholen waterputten noem maar op. nu 30 jaar later en na al die miljoenen als het al geen miljarden is nog steeds honger dorst ziekte dus geef jij het geld maar aan afrika geef ik het aan de voedselbank goed.nogmaals ieder zijn ding. en nu ben ik aan de arbeid succes allemaal gegroet.8)


  ⚠️ Meld

 4. @blaat dat komt omdat we die landen aan de andere kanten voor absurd lage prijzen ontdoen van hun grondstoffen en granen. Allemaal zodat wij hier goedkoop aan onze producten kunnen komen. Dat ze daar nog steeds arm zijn, komt door ons. Zodra wij meer gaan betalen voor olie (benzine), granen en mineralen (allerlei elektronica), en dan echt veel meer, 150% meer, dan komt het daar wel goed. Maar ja, stel je voor dat je 800e voor je nieuwe gadget moet betalen, of 4e voor een liter benzine, tsja, dan mogen die zwartjes creperen.

  Voor mijzelf is het nog simpeler overigens, ik doe niet aan goede doelen voor mensen. De mens heeft genoeg en rooft nog veel meer. Mijn extra geld gaat naar de natuur en de dieren.


  ⚠️ Meld

 5. @blaat ben het helemaal met je eens. En met jou en mij meerdere mensen. Het is gewoon een hype. Bedacht door o.a radio 3. Net wat je zegt, er is hier ook genoeg armoede. Vooral onder alleenstaande ouderen, maar die lopen er niet mee te koop of zien nooit iemand. Nu willen ze ook nog dat de regering het bedrag verdubbeld van onze belasting centen. Besteed dat geld a.u.b in eigen land.Aan bijv de zorg. Net wat je zegt, hoeveel blijft er aan de strijkstok hangen. Weet iemand nog wat de vorige actie was en wat er van dat geld terecht gekomen is? Ik in ieder geval niet. Ben benieuwd wat de actie opbrengt in deze crisis tijd trouwens.  ⚠️ Meld

 6. Blaat: wolf in schaapskleren?:o
  Dat je niets hebt met het Glazen Huis is je goed recht. Ik deel je opvatting dat het “geven” wel erg in het teken staat van “zichtbaar geven”. Maar buiten dat, getuigt je posting van 10.45 uur van een harteloos cynisme. Elk mensenleven telt, waar je wiegje ook staat. Ik zou de analyse van Japser nog maar eens lezen en je gaan verdiepen in de oorzaken van de wereldwijde grote verschillen in welvaart.


  ⚠️ Meld

 7. “Arme mensen kunnen niet met geld omgaan: ze geven alles uit aan eten en kleren, terwijl rijke mensen het heel verstandig op de bank zetten.”


  ⚠️ Meld

 8. Overigens is de armoede in Nederland TOTAAL niet te vergelijken met de armoede in 3de wereldlanden. Met het inkomen van de gemiddelde arme hier in Nederland, kun je alsnog een heel dorp voeden in Afrika. Die twee vergelijken en er dan op uit komen dat het geld beter in Nederland kan blijven, is een flink staaltje egocentrisme!


  ⚠️ Meld

 9. “egocentrisme”, is dat wel het juiste woord voor een opvatting dat die baby’s maar beter kunnen sterven omdat ze anders later als vluchtelingen hier komen om “hun hand op te houden”? 🙁


  ⚠️ Meld

 10. De 3FM acties gaat helemaal niet alleen om Afrika. Nog even een quote van de actie: 3FM focust zich in 2012 tijdens SR12 in Enschede op 5,5 miljoen baby??s die ieder jaar onnodig sterven. Elke 6 seconden sterft er een baby.
  Afghanistan staat wereldwijd op 1 en dat is volgens mij niet in Afrika. India komen we al tegen op nummer 50.
  Bron: http://www.carebel.nl/index.php/doel/kindersterfte
  Grappig dat velen meteen aan Afrika denken bij dit soort acties, kijk ook even naar de plaats van Nederland en welke landen er nog allemaal onder ons staan.


  ⚠️ Meld

 11. Ik zie het al aan de foto’s, van die wannabee typetjes

  in wat voor een opzicht zijn dit voor jou wannabe typetjes?
  al deze mensen steken hun vrije tijd in het half glazen huis.
  werken zich uit de naad om geld te verdienen voor een goed doel.

  dus nogmaals de vraag: ‘in wat voor een opzicht zijn dit voor jou wannabe typetjes?’


  ⚠️ Meld

 12. “het geld kan beter in Nederland blijven”
  waarom? om de “arme” mensen hier te helpen? even hea? van 1 arm persoon die hier leeft van een minimum uitkering kan je daar een heel dorp van voorzien (bewijze van).

  deze actie ging niet om mensen in armoede te helpen, deze actie ging om vrouwen hun kinderen te laten krijgen. stel je voor; de situatie waarin zij leven brengen we even naar Nederland. er zitten z’n 200 zwangere vrouwen bij het ziekenhuis, er zijn 2 verpleeg(st)ers. deze 2 kunnen maar z’n 20 vrouwen helpen. jij bent 1 van die vrouwen, hoog zwanger. hoe fijn zou het zijn als mensen uit een “rijk” land (want dat zijn wij immers, wij horen bij 1 van de rijkste landen) wat geld doneren om jou snel en op tijd te kunnen behandelen. voor maar liefst 1.50 help je al 1 kind, 1 kind kan dan al een vaccinatie krijgen tegen ziektes. dan denken we groter, voor maar 15 euro een “bevallingspakket” waar een zeiltje in zit, kaarsen, scheermesje, allemaal practise dingen om een vrouw goed te laten bevallen.

  waarom je niets meer van die andere acties hoort? omdat dit “stille problemen” worden genoemd. 3fm probeert dat aan de kaak te stellen. bedenk, als 3fm niet voor deze actie geld zou hebben opgehaald had niemand van deze babysterfte af geweten.

  maar goed, gelukkig staat ieder mens vrij in wat hij doet. maar om daarvoor een actie af te kraken of dergelijke?


  ⚠️ Meld

Reageer