17e editie Oliebollentocht voor velomobielen

Zwolle – Op zaterdag 29 december gaan meer dan 150 velomobielen van start voor 60 km toertocht in de Kop van Overijssel.

oliebollentocht.jpg

Op zaterdag 29 december start om 11:00 uur in Zwolle een toertocht van 60 km door de Kop van Overijssel voor meer dan 150 Velomobielen. De tocht voert vanuit Zwolle-Noord via Hasselt en Zwartsluis naar Belt-Schutsloot in Nationaal Park De Weerribben – De Wieden en daarna via de veerpont bij Genemuiden terug naar Zwolle. De tocht wordt jaarlijks vanuit een andere startplaats georganiseerd. Voor deze 17e editie is vanuit Zwolle een route uitgezet door de kop van Overijssel. In 2011 vertrokken vanuit het Noord-Hollandse Schermerhorn 149 velomobielen. In 2010 was Tilburg startplaats, in 2009 verrichtte wethouder Ingrid de Bondt (VVD) de aftrap in Utrecht. De tocht wordt georganiseerd onder auspiciën van de Ligfietsvereniging NVHPV.

VelomobilistenEen velomobiel is een overdekte ligfiets met 3 wielen. Vanwege de veelvoorkomende kleur geel staat de fiets in de volksmond bekend als banaanfiets. Velomobilisten zijn veelfietsers: de meeste deelnemers rijden in de velomobiel naar Zwolle. Deelnemers komen uit alle uithoeken van Nederland en uit België, Duitsland en Frankrijk. Een deelnemer uit Oostenrijk zal bij thuiskomst 2.500 km hebben afgelegd.

Route

De fietsers verzamelen bij De Vrolijkheid, Oude Meppelerweg 3 in Zwolle. Om 11:00 wordt in groepen van ca 50 fietsers gestart. De route volgt vanuit Zwolle Noord de dijken langs de Vecht en het Zwarte Water en voert via Hasselt en Zwartsluis naar het Nationaal Park De Weerribben – De Wieden. In Belt-Schutsloot wordt gepauzeerd. Daarna wordt teruggereden naar Zwolle Noord via de veerpont over het Zwarte Water bij Genemuiden.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Dat is wel de bedoeling ja 🙂 Ik doe nu al 10 jaar mee; erg gezellig en ook een prachtig gezicht om zoveel van die rijdende zetpillen achter elkaar te zien.


    ⚠️ Meld

Reageer