Gewijzigde afvalinzameling rond feestdagen

Zwolle – In verband met de feestdagen zijn er in de gemeente Zwolle enkele wijzigingen in de inzameldagen en ook in de openingstijden van het Milieubrengstation. Kijk daarom goed op uw afvalkalender. Deze kunt u raadplegen op www.rova.nl/afvalkalender.

In verband met eerste en tweede Kerstdag (25 en 26 december) wordt er geen afval ingezameld. Houd rekening met de volgende wijzigingen:. De inzameling GFT-afval van 25 december vindt plaats op 22 december. De inzameling van restafval op 25 december vindt plaats op 22 december. De inzameling van GFT-afval van 26 december vindt plaats op 29 december. De inzameling papier van 25 december vindt plaats op 29 december. Kijk voor de data waarop bij u het afval wordt ingezameld op uw persoonlijke afvalkalender.

Vanaf zaterdag 29 december worden de verzamelcontainers voor plastic verpakkingen tijdelijk weggehaald om vuurwerkvandalisme te voorkomen. Deze containers worden na 1 januari weer teruggeplaatst. Ook papiercontainers worden rond 31 december tijdelijk afgesloten of weggehaald.

Afvalkalender 2013
|
De nieuwe Afvalkalender van ROVA staat voor u klaar. U vindt alle inzamelinformatie makkelijk bij elkaar op www.rova.nl/afvalkalender. Ook is de ROVA-app beschikbaar voor iPhone en Android toestellen. Hiermee kunt u op elk gewenst moment uw persoonlijke afvalkalender en andere informatie raadplegen.

Wij wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig nieuwjaar. Meer informatie over het aanbieden van uw afval vindt u op http://www.rova.nl/afvalkalender..

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met het ROVA Klantcontactcentrum, telefoonnummer (038) 427 37 77 of via e-mail klantenservice@rova.nl. Wilt u op de hoogte blijven van ROVA nieuws? Volg ons dan op Twitter: @ROVAzwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Gewijzigde afvalinzameling rond feestdagen”

  1. Leuk, die persoonlijke kalender van de Rova

    In mijn geval:

    DE EERSTVOLGENDE INZAMELDATA ZIJN:
    donderdag 27 december GFT

    vrijdag 28 december Oud papier

    donderdag 10 januari GFT

    Wanneer komen ze nou eindelijk eens m’n plasticcontainer legen? Duurt niet lang meer, dan flikker ik dat plastic gewoon in de ondergrondse containers…….

  2. Weet iemand of er ook een kleinere container voor plastic te krijgen is? Dat ding vult nu bijna 2 m3 aan ruimte in mijn tuin, met al 3 weken op de bodem een paar broodzakjes en stukje plastic van een kapotte lamp…..Dit is weinig uitnodigend moet ik zeggen….

  3. Grappig! Jij dus bar weinig plastic, de mijne zat na 2 weken al tot aan de rand vol. Ben nu echt aan het proppen en stampen om het erin te kunnen houden. Wordt vast leuk als hij geleegd gaat worden.

  4. WFvN, misschien kunnen we ergens wat van elkaar leren. ik om mijn afval nauwkeuriger te scheiden en jij wellicht om minder plastic te gebruiken haha. Worden we toch nog milieubewust;)
    Ik denk ook dat ik de neiging heb om vanuit gewoont de rommel gewoon in de prullenbak te gooien. Ach, wellicht zit er nog progressie in.

  5. ;D
    De ellende is dat alles in plastic geleverd wordt De grootste boosdoeners zijn nog wel de grote kunststof melkflessen en natuurlijk de flessen voor wasmiddelen en wasverzachter. Daarnaast de doorzichtige kunststof vleesbakjes en de folie die eromheen zit.
    Ik kan natuurlijk ook normale melkpakken nemen maar dat wordt restafval en dat gaat de verbrandingsoven in. Dus ik weet niet of ik daar wel minder kunststof moet gaan gebruiken.

    Restafval hebben we bijna niet. Als ik één prullebak van m’n Curver Duobak (14 liter) per week weg breng, dan heb ik het wel gehad. Papier is bruut veel. GFT hebben we niet zo gek veel.

    Aan gewicht is papier de winnaar
    Aan volume gaat kunststof het winnen
    GFT staat met beide aspecten op de 3e plek bij ons
    Restafval staat helemaal onderaan.

    Alleen wil de Rova blijkbaar dat we méér restafval gaan produceren in de vorm van kunststof omdat die gasten het verzonnen hebben om één keer per maand de kunststofcontainer te komen legen terwijl ze met dat omgekeerd afval ophalen juist kunststofrecycling willen bevorderen. Bij ons gaat dat averechts werken en heb ik ze op voorhand al laten weten (maanden geleden). Onlangs nog maar eens met ze gebeld toen toch maar even duidelijk werd dat de nieuwe kunststofcontainer maar één keer per maand geleegd wordt en mijn volle container dus gewoon vol aan de weg bleef staan. Ik zou teruggebeld worden. Denk je dat dat gebeurd is? Ik ga nog maar eens bellen met die prutsers.

  6. Het kan me voorstellen dat dit averechts werkt. Moet wel zeggen dat ik best bereid ben om gescheiden afval in te zamelen, al ben ik hypocriet genoeg om daar nog niet aan te zijn begonnen. ik vind het wel een goede zaak. Als ze dan toch odnergronds kunnen inzamelen, is het niet handiger om iedereen een kar te geven met 3 bakken erop, die mensen in een keer naar een gezamenlijk gescheiden inzamelpunt brengen? Ach ja, wellicht een idee vanaf de zijlijn, maar wat mij betreft zou het kunnen werken. Moet wel zeggen dat ik van de Rova best een goede pet op heb, zelden een bedrijf gezien waar medewerkers zo klantvriendelijk zijn als daar. Hoop niet dat ik daarmee een discussie uitlok over de medewerkers van de Rova overigens.

  7. Ik wil je niet demotiveren, Mul;), maar zit zelf al jaren te wachten op een nieuwe afvalverwerker die mij twee containers en een plasticbak scheelt. Er is hoop:

    Het achteraf scheiden van plastic uit het afval is efficiënter en stukken goedkoper dan het laten scheiden van plastic door burgers zelf.
    Dat blijkt uit een proef die zestien Limburgse gemeenten deden naar het scheiden van plastic afval.

    Het achteraf scheiden van plastic uit het afval met een speciale verwerkingsmachine bespaart de zestien gemeenten bijna 6 miljoen euro, dat zegt wethouder Jan Bormans van de gemeente Gulpen-Wittem en initiatiefnemer donderdag.

    Een deel van de besparing zit in het drogen van het afval door de verwerkingsmachine waardoor afval gemakkelijker te scheiden is en er minder verbrand hoeft te worden.

    Meer kilo’s

    Daarnaast levert deze methode per inwoner ook meer kilo’s ingezameld plastic afval op. Met proeven van gemeenten die de burgers zelf het afval laten scheiden, wordt 6,3 kilo per inwoner ingezameld.

    De proef met nascheiding bij de Limburgse gemeenten leverde 19 tot 21 kilo plastic per inwoner op.

  8. Zo Dame, dat zijn interessante getallen.

    Dus 3x of méér plastic ingezameld met zo’n installatie. Dat is geen te verwaarlozen hoeveelheid. Ik ben vóór. Gewoon de grijze container weer voor restafval. Voor welwillende burgers nog die oranje containers op centrale plekken laten staan en klaar.

  9. @WFvN Ik heb jaren geleden – voor de plasticinzameling – begrepen dat nascheiding ook mogelijk is voor de andere afvalsoorten. Schijnt dat Wijster daar niet op is toegerust en bovendien nog niet afgeschreven. Ik zou het toejuichen, want al die containers voor de deur is ook niet alles (en zeker geen gezicht). Zolang dat niet het geval is, blijf ik netjes mijn afval gescheiden aanbieden, maar blijf wel hopen…

Reacties zijn gesloten.