Drie zones voor parkeren in Zwolle

Zwolle – Met ingang van 1 januari 2013 wijzigen de parkeertarieven van de gemeentelijke parkeerlocaties. Vanaf het nieuwe jaar is Zwolle, wat parkeren betreft, opgedeeld in drie zone’s. In elk van deze zone, geldt een ander tarief. Parkeren aan de oostelijke zijde (Diezerpoort) van Zwolle wordt het meest voordeligst.

Op deze manier wil de gemeente beter inspelen op de diverse behoeften van de verschillende bezoekers en tegelijkertijd de parkeerdruk in de stad gelijkmatiger verdelen zodat automobilisten minder lang naar een passende parkeerplek hoeven te zoeken. Op dit moment kent het centrum en het gebied ten westen van de binnenstad de grootste parkeerdruk. Bezoekers zijn daardoor vaak lang op zoek naar een parkeerplek terwijl in andere delen van de stad nog volop plaats is. Met de verdeling van de stad in drie parkeerzone’s wil de gemeente stimuleren dat de terreinen en garages verspreid over de stad, optimaal benut worden.

Bovendien heeft niet elke automobilist dezelfde wensen ten aanzien van parkeren. De één vindt het feit dat de auto onder dak staat het meest belangrijk, de ander hecht weer meer waarde aan prijs. Met de verdeling in drie parkeerzone’s biedt Zwolle de bezoeker meer keuzemogelijkheden. Binnen een zone, betaalt u als automobilist op elke parkeerlocatie het zelfde tarief. U kiest, welke zone het beste bij uw parkeerwensen past.

Zone 1: het centrum € 2,60,- p/u
Zone 2: het gebied ten Westen van de stad € 1,60 p/u
Zone 3: het gebied ten Oosten van de stad € 0,80 p/u

Voor meer informatie: www.zwolle.nl/parkeren

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Werkelijk belachelijk toch die toptarieven. 6 Gulden voor een bruto uurtje parkeren.

  Leve de bestellingen via internet!

  Sneller, beter en vooral voordeliger thuiswinkelen.


  ⚠️ Meld

 2. We hebben voldoende andere vervoermiddelen tot onze beschikking. Tot tien uur s’ ochtends mag je de diezerstraat in om spullen te halen of of te halen.


  ⚠️ Meld

 3. Omrekenen naar de gulden is zo fout. Daarbij vergeet je voor het gemak de inflatie compleet. Dat moet je tegenwoordig echt niet meer doen, maak je jezelf alleen maar gek mee.


  ⚠️ Meld

 4. Werkelijk belachelijk toch die toptarieven. 2,60 Euroos voor een bruto uurtje parkeren.

  Leve de bestellingen via internet!

  Sneller, beter en vooral voordeliger thuiswinkelen.


  ⚠️ Meld

 5. Goede zet. Voor de parkeerterreinen in zone 1 staan altijd rijen met wachtenden, terwijl zone 3 -200m verder- praktisch leeg is. Wie voordelig wil parkeren kan dat nu in zone 3 doen, wie per se kort bij wil staan in zone 1. Voor wie langs de rustigere invalswegen komt is zone 2 een compromis.


  ⚠️ Meld

 6. Als je in de stad woont, kun je met de fiets gaan, de huizenprijzen er ook naar. Buiten de stad betaal je minder voor je woning en ja als je de stad dan in wil kost het wat centen!


  ⚠️ Meld

Reageer