ROVA gaat ondergrondse containers vaker legen

Zwolle – De ROVA gaat vaker ondergrondse containers in Stadshagen legen. Dat heeft de gemeente Zwolle woensdag bekend gemaakt. De gemeente en ROVA kregen veel signalen dat de containers te vaak vol zitten. Veel lezers beklaagden zich op deze site over dit probleem. Uit een peiling van StadshagenNieuws bleek dat meer dan de helft van de respondenten te maken heeft gehad met een volle container. Bijna een derde treft zelfs elke week een volle container.

De gemeente benadrukt dat mensen de ondergrondse container moeten gebruiken voor het restafval en niet voor grofvuil. Door grote stukken grofvuil of hout kan de container sneller vol raken of vastzitten. Ook wijst de gemeente Zwolle op het scheiden van afval, waarmee juist het restafval teruggedrongen wordt. De ondergrondse containers staan sinds enkele weken in Stadshagen. Restafval Volgens de gemeente Zwolle worden de plastic containers in Stadshagen ook misbruikt voor het dumpen van zakken restafval. Dat is waarschijnlijk het gevolg van de regelmatig overvolle containers bij het winkelcentrum.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Tja, wij maken er nu een paar weken gebruik van. Als ik zie wat mensen er allemaal ingooien… De ritjes die normaal op zaterdag naar de Rova gingen, gaan nu enkel nog maar naar de ondergrondse containers..


  ⚠️ Meld

 2. Mooi dat ze vaker die ondergrondse containers gaan legen.
  Nog even en ik ga met m’n plasticafval naar die ondergrondse containers. Want 1x per maande grijse plasticcontainer legen vind ik te weinig en je moet het spul toch ergens kwijt.


  ⚠️ Meld

 3. Nou en uiteindelijk wordt het hele systeem dan zo verpest dat we er extra voor moeten gaan betalen… Hoera Zwolle voor dit brilliante idee!
  Maar dan gaan we natuurlijk het afval in de sloot aantreffen…


  ⚠️ Meld

 4. @Marrianne,

  Betalen er ook voor,straks per kilo/leging dus kunnen nu beter het bronscheiden goed aanleren.

  Ik heb die grijze ook al na 2 weken vol zitten,kom die ook maar vaker legen.


  ⚠️ Meld

 5. Ik vind dat er voor grof afval in de buurt van de ondergrondse containers ook daarvoor een bak moet zijn.Zelf heb ik geen auto of vervoer om het naar de rova te brengen.Ik woon in het winkelcentrum zuid en moet al een heel eind lopen naar de containers.Dan vind ik dat het tarief voor de vuilnis die we in de ondergrondse containers mogen werpen per inwoner verschillend mag zijn .Als alleenstaande produceer ik één vuilniszak per week.Maar ik betaal hetzelfde als iemand die zes zakken in de week weg gooit.We moeten eigenlijke grootgrutters in de stad meer belasting laten betalen want we leven steeds meer in een wegwerp maatschappij.Links en rechts om ons heen vind men blikjes chipzakken en kartonnen pakjes in de plantsoenen.


  ⚠️ Meld

 6. @pieters, je moet wel even proberen door te denken voordat je gaat typen:
  – lijkt me echt superlelijk en zal het stadsbeeld enorm verknallen, een plek waar je je grof afval kan dumpen in de buurt van containers. Dat wil je toch echt niet ? Je zegt dat je geen auto hebt, maar als je de ROVA belt, halen ze je grove afval op. Probleem, opgelost !
  – je wil tarieven hanteren per hoeveelheid geproduceerd afval, tegelijkertijd erger je je -terecht!- aan het zwerfafval. Wat gaat er gebeuren denk je als je per zak moet betalen ? Helaas zijn er dan idioten die hun zakje dan naast de container gaan neerzetten vrees ik.
  – Daarnaast betalen gezinnen volgens mij sowieso al meer dan alleenstaanden. Overigens, mijn gezin produceert ook 1 zak restafval per week – inclusief luiers. Doe ik toch nog beter !


  ⚠️ Meld

 7. Het tarief bedraagt ?? 215,38 per jaar voor een éénpersoonshuishouden en ?? 269,23 per jaar voor een meerpersoonshuishouden.

  Dus los van of je alleen maar samenwoont, of dat je drie vervuilende koters hebt, je betaald hetzelfde bedrag. Krom als een hoepel. Er moet gekeken worden naar hoeveel afval je produceert. Dus betalen per kg. Ik ben groot voorstander. Dat aso’s dan hun huisvuil illegaal gaan dumpen is geen excuus, die moet je dan gewoon keihard aanpakken.


  ⚠️ Meld

 8. @Japser,

  Zie da toch ander wij met zijn zessen, brengen zeker meer waardevolle grondstoffen naar de Rova dan jij.

  Mijn papier en plasticcontiners zitten na 2weken nokkie vol.

  Wij brengen ook slechts 1 vuilniszak in de week naar de ondergrondse, en zie hier mensen wonen alleen of met zijn tweeen en brengen net zoveel afval.


  ⚠️ Meld

 9. Dan heb je toch geen probleem met betalen per kg? Als je maar 1 zak rest hebt per week?

  Jij bent dan qua gezinssamenstelling/afval een uitzondering. Gemiddeld blijft het zo dat meer mensen = meer afval. En dan vind ik het krom dat je met 2 net zoveel moet betalen als met 6.


  ⚠️ Meld

 10. Nu wel want mijn zakken zijn wel zwaar maar over paar jaar niet en gaat ook wel gebeuren in 2016 per kilo/leging.

  Kijk dan maar eens hoe weinig restafval men aanbied al verhalen gelezen dat men maar max 4 keer in het jaar de container aan de weg zet. De allesbrander wordt weer populair.

  Jij ziet het ook verkeerd,Afval is energie. Dus papier wat ik inzamel is geld net als plastic 450 euro/ton.

  Ook restafval is geld daar draaien al die verbrandingovens op en wordt energie mee opgewekt.

  Moet dus net andersom veel afval extra korting.


  ⚠️ Meld

 11. Zelf heb ik vaak genoeg gemerkt dat de container vol is nu de andere een plastic container is geworden. Vind het zelf maar niks, want ik heb zelf haast geen plastic afval. 95% van mijn afval mag niet in de plastic bak of de papiercontainer. De gft bak hebben we niet dus ook dat gaat dan de restbak in.


  ⚠️ Meld

Reageer