Toeganswegen Spoedeisende hulp Isala afgerond

Zwolle – De aanleg van de toegangswegen naar de Spoedeisende hulp (SEH) is afgerond. Aan het nieuwe ziekenhuis is een ambulancehal gebouwd met zes ingangen. Ook de allergrootste ambulance van Nederland kan hier terecht.

toegangswegen.jpg
Foto: Frans Paalman

In het nieuwe ziekenhuis zitten de SEH, de Eerste hartlonghulp en de Huisartsenpost naast elkaar. De weg ernaartoe splitst zich in de toegangsweg voor patiënten en de ambulanceoprit met een slagboom. ‘Zodra een ambulance door de slagboom gaat, wordt automatisch gezocht naar de juiste beschikbare ingang’, zegt Hillebrand Hartholt van de bouwdirectie. ‘Een groen licht boven de deur geeft aan welke ingang de chauffeur moet hebben. Deze deur gaat ook meteen omhoog. Twee van de zes ingangen zijn geschikt voor de grootste ambulances die in Nederland rijden: de hogere en bredere MICU’s (medium intensive care units).’

Comfortabele weg

De aanrijdroute is zo vlak mogelijk aangelegd om de rit in de ambulance zo comfortabel mogelijk te maken. Hartholt: ‘Tussen de openbare weg (Dr. van Heesweg) en de ambulancehal zit een hoogteverschil van ongeveer anderhalve meter. Om te voorkomen dat de ambulance een te steile helling op moet rijden, is de weg in overleg met de gemeente aangepast. Hierdoor gaat deze nu heel geleidelijk omhoog. De hele route is bovendien geasfalteerd om hobbels en bobbels te voorkomen.’

Algemene ingang Spoed

Patiënten en bezoekers die straks op eigen gelegenheid voor Spoedeisende hulp naar het nieuwe ziekenhuis gaan, volgen de borden ‘Spoed’. Zij kunnen hun auto parkeren op het gezamenlijke parkeerterrein van de SEH, de Eerste hartlonghulp en de Huisartsenpost. Bij binnenkomst melden zij zich bij de centrale balie in de hal, waar zij verder worden geholpen.

Wist u dat ambulances uit de regio Zwolle een transponder in de auto hebben die ervoor zorgt dat de slagboom automatisch opengaat als ze komen aanrijden?

Artikel delen:

Reageer