Een egel in de winter, klopt dat wel?

Zwolle – Ziet u in deze wintermaanden ergens een egel lopen, overdag of ’s nachts, dan ziet u een egel die hulp nodig heeft. Alle goed gevoede en gezonde egels in de natuur zijn op het moment in winterslaap en zullen pas in het voorjaar weer rond gaan scharrelen.

egelindesneeuw.jpg

Een egel die nu nog op pad is om te proberen iets te eten te vinden vindt minder brandstof dan dat hij verbruikt op zijn zoektocht. Het is dus een zoektocht waarbij het diertje uiteindelijk van uitputting, honger en kou zal sterven. Vindt u nu een egeltje aarzel dan niet om hem op te pakken (bijvoorbeeld met handschoenen of theedoek). Neem het egeltje mee naar huis, leg hem met een handdoek over hem heen in een doos en bel meteen met Stichting Egelopvang Nieuwleusen 06-11646012. Bij de egelopvang kan hij aansterken en de winter doorbrengen.

In het voorjaar worden alle egels weer in de natuur uitgezet. Hiervoor is de opvang steeds weer op zoek naar nieuwe plekken. Dus weet u een mooie uitzetplek voor de egels, neemt u dan ook contact met ons op! Alvast bedankt voor uw hulp bij de zorg om de egels.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. De dierenambulance haalt toch de egels op hier in zwolle want had pas een egel gevonden en toen heb ik de dierenambulance in zwolle gebeld en die hebben hem opgehaald was namelijk nog een jonge egeltje die hebben ze speciaal achterin warm gehouden ze bleven voor onze deur staat tot dacht achter de kachel op temperatuur was in de ambulance echt mensen en hun gingen meteen door naar nieuwleusen en super mensen van de dierenambulance in zwolle en ook de verzorgers van de egelopvang nogmaals pet je af voor deed mensen dus mensen als je een egel vind de dierenambulance bellen


  ⚠️ Meld

 2. die egels hebben toch niet voor niets voor Zwolle gekozen? Nu zijn ze er eigenlijk na een lange speurtocht aangekomen, worden ze weer naar Nieuwleusen gebracht. 😀


  ⚠️ Meld

 3. Zag vorige week eentje scharrelen in mijn tuin en dacht toen al dat er iets niet klopte. ik had dus gelijk. Maar hij verdween richting achterburen dus niet meer te pakken te krijgen helaas.
  Dat is ook natuur.


  ⚠️ Meld

 4. En mijn reactie was op Gj. Elke egel die gered wordt is mooi meegenomen, dus ze zo maar aan hun lot overlaten is zonde. We mogen de natuur best wel een handje helpen.  ⚠️ Meld

 5. We zijn aan de andere kant ook flink bezig de natuur om zeep te helpen, dus ja, helpen moet ook. En roepen natuur = natuur werkt alleen als we ook wat grote roofdieren loslaten in de stad. Dan niet zeuren als je zoontje wordt opgegeten.


  ⚠️ Meld

Reageer