Tweehonderd vrijwilligers actief bij Kerstlichtjestocht

Zwolle – Ruim tweehonderd vrijwilligers zorgen ervoor dat de kerstlichtjestocht van zaterdagavond 22 december in Zwolle-Zuid op rolletjes loopt. Alle spelers uit het bijbelse kerstverhaal zijn vrijwilligers van alle leeftijden. Verkleed in toepasselijke kleding beelden de spelers de rol uit van engelen, Maria, Jozef, herders en wijzen uit het Oosten. De spelers hebben allemaal een training gehad van een dramadocent. "Het draait om contact met het publiek, zodat het verhaal wordt verteld over de geboorte van het kindje Jezus in de stal van Betlehem", vertelt Wim Eikelboom, mede-organisator van het evenement waar vorig jaar drieduizend bezoekers op af kwamen.
In totaal zijn tweeduizend glazen potjes ingezameld. Die worden zaterdagavond langs de bospaden van het Zandhovebos uitgestald en voorzien van kaarsjes. Zo onstaat een sfeervol wandelpad. Het publiek krijgt langs het pad het bijbelse kerstverhaal uitgebeeld. Na afloop is er warme chocolademelk en een koekjes voor iedereen. En er is muziek. Kinderkoor de Bromvlieg en het koor Response zingen bekende kerstliederen. "Wij zijn altijd weer diep onder de indruk dat we tweehonderd betrokken vrijwilligers op de been krijgen. Ook voor het aansteken van de lichtjes, het schenken van chocomelk en het opruimen van het bos na afloop", aldus Eikelboom van de organisatie. Nagenoeg alle vrijwilligers komen uit de organiserende kerken in Zwolle-Zuid: de Koningskerk en de Zuiderhof.

Zandhove

Een kleine groep spelers maakt zaterdag een rondgang door zorginstelling Zandhove, speciaal voor de bewoners op gesloten afdelingen die niet naar buiten kunnen. Bewoners die wel naar buiten mogen, worden in een rolstoel door het bos geleid door vrijwilligers. Dat zijn er een kleine dertig. De kerstlichtjestocht in het Zandhovebos is op zaterdag 22 december. Het is vrij toegankelijk vanaf 17 uur tot 19 uur. Ieder kan zelf bepalen wanneer men start. De route is ongeveer drie kwartier.

Meer informatie op www.kerstlichtjestochtzwolle.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer