PEC Zwolle bekert tegen Heracles Almelo

Zwolle – PEC Zwolle en Heracles Almelo spelen in de kwartfinales van de KNVB-beker in Zwolle tegen elkaar. Dat is donderdagavond laat bij de loting in Groningen bekend gworden.

06-10-2012_pec_zwolle-heracles_0-3_07.jpg

Het duel worden gespeeld op 29, 30 of 31 januari 2013. De precieze datum wordt in een later stadium bekend gemaakt. Heracles bereikte de kwartfinale door bij NAC Breda met 1-3 te winnen. Zwolle ging door na winst op aartsrivaal GA Eales. In Deventer werd het woensdag 2-3 voor de Blauwvingers. Komende zaterdag speelt PEC Zwolle ook tegen Heracles. Dan uit in Twente voor de Eredivisie. Dit seizoen werd al eerder tegen Heracles gespeeld. PEC Zwolle verloor toen in het eigen stadion kansloos met 0-3 van het team uit Almelo. Een mooie kans voor revanche dus!

De andere kwartfinales:

FC Den Bosch – AZ

PSV – Feyenoord

Vitesse – Ajax

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Liever uitduel gehad !! Spelen ze beter als in Zwolle, maar wie weet ?? In ieder geval succes, en hopelijk geleerd van het slechtste duel thuis !


  ⚠️ Meld

 2. We hadden het slechter kunnen treffen dacht ik zo.
  Nadeel is natuurlijk dat Heracles een zelfde kunstgrasveld heeft liggen in Almelo en dat ze al eens met 3-0 hebben gewonnen in de competitie.
  Het maakt de aankomende wedstrijd dit weekend nog belangrijker dan hij mijns inziens al was.

  Mooi affiche in ieder geval en Zwolle verdient ook echt een plekje in de halve finale als ze deze wedstrijd van Heracles winnen.
  We hebben in tegenstelling tot enkele andere clubs totaal nog geen geluk gehad met de lotingen dus dit is best wel aardig.
  Den Bosch was misschien op papier makkelijker maar je kan niet alles hebben.

  Ook fijn om te zien dat er nu in ieder geval wat grote clubs uit gaan vliegen.
  Hopelijk Ajakkes en PSV.;)


  ⚠️ Meld

 3. Morgen maakt niets uit, na de winterstop is Bart van Hinthem misschien terug, komen er een paar leuke versterkingen bij en je hebt gelijk een heel ander team.


  ⚠️ Meld

 4. PEC Zwolle heet na de winterstop mooi de tijd om zich op te laden en te trainen voor dit duel .En natuurlijk te zorgen dat ze weer een ronde verder komen en als mooiste voor de club natuurlijk de finale halen van de beker.En wie weet lukt dit alles in 2013 wens ze all geluk bij deze


  ⚠️ Meld

 5. Lees net dat Heracles er in de winterstop twee nieuwe aanvallers bij krijgt.
  Als PEC in de ere wil blijven moet er in de winterstop dringend een verdediger of twee komen want met Lachman en zekers met Broerse ben je achterin echt het lachertje van de ere.


  ⚠️ Meld

 6. Wat zeik jij nou , Zwolleeder?
  Lachman is eredivisie waardig alleen heeft te veel nonchalante momenten.
  Puur in de dekking is hij ijzersterk.
  Laat Van de Berg maar inschuiven.
  Met Van de Berg naast hem als “voetballer” heeft Zwolle een goed centrum.
  Problemen liggen op rechtsachter en in de spits.
  Benson mogen ze van mij gratis weg doen en ook over Avdic begin ik mijn twijfels te krijgen.
  Ik ben er zeker van dat PEC in de eredivisie blijft en met 1 goede aankoop stijgen ze nog 1 a 2 plekken.
  Al betwijfel ik of daar het geld voor is.


  ⚠️ Meld

 7. @sPECky,
  Los van mijn mening over Ajakkes en PSV zoals jij ze noemt, lijkt het me voor PEC misschien beter als zij wél doorgaan in de beker. Mocht PEC namelijk voor een stunt zorgen door via Heracles en AZ/Denbosch de finale te halen tegen Ajakkes of PSV en die tegenstander wordt ook nog eens kampioen, dan speel je volgend jaar zomaar in Europa. Wishfull thinking?!? Misschien, maar waarom niet dromen……


  ⚠️ Meld

 8. Met Van de Berg naast hem als “voetballer” heeft Zwolle een goed centrum

  Beste wedstrijden van Zwolle was met vdb als verdedigende middenvelder.  ⚠️ Meld

Reageer