Cibap studentenbedrijf ontwerpt pistachekraker

Zwolle – Voor de landelijke ‘Jong Ondernemen’ competitie leren de Cibap studenten in groepen een bedrijf op te starten. Ze schrijven zich echt in bij de Kamer van Koophandel en schrijven een ondernemingsplan. Daarnaast ontwerpen of bedenken ze een product wat zij op de markt willen gaan brengen. Het studentenbedrijf Kraak’m ontwierp een pistachekraker als product en won daarmee de competitie op het Cibap. 

pistachekraker.jpg

De studenten gaan hiermee door naar de regio ronde op het Deltion in Zwolle, om daar hun bedrijf en product te presenteren. De studenten gingen begin dit schooljaar op zoek naar een ‘probleem’ waar nog geen oplossing voor is en zo kwamen zij terecht bij een pistachekraker. “Je maakt met de kraker de nootjes moeiteloos open, dus geen zere vingers meer wanneer je even ontspannen op de bank zit en een nootje wilt eten,” aldus Ilona van der Gun, directeur van het bedrijf Kraak’m. De studenten hopen ver te komen tijdens de landelijke competitie.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Gat in de markt voor die eigenwijze nootjes met een vaak fors aantal onmogelijke (niet handmatig te kraken) exemplaren in de zak.

    Brengt mij op een idee: De reeds alom befaamde waterpomptang…
    Helaas is die niet meer te patenteren.    ⚠️ Meld

Reageer