Jeugdorkest Nederland educatief feest

Zwolle – Op vrijdag 4 januari 2013 geeft het JeugdOrkest Nederland (JON) een concert in theater De Spiegel in Zwolle. Onder leiding van dirigent Jurjen Hempel zal het orkest een sprookjesachtig Russisch programma ten gehore brengen.

Voor de pauze staan Mussorgsky’s Nacht op de Kale Berg en Glazunov’s Vioolconcert op. 82 op het programma. Soliste in het werk van Glazunov is niemand minder dan Liza Ferschtman. Zij wordt gezien als één van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd. Ferschtman is met haar ervaring een voorbeeld voor de jonge musici van het JON. Na de pauze zal het JON verrassen met Schéhérazade, op. 35 van Rimsky-Korsakov. Op haar beurt is het JON weer een voorbeeld voor jeugdorkesten. Deze gedachte heeft geresulteerd in een bijzondere samenwerking met jeugdorkesten De Jonge Vuurvogel en het Benjamin strijkorkest uit Zwolle. De leden van de orkesten krijgen een workshop aangeboden over het JeugdOrkest Nederland, mogen een repetitie bijwonen, krijgen een meet&Greet met het orkest en de dirigent, én de jeugdorkesten spelen in het voorprogramma van het JON!

Zij presenteren zich voorafgaand aan het concert in de foyer van theater De Spiegel. De Jonge Vuurvogel o.l.v. dirigent Albert Dam en het Benjamin strijkorkest o.l.v. Elien Willems. Samen sluiten deze orkesten het voorprogramma af, met een gezamenlijk ingestudeerd stuk. Alle jonge orkestleden mogen vervolgens het concert van het JON gratis bezoeken. Al met al een uniek en educatief feest!

Programma19.00 uur: Voorprogramma foyer:Presentatie Jeugdorkesten & inleiding concertprogramma 20.15 uur: Concert JeugdOrkest Nederland

M. Mussorgsky Nacht op de Kale Berg (arr. Rimsky-Korsakov)

A. Glazunov Vioolconcert op.82, a-mineur
Solist : Liza Ferschtman

N. Rimsky-Korsakov
Shéhérazade op.35

Kaarten bestellen via www.odeondespiegel.nl
Normaal : € 17,50 | Jeugd : € 12,50

Artikel delen:

Reageer