Fietser gewond bij aanrijding in Aa-landen

Zwolle – Een 69-jarige man uit Zwolle is donderdagavond 20 december gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Rijnlaan/Biesbosch.

De man fietste over de Hogenkampsweg en Rijnlaan in de richting van de Zwartewaterallee. Bij de kruising met de Biesbosch kreeg hij geen voorrang van een 67-jarige automobiliste die vanuit tegenovergestelde richting kwam en linksaf de Biesbosch in wilde slaan. De auto van de vrouw raakte de achterzijde van de fiets van de man. Hij kwam daardoor ten val. De man is met letsel aan zijn gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek hij onder andere twee gebroken oogkassen te hebben opgelopen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. De man kreeg geen voorrang? Dit vind ik toch wat vreemd. Goed, iemand kan natuurlijk de regels niet kennen maar ik zou dan eerder verwachten dat dat de fietser aan de vóórkant aangereden wordt en niet aan de achterkant. Mijn gok is dat de oorzaak meer in iets anders ligt. Voertuigbeheersing onder de maat? Fietser totaal niet gezien? (door afleiding? door misschien gewoon slecht zien of slecht kijken?)

  Beterschap voor de man.


  ⚠️ Meld

 2. @WFvN:
  Zelf denk ik eerder aan een gevalletje van te snel achter de fietser afslaan door de automobilist.
  Zelf erger ik me ook enorm aan automobilisten die dusdanig vlak achter me langs rijden dat ik blij ben dat ze mijn achterrekje er niet afrijden.


  ⚠️ Meld

 3. @Arie
  Heel herkenbaar, vooral bij rotondes. Men wil nog net voor je wachten als ze afslaan, maar daarna vlak achter je spatbord vol gas weg. Het feit dat veel mensen dit herkennen betekent dat er ook heel veel mensen zijn die dit zelf doen en waarschijnlijk ook normaal vinden. Misschien dat een bezoeker van deze site dit ons kan uitleggen waarom ze het normaal vinden om iemand de stuipen op het lijf te jagen?


  ⚠️ Meld

Reageer