Combi alcoholcontrole en preventieactie woninginbraken

Zwolle – Donderdagavond 20 december werd door Politie IJsselland voor het eerst een alcoholcontrole gehouden gecombineerd met een preventieactie woninginbraken. Op de kruising Middelweg/Bachlaan werden tussen 19.00 en 23.00 uur in totaal 570 automobilisten gecontroleerd op alcoholgebruik.

Tegelijkertijd kregen zij een korte voorlichting over woninginbraakpreventie waarbij een folder met onder ander preventietips werd uitgereikt. Ook kregen de automobilisten die niet hadden gedronken een BOB-kerstbal mee. Van de 570 gecontroleerde automobilisten hadden er twee te veel gedronken. De ademanalyse gaf bij die twee uitslagen van 385 en 300 ug/l. Vanaf 23.00 tot 1.30 uur werd er ook gecontroleerd op de Schuttevaerkade. Daarbij werden 86 blaastesten uitgevoerd.

Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. De beginnend bestuurder blies 530 ug/l. Twee andere beginnend bestuurders kregen bekeuringen omdat de uitslag van hun ademanalyse 235 en 135 u/gl bedroeg. Een andere bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij 430 ug/l blies.

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer