Windesheim ‘blacklight’ volleybaltoernooi

Zwolole – Op 20 december van dit jaar is er in het sportcomplex van Hogeschool Windesheim een ‘blacklight’ volleybaltoernooi gehouden. Het evenement is georganiseerd door studenten van de CALO (opleiding Sport en Bewegen), namens de studentenonderneming Q-point, en is speciaal bedoeld voor mede studenten van de CALO. 

Voor het zevende jaar op rij werd gisteravond een Blacklight volleybaltoernooi georganiseerd. Degene verantwoordelijk voor dit evenement is studentenonderneming Q-point van de Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding (CALO).  Dit toernooi speelde zich af in een verduisterde gymzaal op de campus van Windesheim. Het enige beschikbare licht  kwam van zogenaamde ‘blacklight’ lampen. Deze worden vooral in discotheken gebruikt en zorgen ervoor dat alleen felle en fluorescerende kleuren helder verlicht worden. Het toernooi was zeer geslaagd.

De studenten, die na afloop van het toernooi een gezellig eindfeest hadden, waren razend enthousiast. De organisatie verliep vlekkeloos en de velden waren erg mooi aangekleed” aldus Adriaan Nederveen één van de vele deelnemers. “Je ziet alleen de bal en de medespeler, zo wordt het de deelnemers extra moeilijk gemaakt”. "Wij willen studenten het plezier en de uitdaging laten beleven van het sporten met blacklight verlichting." Zegt Luc Klink, één van de organisatoren. "Het is natuurlijk veel moeilijker dan het gewone volleybal. Je ziet weinig diepte en dat heeft effect op het spel." De sportstudenten van Windesheim laten zich echter niet weerhouden door deze verhoogde moeilijkheidsgraad. Binnen drie kwartier hebben meer dan 500 studenten zich ingeschreven. "Een record! Binnen de kortste keren hadden 56 teams zich opgegeven die mee wilden doen." aldus Klink. "Het is een enorm populair evenement.

Q-point is een studentenonderneming van de CALO van Hogeschool Windesheim. Deze onderneming is een combinatieplek tussen het werkveld, de opleiding en de studenten. Zij proberen een onafhankelijke onderneming te worden op het gebied van de organisatie van sport.

Artikel delen:

Reageer