Zware regen en onweer verwacht

Zware regenval en een ‘agressief’ onweer zorgen donderdag in de avondspits voor behoorlijke overlast. De meteorologen van het KNMI in De Bilt voorspellen dat automobilisten de hele avond last zullen hebben van abrupte weersveranderingen. “Het ene moment is het droog en het volgende rij je in een zware regenval”, zei een meteoroloog. 

De onweersbuien gaan gepaard met zware tot zeer zware regenval, die soms overgaat in hagel. De zegsman waarschuwde voor wateroverlast en veel blikseminslagen. “Zolang mensen in hun auto zitten, is er niets aan de hand. Maar ze kunnen wel merken dat de bliksem vlakbij inslaat.”

Aan het begin van de avondspits kregen automobilisten tussen Den Haag en Amsterdam al te maken met het onweer, dat verder trekt richting Emmeloord en Assen.

In de eerste helft van de avond trekt een tweede front over Nederland, waarbij vooral in het midden en noorden van het land sprake is van noodweer. In de late avond trekt het derde front van het zuidwesten naar het noordoosten van het land.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Zwolle blijft weer buiten schot 🙂 Geef mij maar een keer een flinke onweersbui (zonder regen), kan ik tenminste wat leuke plaatjes schieten van de “lichtshow” ;D


    ⚠️ Meld

Reageer