GroenLinks opent meldpunt vuurwerkoverlast.nl

Zwolle – Wie zich stoort aan vuurwerkvandalisme, harde knallen of stinkende kruitdampen met Oud en Nieuw, kan vanaf  22 december zijn ergernis daarover kwijt op het meldpunt www.vuurwerkoverlast.nl . De website is een initiatief van 15 lokale GroenLinks-fracties, die in hun gemeenten de strijd hebben aangebonden tegen vuurwerkoverlast. Onder de initiatiefnemers zijn de GroenLinks-fracties van Zwolle, Rotterdam, Den Haag, Enschede en Groningen. 
"We gebruiken de meldingen om de vuurwerkoverlast te beteugelen", zegt GroenLinks-raadslid Michiel van Harten uit Zwolle "Na 1 januari bieden we een bundeling van de meldingen aan de Tweede Kamer aan en vragen we de burgemeesters van de betrokken gemeenten om extra maatregelen, waar nodig."
 
GroenLinks pleit voor een modernisering van de Nederlandse vuurwerktraditie, met minder consumentenvuurwerk en meer professionele shows. "Ons ideaalbeeld voor Nederland is het Australische model, waar vuurwerk alleen professioneel wordt afgestoken, dat betekent minder overlast voor mensen, dieren en de natuur in het algemeen".Op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl kan met twee muisklikken een melding worden gedaan. De melder kan kiezen tussen categorieen als ‘overlast door vuurwerkbommen’, ‘gevaarlijke situatie voor mensen’ of ‘stressvolle situatie voor dieren’. De resultaten worden half januari gepubliceerd.
Artikel delen:
Reacties 92
 1. stelletje zeikers die groen links laat ze met ze allen laatste dag van het jaar om de paddestoelen dansen op de geitenwollen sokken. op de veluwe dan hebben ze er ook geen last van. inplaats van een traditie om zeep te helpen>:(


  ⚠️ Meld

 2. Pffff, er mag op één dag in het jaar vuurwerk afgeschoten worden en daar gaan deze dames en heren al deze moeite voor doen.. Hebben deze raadsleden / fracties nou echt helemaal niets beters te doen? Ik begrijp wel dat deze partij in zwaar weer verkeerd met dit soort snuiters drbij, jammer dat ze niet de kamer uit gevolgen zijn.  ⚠️ Meld

 3. en komt nog bij ze lopen te zeiken over harde knallen onder andere. maar wel gewoon voor stemmen om jongens naar oorlogsgebieden te sturen, of daar geen harde knallen zijn stelletje geitenwollen schijnheilen. en of het goed gaat als je grote show gaat doen om 12uur. met ze allen naar park de wezenlanden flink stuk drank op allemaal. klein opstootje en je hebt heel zwolle met elkaar op de vuist ik zie het helemaal voor me:P dan de boel gesust en dan gezellig met ze allen de stad in wandt we zijn toch in de buurt kunnen we het daar nog even dunnentjes over doen 8) nogmaals gewoon afblijven van deze traditie.8)


  ⚠️ Meld

 4. ben al jaren bezig om dit soort bommetjes te stoppen maar krijg steeds te horen als dat er weer is moet ik de politie bellen ,waarom moet ik dat doen terwijl er verschillende agenten en een hoofdagent in de zelfde straat woont want die zijn toch 24 uur in dienst dus waarom ik moet bellen mijn een raadsel!!!!


  ⚠️ Meld

 5. omdat die er zelf ook van genieten schultze hun zijn zelfs het ergste van allemaal. hun knallen en steken het vuurwerk af wat ze in beslag hebben genomen 8) of dacht je soma dat ze het echt vernietigen 😛


  ⚠️ Meld

 6. De traditie is om op oudjaar na 12 uur vuurwerk af te steken, om het oude jaar te verdrijven. Als gasten half november vuurwerkbommen lopen aftesteken is dat om anderen overlast te bezorgen. Om te kloten dus, mogen we dat ook niet leuk vinden ? Vuurwerk bommen was de bedoeling van de traditie niet en de timing is fout. Hou nou op over zeiken dat er een traditie verloren gaat, wat nu gebeurt is nooit een traditie geweest.8)


  ⚠️ Meld

 7. Als naar aanleiding van dit meldpunt de traditie van het door iedereen afsteken van vuurwerk wordt verboden, dan hebben wij dit niet te danken aan Groen Links en ook niet aan de invullers van dit meldpunt. We hebben dit uitsluitend te danken aan de idioten, die niet volgens de traditie handelen en steeds vroeger steeds zwaarder, lees gevaarlijker, vuurwerk afsteken. Hou je allemaal aan de afspraak. En hoe Groen Links erbij komt, dat dit pas eind jaren 60 begon, snap ik niet. dit gebruik is namelijk al eeuwen ouder dan Nederland. Het is van oorsprong een heidens gebruik, om de boze geesten te verdrijven. Eerst alleen met vuur trouwens.


  ⚠️ Meld

 8. …volgens mij is RESPECT het kernwoord hier…voor de traditie, voor je buren, de dieren…ect

  als we (samen)leven volgens de regel fatsoen gewoon doen zijn veel meldpunten overbodig 😉  ⚠️ Meld

 9. Ik kan al dagenlang de hond niet meer los laten in het bos. Het lijkt wel oorlog, zo hard zijn die knallen en van alle kanten. Ook al loopt hij aan de riem, is hij toch bang en dat is 3 x per dag ong. een uur wandelen. Ook al lopen wij midden in het bos, is de herrie vreselijk. En dat gaat nog 2 weken duren!


  ⚠️ Meld

 10. onze teckel en ik zijn zojuist even naar buiten gegaan voor de hondenuitlaat ,word ploteling achter een muur een illegaal vuurwerk naarhet hondje gegooid ,wij zijn beiden snel naar huis gerend,het plezier was meteen voorbij.


  ⚠️ Meld

 11. moet je die jagers eens aanspreken marianke wandt die zullen die knallen wel veroorzaken. geloof er geen moer van dat je midden in het bos last hebt van vuurwerk.8)


  ⚠️ Meld

 12. Nee, we zitten dik in de crisis met z,n allen, voedsel-banken kunnen de toeloop amper aan. Meer dan 350 mensen op het kerst-diner in de WRZV-hallen. Maar geld voor vuurwerk is er wel blijkbaar. Ongelooflijk. En al dat illegale vuurwerk wat nu al in beslag genomen is niet normaal>:(. en het word steeds erger. Ik ben er wel voor om het aan proffesionals over te laten. Zoals ze dat bijv elk jaar in park Weezenlanden doen.


  ⚠️ Meld

 13. blaat iets tegen groen-links soms? Daar gaat het hier volgens mij niet om. Veel pelzier met je vuur-werk. Hoop dat je er verstandig mee om gaat. En geen zonne bril nodig bent volgend jaar8). fijne feestdagen iedereen trouwens. Weblog bedankt.


  ⚠️ Meld

 14. Kan GL zich niet beter met serieuze zaken bezig houden? De volgende keer gaat het over voetbal verbod. Daar vallen veel meer gewonden bij. En ieder weekend inzet van honderden politieagenten. En de polikliniek vol met onderuit getrapte spelers.


  ⚠️ Meld

 15. Grappig, minder feesdagen? Nederland staat al enorm laag met feestdagen; goed qua minimum vakantiedagen weer meer maar opgeteld staan we zeker niet bovenaan[/url]


  ⚠️ Meld

 16. ja al 3 dieren dood door het vuurwerk van de ex-buren! carbit schieten in de achter tuin, ramen trillen, stankoverlast en 3 dieren dood! jezelf dood schrikken, niet veilig zijn in eigen huis.

  Vuurwerk niet meer door burgers laten afsteken, als het niet wordt afgeschaft dan 10 x duurder maken en de opbrengt naar de voedselbank!

  Ik snap niet wat ze er aan vinden die smerige harde knallen, wie hier van houd ga dan naar een oorlogsgebied, dan weet ik zeker dat men snel genezen is! afschaffen deze zinloze traditie! het wordt steeds harder en gevaarlijker, afschaffen afschaffen en nogmaals afschaffen!


  ⚠️ Meld

 17. Ik vind stelletje aso`s die “vuurwerk” naar mijn kat gooien.
  Ze moeten gevangenisstraf krijgen!!!
  Ik hoop dat het gauw afgelopen is met die bommen gooiers.  ⚠️ Meld

 18. Huisdieren hou je toch in huis? Niet zo miepen als je even een paar dagen extra voor je hond of kat moet zorgen. Is ook gezellig toch? de rest van het jaar schijten ze ook buiten dus dan nu maar ff niet. Lekker door blijven knallen dus. En een vuurwerkshow is leuk, maar zelf knallen natuurlijk nog veel leuker! Misschien wel juist allebei?


  ⚠️ Meld

 19. dieren kun je er iets voor geven, die paar dagen…veel meer mensen hebben het hele jaar last van hondenstront…kan daar geen meldpunt voor komen?  ⚠️ Meld

 20. Eindelijk lees ik berichten van mensen die het er net als ik mee eens zijn dat die groenlinks eens een eind moet opkrassen >:( denken ze nou echt als ze het vuurwerk gaan verbieden voor de consumenten dat die harde knallen s`avonds en s`nachts gaan stoppen.

  Mensen blijven de vuurwerk gewoon via Internet en Belgie halen hoor. 😮
  Zo`n vuurwerkshow kan dan misschien wel mooi zijn in een grote stad maar in kleinere plaatsen is zoiets zo voorbij en even vuurwerk gaan kijken bijv. 25km verder terwijl er ook gewoon mensen zijn die wel netjes wachten tot het mag (die dan zo ook nog gestraft worden ook trouwens

  Laat de politie maar wat harder werken zoals vroeger ook gedaan werd en deel rond deze tijd maar meer boete`s uit, ipv gelijk maar alles te verbieden voor iedereen, boetes zijn trouwens ook goed voor de kas hoeven we niet zo erg te bezuinigen.

  Denk trouwens dat de winkeliers het er hier in Nederland ook niet mee eens zijn >:( wat jullie van Groenlinks in jullie bol hebben zitten.


  ⚠️ Meld

 21. even wat reactie`s op wat mensen hier boven:

  als eerste

  Piet: als ze het in Engeland en Nieuw-Zeeland niet meer doen en je vind dat zo fijn ga dan lekker na een van die landen toe dan heb jij daar ook geen last meer van.

  Balou: De vvd wil niet alleen de tweede kerstdag afschaffen ze zijn daar in de eerste en tweede kamer gek geworden. 🙁

  Ewold B: Als je een vuurpijlen pakket met 25 pijlen hier in Nederland koopt ben je 50 A 60 euro kwijt, Koop je zo`n zelfde soort even veel pijlen in Duitsland dan betaal je ineens 20 A 25 euro, moet je nagaan wat Belgie dan wel niet zal kosten. 🙂
  Waarom denk je dat iedereen de grens over gaat die er dicht bij woont????? En ja op zo`n manier kunnen mensen die niet zoveel geld hebben toch wat meer vuurwerk kopen.

  T.H Sim: Vuurwerk naar je kat gooien!!! Wat doet je KAT in hemelsnaam buiten, wie wilde er een kat JIJ of je BUREN
  Oke mensen moeten niet naar dieren gooien daar ben ik het wel mee eens maar je moet niet klagen over je Kat, mijn man en ik hebben 2 poezen deze komen alleen in de tuin aan een lijntje en mogen met datzelfde lijntje 3 meter lang met mij of mijn man de tuin uit, Ze mogen niet bij andere mensen in de tuin.
  Zoals onze regel is wij hebben voor de poezen gekozen en dan hoeven andere mensen (buren) geen last van onze poezen te hebben. 😀
  Want o wat is het vies als je met je vingers in de kattenstront zit (ja van een andere poes/kat.) >:(  ⚠️ Meld

 22. even wat reactie`s op wat mensen hier boven:

  als eerste

  Piet: als ze het in Engeland en Nieuw-Zeeland niet meer doen en je vind dat zo fijn ga dan lekker na een van die landen toe dan heb jij daar ook geen last meer van.

  Balou: De vvd wil niet alleen de tweede kerstdag afschaffen ze zijn daar in de eerste en tweede kamer gek geworden. 🙁

  Ewold B: Als je een vuurpijlen pakket met 25 pijlen hier in Nederland koopt ben je 50 A 60 euro kwijt, Koop je zo`n zelfde soort even veel pijlen in Duitsland dan betaal je ineens 20 A 25 euro, moet je nagaan wat Belgie dan wel niet zal kosten. 🙂
  Waarom denk je dat iedereen de grens over gaat die er dicht bij woont????? En ja op zo`n manier kunnen mensen die niet zoveel geld hebben toch wat meer vuurwerk kopen.

  T.H Sim: Vuurwerk naar je kat gooien!!! Wat doet je KAT in hemelsnaam buiten, wie wilde er een kat JIJ of je BUREN
  Oke mensen moeten niet naar dieren gooien daar ben ik het wel mee eens maar je moet niet klagen over je Kat, mijn man en ik hebben 2 poezen deze komen alleen in de tuin aan een lijntje en mogen met datzelfde lijntje 3 meter lang met mij of mijn man de tuin uit, Ze mogen niet bij andere mensen in de tuin.
  Zoals onze regel is wij hebben voor de poezen gekozen en dan hoeven andere mensen (buren) geen last van onze poezen te hebben. 😀
  Want o wat is het vies als je met je vingers in de kattenstront zit (ja van een andere poes/kat.) >:(  ⚠️ Meld

 23. super ikke. ik had het niet beter kunnen verwoorden;D en ik denk ook nooit dat ze het voor elkaar krijgen om te verbieden. moeten ze weer de wet veranderen wandt wat een heleboel niet weten en dat kan nog leuk worden:P dat is dat sommige stukken zoals fontijne knetterlinten grondbloemen oftewel tolletjes en al dat soort licht vuurwerk ook nu hier in nederland hele jaar afgestoken mag worden dus overlast zal denk ik niet minder worden 🙂 dus ik sla morgen even flink van dat soort dingen in. en dan begin ik gelijk lijkt me super als dan de politie voor me neus staat en ik dan zeg tja het mag nu van de wet hahaha lig nu al in een deuk nog 24 uur to lift off 8)


  ⚠️ Meld

 24. Tjonge,Tjonge wat zijn jullie lekker bezig hou toch op elkaar te beledigen ieder mag zijn mening en stadpunt uiteen zetten..Ik wil dat het verbod op knal vuurwerk idd verboden word.Los van een huiskat zijn er veel dakloze dieren.Er zijn duizende mensen die last hebben van de kruitdampen.De politiek maar swammen over vervuiling maar daar lees ik niets van.En de kopers van vuurwerk de schatkist maar spekken.Mijn standpunt is:Vuurwerk de woonwijken uit.Vroeger was er geen vuurwerk daar hadden de mensen geen geld voor.Ik kan nog meer vertellen.Zij die afsteken en gewond raken zelf de kosten dragen.Als ik gewond raak als niet gebruiker de afsteker laten betalen.
  Proffessioneel afsteken buiten de woonwijken ben ik een voorstander van.Dat geeft een grote besparing van ziekenhuiskosten,politie,reinigingsdienst en brandweer.
  Kom op mensen denk eens volwassen na hou op elkaar aan te vallen op een mening of argument.
  Een gezond 2013 voor jullie allemaal zonder geweld en verwondingen.
  Chen  ⚠️ Meld

 25. Goed initiatief van Groenlinks. Vuurwerkbommen afsteken is geen traditie. Maar wil men deze ongein afsteken doe het dan op oudejaarsdag. Dan kun je de je huisdieren naar een vuurwerkvrij pension brengen, maar een periode van 3 maanden, daar kun je niks mee.
  Een meldpunt vind ik geen slecht idee. Daarmee kun je goed in beeld krijgen in welke gebieden het probleem het grootst is en is er een slimme oplossing te bedenken.

  Misschien is een live-uitzending op TV op oudejaarsavond vanuit de eerste-hulpafdeling van een ziekenhuis een idee.


  ⚠️ Meld

 26. Ik vind het schandalig dat het niet verboden wordt al die knallen!!! De gehele dag door. Huisdieren vooral honden, die 7x scherper horen dan de mens, ervaren die knallen nog veel erger dan de mensen.
  Het verbod op vuurwerk moet er zo snel mogelijk komen.
  Pak dit op Europees gebied aan en verbied het in alle omringende landen en laat de overheid op 1 januari 0.00 uur voortaan het vuurwerk organiseren, gelijk in Australië.


  ⚠️ Meld

 27. hallo , ik wilde even zeggen dat ik het niet erg vindt dat ze gewoon op oudjaarsavond 1maal afsteken maar het begint al een maand van te voren en ik heb een hondje die er erg bang voor is en er zou toch meer over dieren nagedacht moeten worden dat dit niet kan dit wilde ik even kwijt


  ⚠️ Meld

 28. Els ben het wel met je eens. Ikke 1974 alleen je eerste reactie naar Piet alleen al hij moet maar gaan verhuizen als het daar zo goed geregeld is. Mensen die weinig geld hebben, kunnen volgens mij hun centen beter ergens anders aan besteden dan het in de lucht te knallen. Aan eten bijv. En dan begin je ook nog eens over katten, dat je die maar binnen moet houden enzovoort. Huisdieren. Wat dacht je van vogels bijv. Of andere dieren die in de natuur leven? Gun ieder zijn plezier, maar houd het dan ook echt alleen bij de jaar- wisseling, en hou gewoon een beetje rekening met elkaar en met je omgeving waar je het afknalt. Fijne jaar-wisseling iedereen.


  ⚠️ Meld

 29. Dat vuurwerkoverlast wel harder aangepakt mag worden lijkt me duidelijk. Ook hier op WLZ lees je geen politieberichten die melden dat er overlastplegers aangehouden zijn. Van mij mag het in de laatste week van december prioriteit krijgen.


  ⚠️ Meld

 30. Hoi Els en Ewold ben het wel met jullie eens dat er ook nog andere dieren leven buiten maar het ging mij er gewoon over dat ze boos was dat er naar haar katten werd gegooid ze heeft ook wel een beetje gelijk en die gasten die dat doen moeten ook beter weten bedoelde er alleen maar mee te zeggen hou je beessie binnen en dan heeft hij er in ieder geval geen last van.

  Het is niet de bedoeling geweest vanacht om mensen aan te vallen wilde alleen maar op zo`n manier duidelijk laten zien over/tegen wie ik welk verhaal had.

  Dat knalwerk hoeft van mij ook niet zo en ja zoals ik al schreef het mag pas op de dag zelf vanaf 10 uur s`ochtends verder moet de politie maar wat harder werken (zoals ik het hier zie dan).

  Wat betreft de verwondingen blijf van afgestoken vuurwerk af als wij vuurwerk kopen is er geen kind die de volgende dag ons vuurwerk van de grond op kan rapen en de buren in de straat werken er ook al aan mee.
  Wij ruimen ons vuurwerk na het afsteken op in de vuurkorf of in de container maar van straat er blijft geen pot of pijl meer staan.
  De mensen in de straat zijn tussen de 25 en de 50 jaar mijn man is daar mee begonnen en zo is het verder gegaan.
  Wij waren toen 30 en 38 jaar toen we daar mee begonnen dus ook niet de oudste in de straat.

  O bernard van zo`n ziekenhuis opname maken van branwonden van vuurwerk vind ik nog niet eens zo`n slecht idee maar misschien moeten ze rond deze tijd er ook wat meer aandacht aan geven op scholen.
  Mensen zet er namen bij om te laten weten van hoe of wat niet om die persoon te beledigen ofzo als ik vanacht iemand beledigd heb sorry dat is niet mijn bedoeling geweest.


  ⚠️ Meld

 31. mijn buurjongen steekt een rotje af mijn goudvis zwemt als een gek rondt terwijl hij normaal altijd rustig dobbert >:( oh sorry moest bij vuurweroverlast.nl komen maar die ligt er weer eens uit dus ik denk ik probeer het hier 😛


  ⚠️ Meld

 32. Ook ik ben het goed ZAT, met dat zware vuurwerk! Overal waar ik loop, gaat er wel weer zo,n knal. Degene die dit doen, hebben geen geld voor siervuurwerk denk ik, of stoer doen! Ik geef nog geen eurocent uit aan die troep. Ik kijk wel op oudejaarsnacht om 24 uur hoe anderen het laten knallen, en weg geld. Wedden dat je weer op journaal krijgt, er is weer meer uitgegeven dan in 2011 ? En raak je gewond als het je eigen schuld is ziekenhuis kosten zelf betalen !!!!
  Ik betaal niet daarvoor, maar voor echte zieke mensen.


  ⚠️ Meld

 33. weet je wat ik zo vervelend vind >:( iedereen klaagt zo over het vuurwerk en dat het maar gewoon over moet zijn zoals groenlinks wil maar denken de mensen er ook aan dat er ook mensen zijn zoals mijn man en ik o.a. die van sier-vuurwerk houden 🙂 (helemaal geen knalwerk afsteken).
  Pas afsteken om 12uur s`nachts 😀 en als groenlinks het inderdaad door heen zou krijgen worden wij wel keihard gepakt.

  Maar heb het er vandaag met mijn man over gehad, over de reactie`s die ik onder andere had gekregen en wat sommige hadden gezegd.
  Hij zei al de tweede kamer gaat het vuurwerk verbod niet invoeren omdat er zoveel vuurwerk word gekocht en het nu nog duurder is geworden 21% dat geld gaat naar de overheid zegt hij met gevolg GELD voor hun. 😮

  Ja Ellie zoals ik hier boven al schrijf die kans is groot dat dit jaar weer meer vuurwerk uitgegeven als in 2011, het vuurwerk is Duurder omdat het nu 21% is ipv 19% vorig jaar. 😀

  Boemel volgens mij moet jullie/jou huis beter worden geisoleerd want wij hebben 3 goudvissen en die van ons zijn nog net zo rustig als voor al die knallen (of woon jij in een grotere stad????? Want dan heb ik niks gezegd) 😉

  En mocht het groenlinks nou wel lukken dat er helemaal geen vuurwerk meer in Nederland door ons zelf afgestoken mag worden, verhelpt dat toch deze stomme knallen niet maar goed en mijn man en ik gaan gewoon net over de duitse grens ons vuurwerk afsteken.

  En weet je als je je vuurwerk afsteekt in de straat en je hele straat doet mee en je hele dorp/stad laat de politie dan maar iedereen boete`s uitschrijven, bij ons zie je de volgende dag toch niet meer dat we vuurwerk afhebben gestoken.


  ⚠️ Meld

 34. ikke ik maakte maar een geintje joh;D ik bedoel er mee te zeggen dat als ik en de vele vuurwerliefhebbers lekker veel van deze onzin mails stuur naar die maffe website van groen links:P is toch klinklare onzin wat ze doen. en zo wat als ze 25.000 klachten binnen krijgen is toch peanuts op de 15.000.000 de mafkezen maar laat ze lekker onze dagen zijn aangebroken lekker knalluh en vanavond het mooie werk:) en ja ik kom uit de grote stad zwolle en hier waar ik woon is het nog nooit zo rustig geweest rond deze tijd.:)


  ⚠️ Meld

 35. Wat een zeur maatschappij zijn we aan het creëren op deze manier.

  Het is een prachtig feest, waar jong en oud weken van te voren naar uit kijken vanwege het vuurwerk dat zij samen met hun buren, vrienden en kennissen mogen afsteken bij hun in de buurt.

  Natuurlijk zijn er verschillende (rationele) redenen te vinden om deze traditie af te schaffen, deze zijn er ook te vinden voor een verplichte gezinssamenstelling voor gezinnen, het afschaffen van zorg voor 70 plussers, het afschaffen van de ontwikkelingshulp en het verplichten van het openbaar vervoer. Maar dat is toch niet waar we heen willen mensen…

  Laten we met z’n allen blijven genieten en niet teveel morren. Ik wens iedereen een vrolijk oud en nieuw en dat er maar veel vuurwerk afgestoken mag worden. Wat volgens mij wel goed komt, hier in ieder geval wel (berkum).

  Groeten, Jop:D


  ⚠️ Meld

 36. Goh Ikke1974 weer lekker bezig vannacht. Krijg er een rood >:( van. Dan zeg je van “dat knal- vuurwerk hoeft ook niet zo van mij” , maar wel naar Duitsland of Belgie gaan omdat het daar goedkoper is. Daarna heb je het over de BTW verhoging naar 21%. Dat klopt, er gaat dan meer geld naar het rijk. Moet je je vuurwerk natuurlijk wel in Nederland kopen en niet over de grens. Dat levert de schat-kist niets op en veroorzaakt vaak alleen maar ellende op. Kwa veiligheid, geluid, enz. Verbieden hoeft van mij niet maar let tijdens het afsteken een beetje op elkaar en je omgeving. Hou het leuk. En koop geen illegaal vuur-werk>:(


  ⚠️ Meld

 37. in duitsland is geen ilegaal vuurwerk ewold en moeten ze het hier ook maar zo doen. dan gaan niet mensen zoals ikke en mijzelf naar duitsland om daar geld uit te geven en nog duizenden anderen, nederland roept het over zichzelf af. morgen lekker ook de grens over om het echte mooie werk te halen 😀


  ⚠️ Meld

 38. Ellie,

  Overdrijven kan je ook wel heel erg of niet? En de vuurwerk betalers betalen ook gewoon belasting aan vuurwerk..

  Net zoals een auto gevaarlijk is? trein? fiets? vliegtuig? boot? sport, werk, etc etc.. moeten we daarbij ook ziekenhuis kosten zelf laten betalen??

  en het lijkt me heel erg sterk dat OVERAL waar JIJ komt er een knal word afgestoken.. of je hebt gewoon hele sterke oren of je verkondigd dikke vette onzin…  ⚠️ Meld

 39. @boemel, en zo help je deze traditie nog meer om zeep. Door je vuur- werk over de grens te kopen ,en niet hier in Nederland .En volgens jou duizenden die dat ook doen. Weg opbrengst belastingen bijv waar Ikke het over had. En wat is er mis mee met het vuurwerk wat hier te koop is? Waar winkeliers zoveel investeringen moeten doen, en vergunningen moeten hebben om het te mogen verkopen. Besteed je geld dan hier, zodat het voor iedereen nog iets opleverd.


  ⚠️ Meld

 40. waarom ik het daar koop? nou wat denk je zelf. daar betaal ik voor dezelfde mooie vuurwerkshow 150 euro terwijl het me hier 400 kost ben wel gek op vuurwerk heb er veel voor over maar ben toch niet gek :P;D en ach ik spek ze hier ook wel een beetje hoor ik haal voor vanavond en morgen en zondag gewoon hier kleine dingetjes wat nog geen euro kost zoals tolletjes romeinse kaarsen en dat soort leuk spul:) en mooiste van dat alles is dat het nu opgenomen is in de wet dat je het hele jaar mag afsteken:D;D dus daarom koop ik het niet hier;)


  ⚠️ Meld

 41. ja maar dat is voor het ilegale spul uit polen onder andere wfvn 🙂 geloof mij we gaan al jaren naar duitsland weet al niet beter en wordt gewoon gedoogd met een 😉 ze zwaaien je nog net niet uit hahaha. ja je moet niet met aanhangers en al de grens over gaan, dan vraag je erom. maar de gewone paketten bij de lidl en aldi malen ze niet om hoor:)


  ⚠️ Meld

 42. Dat zou een conclusie kunnen zijn, sorry. Maar wat Zwolle aangaat mis ik hier verrekte weinig. Vaak is WLZ de eerste met nieuws, en heeft daarmee vele primeurs. Daarnaast heb je natuurlijk nu.nl, NOS.nl enz.

  E o ja, on-topic, ik haat vuurwerk. Ben erg bang voor en elke cent daaraan besteed vind ik teveel.


  ⚠️ Meld

 43. Helemaal eens, Linda. Ik ben altijd blij wanneer het 2 januari is en mijn kinderen nog compleet zijn. Gelukkig is de tijd dat ze zelf wilde afsteken voorbij. Voor sommigen gaat dat nooit over, begrijp ik als ik de reacties hierboven lees.:) Ik vind vuurwerk ook mooi om te zien, maar zou er geen bezwaar tegen hebben wanneer elke wijk een of een paar centrale vuurwerkplaatsen had. Voor mij luiden kerkklokken en scheepstoeters het nieuwe jaar mooier in.


  ⚠️ Meld

 44. ik ben ondertussen 28 jaar maar mijn liefde voor vuurwerk zal wel niet meer verdwijnen denk ik..

  een vuurwerkshow hoeft voor mij niet, het zelf afsteken is het leukste.

  Wanneer er geen legale verkoop meer zal zijn vererger je naar mijn idee het probleem. Als ik naar mijzelf kijk, dan ga ik waarschijnlijk illegaal vuurwerk regelen.


  ⚠️ Meld

 45. Vroeger vond ik vuurwerk leuk. totdat ik perongeluk werd beschoten door vuurwerk. De pret is over. Ik loop dagen gespannen rond. Ik ben bang om boodschappen te halen. ik vind het al weken niets meer aan. en geen tablet dat helpt.
  Mijn poezen zijn binnen. maar die lopen ook naar het donkerste plekje te zoeken met de buik over de grond. en daar krijg ik al jaren geen tablet binnen. nu zou er een geurstof zijn die ze rustig maakt. maar dat gaat in de eerste plaats mijn portemonee te buiten en ten tweede het zou maar een beetje helpen.
  Ik beprijp heel goed de lol en de zin die een ander erin heeft. dat heb ik ook gehad. maar ik zie toch liever een georganiseerde vuurwerk show. of bepaalde aangewezen plekken waar je zelf mag afsteken.


  ⚠️ Meld

 46. Als ik al de berichten doorlees dan denk ik dat al die vuurwerkliefhebbers het geld dat ze besteden aan dat vuurwerk beter
  kunnen uitgeven aan een cursus Nederlands, want dat schijnt voor de
  meesten nog erg moeilijk te zijn om foutloos te schrijven.
  Stelletje asociale oetlullen!!!!!!!!!!  ⚠️ Meld

 47. Hallo ik heb gisteren wel wat te weeg gebracht he met mijn gebeuren over het vuurwerk kopen in Duitsland, jullie hebben het daar dan wel lekker Boemel als je daar geen last hebt van de politie bij de grens. 😀

  vrijdag ochtend ging onze wekker om 5.15 af om om 7uur bij de winkel te staan die om 8uur open ging (wonen 13km van D.land) maar willen altijd als eerste staan want daar kan je geen vuurwerk bestellen en we moeten er voor zorgen dat we voor 9.30 de Nederlandse grens weer over zijn want anders ben je geheid de pineut en kan je als Nederlander aan de kant en alles inleveren.
  Daarvoor staan ze er nog niet is te vroeg hihi 🙂

  Zoals Boemel al schrijft als je hier in Nederland iets zou kopen ben je 3 keer het dubbellen kwijt als in Duitsland.
  Hebben gisteren een 30 delige vuurpijlen pakket gekocht in Duitsland 18 euro deze pijlen gaan 80 meter de lucht in zo`n pakket koop je niet hoor in Nederland.
  En waarom zou ik de belasting speken. 😮
  En als dat vuurwerk in Duitsland echt zo gevaarlijk was waarom mag het daar dan wel gewoon tussen het groente en fruit verkocht worden????
  Hier moet het allemaal in goed beveiligde gebouwen.

  M.B. voor jou snap ik wel dat het voor jou allemaal niet meer hoeft heb geen hart van steen en vind het ook echt k.t voor je dat je het zo zwaar hebt.
  Wist je dat jou poezen/katten het zo zwaar hebben doordat jij zo angstig reageerd op het vuurwerk??? Weet ik pas sinds gisteren middag hoor weet niet of er een Pets Place bij jou in de buurt zit (ben er al wel achter dat er niemand/haast niemand ver buiten Zwolle komt) en weet niet of de Pets Place daar ook zit maar hun hebben een gratis boekje: Lief dier en daar staat info in over bangen poezen o.a. maar ook op deze site (staat in het boek) petsplace.nl want nee werk zelf niet in die winkel. 🙂

  M.B ik wens je heel veel sterkte toe deze aankomende dagen ik hoop voor jou dat het snel (zoals jij schreef 2 jan) is en dat we dan op gaan naar een mooi nieuw jaar. 😀

  O nou krijg ik waarschijnlijk nog wel meer mensen over me heen 😮 maar wij kopen niet alleen vuurwerk in Duitsland ook de gewone boodschappen en we gaan ook in Duitsland tanken alles wat scheeld met hier en daar is mee genomen want hier zijn sommige dingen voor ons gewoon niet te betalen.

  Zo ga slapen lees morgen nacht jullie verhalen wel weer, dank je wel Boemel voor je eerste reactie na mijn berichtje ivm het niet illegale vuurwerk  ⚠️ Meld

 48. duifje op die discussie ga ik niet eens verder in ik sgryf lekker tog hoe ik wil:P …. en geen dank ikke ik kan er verder niks aan toe voegen ik ben het met je eens . en ok wat je bedoelt met grens overgaan heb je op sommige punten wel gelijk maar er zijn meer wegen die naar rome lijden;) alleen die ga ik natuurlijk niet zeggen;D iedereen vast een fijne jaarwisseling en ok het is even vervelend voor de beesten maar ik wacht altijd netjes als ze honden uitlaten en langs lopen. en wat die katten betreft binnen houden wandt daar heb ik een heel jaar last van als ze in mijn tuin skeiten en zeiken en in de zandbak waar de kids spelen. dat is erger als die 1ne dag dat ik herrie maak. maar goed dat is ook een discussie zonder einde. nogmaals iedereen toch een goed uiteinde en bovenal een gezond 2013.:)


  ⚠️ Meld

 49. en toch, vind ik “de overlast” zwaar meevallen aangezien gisteren de verkoop al begonnen is…

  Vroegahr, waren we met zijn allen al op pad met de zakken vol astronauten, pijltjes en tolletjes end an hoorde je de hele dag al knallen vanaf s ochtends vroeg.


  ⚠️ Meld

 50. ik ben het boemel vindt deze naam iets beter bij me passen deze dagen 🙂 dat bedoel ik maar 1stejohn klagen voor dat er geschoten wordt en idd moet je eens kijken wat 1ste dag al verkocht is. denk je nou echt dat de regering gek is en dit geldkraantje dicht gaat draaien? nou geloof er geen moer van makkelijker kun je niet aan geld komen. en ach het is elk jaar rond deze tijd dit gejammer over 2 weken is iedereen het weer vergeten en dan is er weer wat anders te zeuren. laat ons pyromanics toch gewoon 1 dag genieten;D


  ⚠️ Meld

 51. Klaag! Klaag! Klaag! Maar om 00:00u wel schijnheilig buiten staan vuurwerk kijken omdat dat zo sociaal verantwoord is tegenover je buren. Blijf dan ook lekker binnen en ga om 22u in bed liggen.

  Mijn vuurwerk is weer binnen en de verkopers in België herkende mij nog van vorig jaar. Altijd fijn om als vaste klant korting te krijgen op mooier vuurwerk dan dat er in Nederland verkrijgbaar is. En geen zorgen lieve klagertjes ook de Staatskas heb ik gespekt door in Nederland het kleine spul te halen.


  ⚠️ Meld

 52. wauw 😀 er heeft zowaar helemaal niemand commantaar gegeven dat wij boodschappen en doe tanken in Duitsland.
  Of bedachten sommige van jullie die commantaar gaven over ons Duits vuurwerk erin eens aan dat jullie die laatste dingen ook zelf doen ???

  Wisten jullie dat het 27 cent per liter scheeld of je in Duitsland gaat tanken of aan de snelweg 😮 en

  had het van de week over zo`n 30 delig vuurpijlen pakket uit Duitsland het gene wat ik heb gekocht kosten 17.99 heb er een met 20 vuurpijlen gevonden in een reclameboekje van Nederland en deze kosten bij een winkel met veel vuurwerk 59.50 (dus geen buurtwinkeltje ofzo) en mis dan nog 10 vuurpijlen. 😮

  WFvN weet jij dan dat als jij bang bent van onweer dat je dat ook op je katten over kan brengen ???? 🙁
  En het is helemaal niet moeilijk hoor katten of poezen aan een riempje te laten lopen dat doen onze 2 poezen/meiden altijd met mooi weer anders komen ze niet buiten (ja of wij moeten ze vast houden). 😀

  Maar poezen/katten neem je omdat je ze als persoon graag wilt en niet om de buren er mee te pesten.
  Wij hebben 2 poezen en ze krijgen alles wat een poes hoort te krijgen en het belangrijkste warmte en eten. 🙂

  Want zoals Boemel/Pyromaniac ook al zegt je word er knetter gek van als ze weer in de tuin hebben zitten schijten maar bij ons doen ze het niet meer.

  O en 1stejohn het ligt dus niet alleen aan mij dat ik het ook erg mee vind vallen wat betreft het geknal (al kom ik niet uit zwolle maar uit het zuiden) vond dat er alleen maar veel geknald werd op de dagen voordat er vuurwerk verkocht werd.


  ⚠️ Meld

 53. ik vind het een verschrikking mijn hond vliegt al weken lang door de kamer het is hier over dag maar s,nachts een groot drama van mij hoeven ze nooit geen stukje vuurwerk meer te verkopen want de bommen worden steeds zwaarder je zit steil overeind in je bed wat te denken van al die arme dieren die buiten lopen en in het nieuwe jaar gaan we weer klagen dat alles zo duur is maar voor vuurwerk is altyd geld kijk maar wat er weer de lucht ingeknalt wordt


  ⚠️ Meld

 54. Prima iniatief van Groenlinks.
  Nu nog de wet dat er geen vuurwerk afstoken mag worden door particulieren. Austalie is een goed voorbeeld. Vele mensen en dieren zullen hiervoor dankbaar zijn. Scheelt ook veel leed en kosten in de gezondheidszorg.
  Crisis nu, waar ik zie het niet als men voor meer dan 70 miljoen euries de lucht in laat gaan.]


  ⚠️ Meld

 55. Goed nieuws voor alle voorstanders van deze al maar toenemende ellende: het ligt inderdaad niet voor de hand dat het door particulieren afsteken van vuurwerk wordt afgeschaft, want ook dit jaar steekt Fransie waarschijnlijk weer zo’n slordige 15 miljoen aan vuurwerk-BTW in zijn toch al van corruptie doordrenkte zakken. Dus verbieden, vergeet het maar, hoe zeer ik het ook zou willen.

  Nee, als Fransie en de zijnen iets zien waar ze niet aan verdienen, moet je eens kijken hoe snel het verboden kan worden, staat het morgen bij wijze van spreken al in de Staatscourant.

  We hebben een compleet perverse wetgever. Denk daar maar een goed over na!

  Laten we toch maar hopen dat de democratie haar werk doet, d.w.z. dat een meerderheid haar wil aan een minderheid oplegt, maar dat is nog altijd beter dan het omgekeerde!

  En voor de voorstander: hopelijk herkent je vuurwerkverkoper je volgend jaar ook weer …


  ⚠️ Meld

 56. Ja, laten we het consumentenvuurwerk verbieden en er een professioneel commerciel showtje van maken.
  Dit jaar nog gratis toegangkelijk, maar als je er volgend jaar ook bij wil zijn dan betaal je 12,50 euro toegangsgeld om bij het ”Coca Cola fireworks event” te mogen zijn.
  En ga allemaal niet zeggen dat dat onmogelijk is want hier in Rotterdam zetten ze het halve centrum af met dranghekken bekleed met zwart zeil om je toegangsgeld te laten betalen om bij een groot evenement te kunnen zijn.
  Gewoon dik betalen om nota bene in je EIGEN stad een evenement te kunnen/mogen bezoeken

  Zodra iets populair is onder de bevolking en massaal bezocht wordt kun je er donder op zeggen dat de volgende keer één of ander commerciel bedrijf er geld uit wil slaan, ook vuurwerkshows dus.
  En aangezien Groen-links niet van plan is om gemeensschapsgeld te besteden aan vuurwerkshows gaan wij dat gewoon betalen.

  Volledig gesteund voor een verbod door Groen-links: o.a. Zwarte Piet weg, Kerststallen op sommige scholen weg en nu ook het vuurwerk weg ?

  Groen-links zou zich beter druk kunnen maken over b.v. de toestanden in de verzorings- en verpleegtehuizen i.p.v. provocateurtje spelen, burgertjes pesten en voortdurend zeikstokken om niks !


  ⚠️ Meld

Reageer