Kerstlichtjestocht in ZwolleZuid

Zwolle – Ruim tweehonderd vrijwilligers zorgden ervoor dat de kerstlichtjestocht van zaterdagavond in Zwolle-Zuid op rolletjes liep. Alle spelers uit het bijbelse kerstverhaal zijn vrijwilligers van alle leeftijden. Verkleed in toepasselijke kleding beelden de spelers de rol uit van engelen, Maria, Jozef, herders en wijzen uit het Oosten. De spelers hadden allemaal een training gehad van een dramadocent. "Het draait om contact met het publiek, zodat het verhaal wordt verteld over de geboorte van het kindje Jezus in de stal van Betlehem", vertelt Wim Eikelboom, mede-organisator van het evenement waar vorig jaar drieduizend bezoekers op af kwamen. 

In totaal zijn tweeduizend glazen potjes ingezameld. Die werden zaterdagavond langs de bospaden van het Zandhovebos uitgestald en voorzien van kaarsjes. Zo onstond er een sfeervol wandelpad. Het publiek kreeg langs het pad het bijbelse kerstverhaal uitgebeeld. Na afloop was er warme chocolademelk en een koekjes voor iedereen. En er was muziek. Kinderkoor de Bromvlieg en het koor Response zingen bekende kerstliederen."Wij zijn altijd weer diep onder de indruk dat we tweehonderd betrokken vrijwilligers op de been krijgen. Ook voor het aansteken van de lichtjes, het schenken van chocomelk en het opruimen van het bos na afloop", aldus Eikelboom van de organisatie. Nagenoeg alle vrijwilligers komen uit de organiserende kerken in Zwolle-Zuid: de Koningskerk en de Zuiderhof. Een kleine groep spelers maakten zaterdag een rondgang door zorginstelling Zandhove, speciaal voor de bewoners op gesloten afdelingen die niet naar buiten kunnen. Bewoners die wel naar buiten mogen, werden in een rolstoel door het bos geleid door vrijwilligers. Dat zijn er een kleine dertig.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Wij zijn met bijna de hele familie geweest en vonden het heel mooi,
  mijn kleindochter van zes jaar was helemaal onder de indruk vooral van het engelenkoor
  Heel erg bedankt allemaal.


  ⚠️ Meld

 2. Geslaagde middag jammer van de regen , maar petje af voor alle vrijwilligers die deze tocht mogelijk hebben gemaakt, wij hebben met 3 personen meegelopen !! TOP


  ⚠️ Meld

 3. Inderdaad, een prachtig evenement, daar heeft de regen weinig aan kunnen veranderen. Volgend jaar gaan we er zeker weer heen, als het weer gehouden wordt.


  ⚠️ Meld

Reageer