Kerstdiner voor minima van Zwolle

Zwolle – Op zondag 23 december organiseerde Stichting Vrienden van de Herberg het jaarlijkse kerstdiner voor de Zwolse minima, dak, – en thuislozen. De avond was bestemd voor mensen met een laag inkomen en natuurlijk voor die mensen wie behoefte hebben aan een warm en gezellig samenzijn. Het bezoekersaantal is de afgelopen jaren (helaas) flink gestegen en ook deze keer was de opkomst groot.

 
23-12-2012_kerstmaaltijd_dak_en_thuislozen_wrzv_01_.jpg

Naast een heerlijke en gezellige 3- gangen diner werd er gehoopt of alle aanwezigen naar huis konden met een goed gevuld kerstpakket. Afgelopen vrijdag werd nog melding gemaakt van een tekort aan pakketten, maar zondag kon door een spontane twitteractie toch geregeld worden dat er 350 kerstpakketten uitgedeeld werden.
23-12-2012_kerstmaaltijd_dak_en_thuislozen_wrzv_05_.jpg
23-12-2012_kerstmaaltijd_dak_en_thuislozen_wrzv_02_.jpg
Artikel delen:
Reacties 27
 1. Mooie actie, en ook geweldig dat verschillende politici als Van Hijum, De Heer, Eikelboom, Smit en Vedelaar zich belangeloos inzetten. Die tijd zullen ze toch niet declareren?


  ⚠️ Meld

 2. En dat bedoel ik dus. Ton ter Bekke ken ik dan niet van naam maar ik doelde dus op René de Heer. Ik vraag mij dus af wie ‘Zonnekoning’ zou moeten zijn want het college is dus WEL aanwezig.


  ⚠️ Meld

 3. Die beste mevrouw op foto 3 heeft geen geld voor een degelijk kerstdiner voor het gezin, maar heeft wel een aantal gouden kettingen om?
  Zou mevrouw deze ook omhebben als ze zich bij de socialedienst meld?


  ⚠️ Meld

 4. Och ja kerstman, iedereen moet er natuurlijk in vodden bij zitten met een metalen schaal al bedelend voor voedsel zodat jij vanaf je laptop de plaatjes kan kijken en kan beoordelen of iemand er wel slecht genoeg heeft om aan een gratis maaltijd te mogen deelnemen.


  ⚠️ Meld

 5. Beste Eileen, de politiek doet nooit iets belangeloos. Buiten dat de politiek zich voorziet van uitstekende beloningen en fiscaal vrije onkostenvergoedingen is er altijd een persoonlijk of partij belang. Jaren in de politiek gezeten en werd echt ziek van het politieke gedraai en het bijstellen van de politieke agenda’s. Hoe snel belangen kunnen veranderen zien wij aan onze huidige politiek leiders. Met name onze zonnekoning Mark was snel zijn beloftes en zijn roots vergeten om zich in de armen te storten van de PVDA, slim gespeeld van deze partij. Ook in Zwolle zie ik dit gelobby en maak mij ernstige zorgen dat de persoonlijke en partij belangen zwaarder wegen dat doet stadbewoner. Concreet het met een brede smile opscheppen van eten, waarbij je vooral breedt uit op de foto staat, heeft bij politici altijd een dubbele agenda.


  ⚠️ Meld

 6. Is het niet raar dat de politieke partijen die het meest voor de minima zeggen op te komen bij deze activiteit keer op keer absent zijn? #SP en #CU of laat Joop dat niet toe?


  ⚠️ Meld

 7. Het is toch niet belangrijk hoe die mevrouw aan die kettingen komt wel belangrijk dat zij ervoor was gekomen… en die kettingen ah ja wie let erop?? Iedereen is toch bezig met al dat lekkere eten wat er toen die dag was..
  Mensen die ervoor hebben gezorgd goed gedaan!!


  ⚠️ Meld

 8. Die luxe artikelen moeten alleen niet voor eten in de plaats komen, en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat het daar wel eens mis gaat.


  ⚠️ Meld

 9. @Zwolluh

  Ik kan me wel wat indenken bij wat je zegt. Maar moeten ze dan in vodden aan komen zetten? Of in de blote…..?
  Waar ligt de grens?

  Voor mij hoeven ze ook niet als een Mr.T/B.A. Baracus aan te komen zetten maar ze hoeven ook niet helemaal niets te hebben. En, het is al aangedragen, hoe weet je of het wel van die mevrouw is? Hoe weet je hoe ze eraan gekomen is? Erfstuk van een dierbare? Is het uberhaupt wel goud? Allemaal vragen die je erbij kan stellen maar die wat mij betreft niet eens nodig zijn. Deze foto zegt niets over dat alles. Ik zie een mevrouw een maaltijd nuttigen.


  ⚠️ Meld

 10. Ik vraag me bij dit soort (in mijn ogen heel nobele) acties wel af hoe het geregeld wordt.
  In Zwolle volg ik dat wel een beetje. Ik hoorde in Hengelo een ander verhaal van een kerstdiner van de voedselbank:
  http://www.tubantia.nl/regio/voedselbank-nederland-heftige-straf-1.3578915
  Mijn vraag hierbij is: hoe was de uitnodiging hier opgesteld? Dat vind je nergens meer terug! Dat is altijd wel handig om te weten voor je een oordeel gaat vellen…


  ⚠️ Meld

 11. Ik mag toch hopen dat dit kerstdiner geheel vrijblijvend was Marianne. Het was ook niet door de voedselbank georganiseerd, maar als ik het goed heb De vrienden van de Herberg.


  ⚠️ Meld

 12. Wel bespeur ik enige ‘concurrentie’ voor de goodwill om een kerstpakket bij de 350 gezinnen te krijgen. Dat was vorige week de Koningskerk en nu De vrienden van de Herberg. De 350 kregen nu twee kerstpakketten elk. Of dat gangbaar is?


  ⚠️ Meld

 13. Beste mensen, het kerstdiner in de WRZV hallen werd voor de 23ste maal georganiseerd. En ieder jaar zetten wij ons in om de aanwezigen te voorzien van een kerstpakket. En dat lukt ons ieder jaar gelukkig weer door ondersteuning van velen.
  De aanwezige politici melden zich vrijwillig aan bij mij en iedereen kan en mag een bijdrage leveren aan de totstandkoming. Van partijbelang dus geen sprake, maar des te meer inzet voor de mensen die deelnemen aan dit diner.
  John van Boven hoeft zich zeker niet te verontschuldigen, want dicky van gijssel was er ook dit jaar gewoon weer bij. Zij is ook een van de vrijwilligers wie elk jaar belangeloos aanwezig is.
  Niettemin was het voor de organisatie en deelnemers ook dit jaar weer een gezellige avond!


  ⚠️ Meld

 14. Dat ook politici hier hun reacties kwijt kunnen is een meerwaarde. Van Boven en Eikelboom, hartelijk dank!
  Belangeloos en met respect, daar gaat het om met Kerst.


  ⚠️ Meld

Reageer