Verfroller doet brandalarmen afgaan bij PEC Zwolle stadion

Zwolle – Maandagavond rond de klok kwart voor acht klonken de klanken van het brandalarmen in het PEC Zwolle stadion. Hierop rukten de hulpdiensten groot uit. De oorzaak hiervan was te vinden in een meubelwinkel op het stadionplein. Hier had een verfroller in een blik een chemische reactie veroorzaakt waardoor de hele winkel vol rook kwam te staan.

De brandweer heeft een van de ramen ingeslagen om zich toegang tot het pand te verschaffen, om vervolgens het blik inclusief roller naar buiten te brengen. Met behulp van een hoge druk ventilator werd het pand geventileerd. Volgens een van de omstanders was het brandalarm tot in Berkum te horen.  

24-12-2012_brandstadionplein_21.jpg
24-12-2012_brandstadionplein_24.jpg
24-12-2012_brandstadionplein_20.jpg

Meer foto’s bij Lees verder…

 

24-12-2012_brandstadionplein_22.jpg24-12-2012_brandstadionplein_23.jpg
Artikel delen:
Reacties 13
 1. Ben dan toch benieuwd wat er in het verfblik gezeten heeft. Werk zelf heel veel voor het werk met verf en spullen. Dus als er een probleem kan zijn willen we dat natuurlijk graag weten  ⚠️ Meld

 2. @Evert:
  Ik weet wel dat olie voor vloeren dit soort ongein kan veroorzaken. Er staat dan vaak ook op de verpakking dat je gebruikte doeken (etc) niet op een hoopje moet gooien maar moet uithangen omdat er anders brandgevaar ontstaat.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door Evert, op 25 december 2012 om 16:29
  Ben dan toch benieuwd wat er in het verfblik gezeten heeft. Werk zelf heel veel voor het werk met verf en spullen. Dus als er een probleem kan zijn willen we dat natuurlijk graag weten

  beunhaas ?

  Bericht door Zwollenaarisback, op 26 december 2012 om 01:07
  Slordig van die schilder, had hij kunnen/moeten weten…

  ja op school /opleiding zijn dit wel bassis dingen
  die ze je leren:o


  ⚠️ Meld

 4. Zo, ik ben lekker bezig geweest…. paar berichten geplaatst maar dan in het verkeerde topic…… Toch maar even hier plaatsen.

  Of het hier aan de orde is weet ik niet maar plantaardige olie kan in ieder geval voor zulke brandjes zorgen als het in een doek zit (om te poetsen bijvoorbeeld), waarna de doeken als prop in bijvoorbeeld een wasmand worden gedaan.

  De Libreije[/url] heeft er al eens mee te maken gehad.

  De brandweer[/url] heeft er ook wel wat over te vertellen.  ⚠️ Meld

 5. zozo WFvN

  Je hebt wel even goede research gedaan 😀

  Netjes hoor 😉

  ——

  JanvdW, ik ben er ook niet op ingegaan 😉 Heb er geen enkel aandeel in 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.