Freddy Smit nieuwe trainer WVF

Zwolle – Freddy Smit wordt voor het seizoen 2013-2014 de nieuwe trainer van het eerste elftal van WVF. Hij volgt Jan Jaap Kooistra op die na dit lopende seizoen vertrekt bij de club uit Westenholte.

Smit is in het verleden trainer geweest van onder meer Swift ’64, Hatto Heim en WHC. Op dit moment traint hij ASC ’62 uit Dalfsen. “We zijn erg blij met zijn aanstelling en wensen hem deze weg veel succes bij WVF”, zegt Amir Moeni, voorzitter van de technische commissie van WVF. Als voetballer speelde Smit voor voetbalvereniging Elspeet, waarna hij naar Nunspeet vertrok om zijn ambitie op het hoogst mogelijke amateurniveau (hoofdklasse zaterdag) in te vullen. Hij begon er, op zijn 35ste, ook zijn trainerscarrière. Swift ’64, Hatto Heim en WHC volgden. Bij die laatste club trad hij in 2006 aan. “WHC kwam met het verzoek om de ontslagen trainer op te volgen en te proberen het team in de hoofdklasse te houden samen met mister WHC, Aalt Tichelaar. We bleven in de hoofdklasse en wonnen de district beker oost en we brachten het tot de halve finale van de landelijke beker.” Hij werkte tot 2010 bij WHC.
Smit zegt een verenigingstrainer te zijn. “Ik vind dat de jeugd vooral techniek en basisvaardigheden moet trainen om op hoger niveau te kunnen trainen op details. Daardoor behoud je een hoog niveau in de vereniging.” De keuze voor WVF is ook vooral op bovenstaande filosofie gebaseerd.  “WVF wil, door middel van het opleiden en door laten breken van eigen jeugd, op een zo hoog mogelijk niveau blijven spelen. De eerste klasse is hierbij het uitgangspunt. Deze visie past goed bij mij. Dit is de toekomst voor veel verenigingen.” De laatste twee seizoenen was Smit werkzaam bij ASC ’62. “Dit seizoen hebben we een fitte en brede selectie. We hebben de eerste periode gewonnen en draaien bovenin mee.” Moeni tot slot: “Smit is een communicatief zeer vaardige trainer, die ook nog eens een duidelijke visie heeft. We hebben hem graag in onze gelederen.”

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer