Jaloerse ex slaat er op los

Zwolle – Een 33-jarige Zwollenaar is woensdagavond 26 december in Zwolle-Zuid aangehouden voor zware mishandeling van zijn ex-partner en haar nieuwe partner.

Ondanks dat de relatie al langere tijd geleden is beëindigd, ging de man door het lint toen hij zijn ex-partner met een nieuwe partner zag. Hij mishandelde beiden ernstig en vernielde een deur in de woning van de aangeefster. De man ging eerst weg, maar nadat de politie ter plaatse was gekomen kwam hij terug en kon hij worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Het was een bijzonder nare ervaring moet ik zeggen. Het was gisteravond en ik hoorde buiten hard en indringend geschreeuw van een man, ik kon door z’n Noord-Afrikaanse accent niet horen wat hij riep dus ik deed mijn raampje bij mijn balkon open (ik woon op 3 hoog). Dingen als “hoer” en “ik maak je af als je naar buiten komt” (en dan heb ik het nog genuanceerd), ik merkte dat ikzelf trilde, zo intimiderend kwam het op me over. Vond het eng.
  Een poosje later hoorde ik hondengeblaf buiten en zag ik zaklampen en politie, ik zag hoe ze de man aan hebben gehouden en zag hem in een witte politiebus verdwijnen onder mijn appartementencomplex.
  Heb er slecht van kunnen slapen, die nare man zat continu in m’n hoofd, terwijl z’n geschreeuw (natuurlijk) niet eens aan mij gericht was.
  Buurvrouw, mocht je dit lezen: ik wens je/jullie heel veel sterkte, het moet voor jullie nog veel erger geweest zijn dan het kleine beetje van wat ik heb kunnen horen.


  ⚠️ Meld

 2. Ook daar moeten ze mee afwerken en strengere straffen op zetten….het slaat toch nergens op als je niet eens meer veilig bent in je eigen huis omdat je ex zich niet weet te gedragen…..?
  Uit is uit en daar heb je je bij neer te leggen! En als je dat niet kunt dan moet je maar in therapie, dat is voor sommigen heel goed!
  Ik ben zelf slachtoffer van een ex die me niet met rust kon laten, dat heeft een half jaar geduurd voor hij zich er bij neerlegde dat het toch echt over was………en dan zit je als ex (vriend/vriendin/vrouw/man) toch echt zwaar in de stress dat hij/zij je toch tegenkomt en misschien je wel wat aandoet……………..bij sommigen is het lontje wel heel erg kort!!! Die kunnen helemaal geen weerwoord aan, die denken dat zij alleen over jou hebben te beslissen…….kortzichtig en dom….we leven in 2012/2013 in Nederland……..een land van vrije meningsuiting…….


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb hem zien schreeuwen en gezien dat hij werd opgepakt,want dat gebeurde voor mijn ogen.
  Ik weet om wie het gaat.
  Goed voorbeeld voor zijn kinderen. 🙁
  Ik hoop dat hun niks mee hebben gekregen.
  Want ik weet uit eigen ervaring dat je zulke dingen nooit vergeet.
  En de vrouw wens ik veel sterkte.


  ⚠️ Meld

 4. Achja, vaak zijn het ook de vrouwen die het maar al te mooi vinden om zon stoere jongen te hebben, maar als ze die niet kunnen handelen is het huile geblazen. Misschien de volgende keer toch eerst eens goed kijken of iemand wel goed genoeg voor je is om iets mee te beginnen?


  ⚠️ Meld

 5. hallo 1stejohn, de vrouw is dus de schuldige van deze ruzie???? jij bent zeker een man die er ook niet tegen kunt als een vrouw NEE zegt, er zijn ook nederlandse mannen die hun handen niet thuis kunnen houden, en maar raak slaan als een vrouw het niet zo doet als zij willen, haantjes gedrag noemen we dat,


  ⚠️ Meld

 6. Pfff, wil je zeggen dat de vrouw helemaal geen rol in het probleem heeft dan? Dat haantjes gedrag is vaak datgene waar sommige vrouwen juist op vallen. Die vinden het eerst leuk en stoer, maar zodra de realiteit om de hoek komt kijken is het te laat. Dan hebben ze door al het huiselijke geweld geen zelfvertrouwen meer of hopen op een dag dat het weer beter gaat worden. Idd, dat heeft niets te maken met welk afkomst iemand heeft, maar is vaak een combinatie van eigen referentiekaders en wellicht ook omgevingsfactoren. Maar vaak ligt het probleem niet alleen bij de man hoor of ben jij zo ook naief?


  ⚠️ Meld

 7. Karola,

  Je geeft aan ook zo’n vervelende ervaring te hebben. Denk je dat (strenger) straffen echt helpt? Ik kan me voorstellen, dat dit soort figuren alleen maar bozer worden als ze aangepakt worden.

  Ik zeg niet, dat ik weet hoe het wel moet hoor. Maar ik twijfel er wel aan of (strenger) straffen de juiste manier is.

  Sterkte voor het slachtoffer! Kan me voorstellen, dat dit als ZEER intimiderend ervaren heeft!


  ⚠️ Meld

 8. Nee Plantje, strenger straffen helpt zeker niet. Dat is nu onderhand wel bewezen. Er zijn wel programma’s voor dit soort mensen die redelijk effectief zijn. Soms volgen man en vrouw die, omdat ze toch samen door willen. Huiselijk geweld is ingewikkeld, maar het gaat wel wat al te ver om – zoals 1John doet – het slachtoffer de schuld te geven. Er is nóóit reden voor buitensporig geweld.


  ⚠️ Meld

 9. is er wel een reden voor gewoon geweld dan dame? En je vat het verkeerd op ik geef het slachtoffer niet de schuld er zitten vaak meer kanten aan een verhaal.Geweld is niet goed te praten, maar de aanleiding daar naar toe is vaak wat langer dan we denken.


  ⚠️ Meld

 10. Eens, 1steJohn. Daarom schreef ik ook dat het ingewikkeld is. Nee voor geweld is wat mij betreft nooit reden, maar wilde een discussie daarover vermijden. Soms kunnen woorden ook als geweld worden opgevat.


  ⚠️ Meld

 11. Jammer dat Karola er niet meer op reageert. Ik vind jullie bijdragen ook interessant, maar daar was ik toch wel heel erg benieuwd naar!


  ⚠️ Meld

 12. 1ste John snapt et niet helemaal geloof ik. Dat (veel) vrouwen nou eenmaal vallen op een ”stoere jongens” is nergens op gestaafd, behalve je eigen gevoel. Geen statestiek, geen wetenschappelijk onderzoek, of wat dan ook, die dat ondersteunt. Puur een eigen aanmame dus. Andere woorden: Gelul.
  Om te roepen dat zij ook schuld heeft aan haar mishandeling is dus ook dikke onzin. Niemand vraagt om zoiets.
  Ik begrijp ook wel dat je reacties, je keuzes, je manier van doen, effect hebben op anderen. Hoe anderen omgaan met die invloeden die jij ze ingeeft is hun eigen verantwoordelijkheid. De beste man had ook gewoon tot 3 kunnen tellen en kunnen door lopen, maar inplaats daarvan is hij naar haar huis gegaan en heeft hij haar nieuwe vriend en haar mishandeld. Dat is een keuze. Ik vind dat wanneer je voor geweld kiest je een zwakte bod doet. Zij is niet de schuldige of zelfs niet mede schuldig aan het feit dat haar ex aan met geweld heeft benadeerd. Zijn gedrag is zijn keuze. Bewust/onbewust, maakt geen flikker uit. Hij had ook naar haar huis kunnen gaan om het uit te praten.
  Om haar zo te behandelen betuigd van een disrespect waar je misselijk van word. Gadver.


  ⚠️ Meld

 13. Chaotic, in jouw perfecte wereldje zal het misschien zo zijn. Jij hebt vast nooit gehoord van loverboy problematiek, de problematiek bij (jonge) alleenstaande moeders, de gevolgen van de crisis voor de minima, jeugdzorg problematiek. Zoek jij je cijfertjes er maar bij als je daar zo blij van wordt, want simpelweg zelf nadenken is blijkbaar moeilijk voor je. Haha, en dan heb jij de oplossing voor handen? was het maar zo dat iedereen zo handelde, maar de realiteit is helaas dat dit niet zo is. Misschien moet jij je oogkleppen eens af doen en kijken waar de oorzaken kunnen liggen ipv je blind te staren op het eindresultaat met je ideale oplossing. Hij had ook een bosje bloemen kunnen kopen en sorry kunnen zeggen inderdaad……..pffffffffffff, probeer het nog eens, chaoticje.


  ⚠️ Meld

 14. Chaotic en 1steJohn,

  Weet je wat ik nu het gekke vindt. Ondanks dat jullie met elkeaar in de clich liggen ben ik het met jullie allebei eens:)


  ⚠️ Meld

 15. Sinsd wanneer hadden we het over loverboys?? Of over de problematiek bij (jonge) alleenstaande moeders, de gevolgen van de crisis voor de minima, jeugdzorg problematiek??

  Ik haak puur en alleen in op je opmerking ”Achja, vaak zijn het ook de vrouwen die het maar al te mooi vinden om zon stoere jongen te hebben, maar als ze die niet kunnen handelen is het huile geblazen”. Het hele loverboy verhaal enzo haal jij dr nu zelf bij.
  Ik ben heus niet zo dom als jij min graag afschilderd hoor. Ik weet heus wel dat er achter de schermen van een nieuws bericht als deze een complex verhaal kan zitten. Ik haakte puur in op jouw simpele aanname over dat vrouwen die hun man blijkbaar niet kunnen handlen, niet moeten zeuren..
  Ik blijf erbij dat alles wat je doet effect heeft op je omgeving. Hoe klein et ook is, een rimpel in het water kan een golf creeeren. Maar aan het einde van de dag is de keuze aan jezelf. Wat doe je met al die invloeden die je vandaag heb meegemaakt. Positief en negatief, maakt niet uit. Aan het eind van de dag maak je zelf de keuzes en zijn ze je eigen verantwoordelijkheid. Dat hij haar en haar vriend zwaar mishandelt is alleen hem aan te rekenen.
  Maar goed, je mag brullen wat je wilt. Daarvoor leven we in een ”vrij” land. Ik heb mn ding nu gezegt. Hopende dat ik wat nuance kon aanbrengen. Verder heb ik geen behoefte te discuseren hierover.
  Dus doe met mn verhaal wat je wilt en laters!


  ⚠️ Meld

 16. hihi, een heel verhaal met niks nieuws, knap hoor! Rimpels in het water, schrijf jij ook op tegeltjes? Maar goed jij wilde graag cijfertjes dus daarom kaart ik de problematieken aan die vergelijkbaar zijn en waar jij al je cijfertjes kan vinden zodat je begrijpt dat ik niet zo maar een aanname doe. Of zie jij geen paralellen met andere problematieken (zou mij ook niks verbazen eigenlijk).
  Mijn aanname is dat sommige vrouwen stoere/gevaarlijke mannen kiezen omdat hun dat aantrekt. Prima, maar daar hoort dan ook bij dat het stoere en gevaarlijke ook verkeerd voor je uit kan pakken.Vaak ziet de omgeving het al van mijlen ver, maar ziet de vrouw in kwestie het niet omdat die hoopt op beter of alles door een roze bril bekijkt. Het gevolg in veel ellende en vaak het begin van een cirkel die generaties lang door kan werken. Verdient zo’n vrouw dan om in elkaar geslagen te worden? Nee, natuurlijk niet! Had ze beter kunnen weten? Vaak wel!


  ⚠️ Meld

 17. onzin, makkelijk altijd om het “cultuurlabel” er op te plakken met andere woorden bedoel je eigenlijk: Ik kan niet verder denken.


  ⚠️ Meld

Reageer