De afvalkalender 2013 staat digitaal klaar

Zwolle – De afvalkalender 2013 staat voor u klaar. U kunt de kalender eenvoudig bekijken door uw postcode en huisnummer in te vullen op www.rova.nl/afvalkalender. Alle informatie komt daar bij elkaar op adresniveau. Zo kunt u op elk gewenst moment zien wanneer de eerstvolgende inzameling is.

Ook kunt u afvalinformatie krijgen, bijvoorbeeld waar de dichtstbijzijnde glascontainer staat.Doordat de afvalkalender digitaal wordt aangeboden, wordt geen onnodig gebruik gemaakt van grondstoffen zoals papier. Niet alle inwoners van Zwolle hebben ook behoefte aan een papieren versie. Met de digitale kalender kunt u zelf bepalen welke informatie relevant is en wanneer u deze tot zich neemt. En u krijgt een afvalkalender op maat, die specifiek voor uw adres geldt. Indien u toch een papieren kalender wenst te ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van ROVA op (038) 427 37 77. De afvalkalender wordt dan toegezonden. De afval-app In 2012 hebben al veel inwoners gebruik gemaakt van een proefversie van een app waarmee de inzameldata te zien zijn. Vanwege de positieve ervaringen heeft ROVA besloten zelf deze app te ontwikkelen. Deze sluit nog beter aan op de informatiebehoefte van de inwoners. U kunt bijvoorbeeld een herinnering instellen, zodat er een seintje volgt wanneer een container aan de weg gezet kan worden. De gratis app is er voor iPhone en Android-toestellen en is te downloaden in de Appstore. LET OP: De oude app wordt per 1 januari 2013 niet meer ondersteund. Begin 2013 komt ook de tablet-versie uit.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Ik vind het jammer dat de Rova mij nooit antwoordt, als ik vraag wanneer de veegwagen komt tijdens de herfst ivm heel veel eikenblad.
  Maar goed het duurt nog even voor het weer herfst is!


  ⚠️ Meld

 2. Als aanvulling op de eerste reactie: Je kunt eenvoudig via de link, op die pagina het tabblad KALENDER aanklikken. Daar zie je dan de hele maand en kan je doorschuiven naar andere maanden. Daarnaast kan je op die pagina de hele handige overzichtelijke jaarkalender downloaden. Een zelfde als vorig jaar.


  ⚠️ Meld

 3. Jammer dat hun feestdagen afvalwijzer bij de reclame terecht kwam, dus afvalbak.
  Zaterdagmorgen erg vroeg, verwoed werkende Wezoklanten, keiharde geluiden, want zij waren wakker en de rest van Zwolle mocht ook wakker worden …gevolg ik wist het niet en zit nu met een volle bak en nog 3 zakken vuilnis voor de volgende keer. Ik denk dat ik ze in de bosjes gooi?
  🙂


  ⚠️ Meld

 4. Hallo Tes, de vuilnis wordt door de rova opgehaalt en niet door de wezo, de wagens maken nu eenmaal lawaai en als een ophaaldag op een feestdag valt halen ze het op zaterdag op dus in het vervolg hier aan denken :D:D:D


  ⚠️ Meld

 5. Tes:
  Misschien even bellen met de ROVA zodat ze het alsnog kunnen halen op een dag die jullie beiden uitkomt? 😉

  RK:
  Ik bedoelde dus dat ik op de eerste pagina niet de dag zelf in beeld zie. Als ik hem opstart dan zou ik dat graag ook meteen zien en niet door verder te moeten klikken… De maandkalender is mij bekend.


  ⚠️ Meld

Reageer