Overval op schoonheidssalon in WC Zwolle-Zuid

Zwolle – Donderdag rond de klok van 18:00 is er een overval gepleegd op een schoonheidssalon in het winkelcentrum van Zwolle-zuid. De daders zijn er met een onbekend bedrag vandoor gegaan.

De overvaller kwam de salon binnen en dwong de aanwezige medewerkster geld uit de kas te geven. Volgens de politie is er geen wapen in het spel geweest. Vanwege de manier van handelen van de overvaller kon de vrouw een slecht tot geen signalement geven aan de politie.  De overvaller zou hebben gesproken met een Surinaams/Antilliaans accent. Hij zou een zwarte jas aan hebben gehad. De Technische Recherche is ter plaatse geweest voor het vastleggen van sporen. Rond 20:10 was het weer rustig in het winkelcentrum. De politie start een onderzoek.

Artikel delen:
Reacties 29
 1. Voordat de reacties komen van waarom geen burgernet actie… 🙂

  Een burgernet actie moet aan een bepaalde eisen voldoen.
  O.a. een DUIDELIJK signalement.

  In dit geval was het signalement zo mager dat er dus voor gekozen is GEEN burgernet actie op te zetten. 8)


  ⚠️ Meld

 2. Weer overvaal klote zeg straks kun je je reet helemaal niet meer buiten vertonenen want waar je ook loopt of fiets gebeurt wat..
  Eerst die cofeshop en nou dit.. en dan weer antilianse of surinamse dadder??
  Sterkte medewerkers


  ⚠️ Meld

 3. ‘vanwege de manier van handelen..’
  Wat was die speciale manier van handelen dan? Er was geen wapen in het spel toch? Waarom weet ze het dan niet meer? Wist ze niet dat ze niets te vrezen had?


  ⚠️ Meld

 4. Wat is dat toch met die “gekleurde” medemensen. Ik heb langzaam het idee dat die een gen missen. Van de 100% inbraken/berovingen zijn het 98% kleurlingen/vreemdelingen. Ga a.u.b. terug naar je eigen land en zet daar de boel op stelten. Maar ze weten donders goed dat daar de straffen veel hoger liggen. Aanpakken dat tuig, maar wanneer is het genoeg voor ons allen? Laten we dit zomaar gebeuren? Het wordt tijd voor actie en de kade op ! Het land gaat zo naar de verdoemenis.


  ⚠️ Meld

 5. @Marianne,
  dit staat in de Stentor:

  Omdat de medewerkster werd gedwongen om naar de grond te kijken is er nauwelijks een signalement bekend

  Denk dat dat wordt bedoeld met de manier van handelen van de dader.
  Maar dit is een veronderstelling.


  ⚠️ Meld

 6. Het valt mee dat er niet weer -tig- mensen in de verdediging schieten en vertellen dat de ook echte Nederlanders crimineel kunnen zijn.
  (de cijfers vertellen ons echter al heel lang dat dat de meerderheid van allochtone afkomst is)

  Dat er in dit winkelcentrum een overval wordt gepleegd is een kwestie van kansberekening.
  Er is nooit politie aanwezig, neem het grote ergernis fenomeen -fietsen- maar als voorbeeld.
  Alle onzin verhalen dat daar strenger tegen wordt opgetreden raken kant noch wal omdat de wijkagent er nooit is of achter zijn raampje in De Pol achter een PC zit.

  Zwolle loopt 25 jaar achter omdat men niet samenwerkt met steden als Rotterdam…
  Wat daar allemaal loos is wil niemand weten, dus gaan we er niet van leren maar steken we de kop in het zand.

  Iedere iets slimmere crimineel uit Rotterdam zou er verstandig aan doen om Zwolle als doelgemeente te kiezen…

  (ik heb 12 jaar in Rotterdam gewerkt)


  ⚠️ Meld

 7. Iedere iets slimmere crimineel uit Rotterdam zou er verstandig aan doen om Zwolle als doelgemeente te kiezen…

  Ik zal het doorgeven, dankjewel….:P


  ⚠️ Meld

 8. Ceesje, er is maar een ding waardoor het land écht naar de verdoemenis gaat. En dat is het altijd wijzen naar een ander, om de oorzaak van een probleem te identificeren. Verdeel en heers is een handige tactiek van mensen die je niet wilt laten heersen. Trap daar niet in en los het samen op in plaats van naar anderen te blijven wijzen en te hopen dat een ‘autoriteit’ het voor je oplost.


  ⚠️ Meld

 9. Heel naar en vervelendom je door zo’n bericht in je eigen vertrowde winkelcentrum niet vanzelfsprekend maar veilig te weten.En een verschrikkelijke ervaring voor betreffende medewerkster. Jammer dat een gebeurtenis als dit wordt aangepakt om niet crimminaliteit aan de kaak te stellen. Maar een naar voorval als dit, te gebruiken om ongenuanceerd uit te halen naar een bepaalde groep mensen in de samenleving. Zgn onderbouwd door een ter zake doend onderzoek naar de link tussen crimmineel gedrag en afkoms, blijkt een stuk te zijn over veronderstelde inteelt bij de Islam.
  Als kind van een nederlandse moeder en een vader afkomstig uit Suriname voel me rijk met opgroeien en kijk in “verschillende werelden”. Maar zie ik ook om mij heen wat angst voor het onbekende en vooroordelen met lieve goede mensen om mij heen doet. Ikzelf heb nooit te maken gehad met rassisme, met mijn mooie orientaalse voorkomen heb ik altijd alleen maar waardering gekregen. Dat alleen al vind ik een krom iets. Ik word positief benaderd omdat ik er volgens geldende normen mooi uit zie. Mijn bruinere vader met kroeshaar ( altijd keurig in pak) wordt alleen op basis van zijn voorkomen in de gaten gehouden door bewakend personeel in winkels. Is niet alleen beelvorming van mij, maar is wat ik ook hoor om mij heen. Om terug te komen op het artikel over de overval. Ik vind het voor ons allen naar dat er zo “dicht bij huis” een overval heeft plaatsgevonden, en dat we ons daardoor voor dit moment onveiliger voelen in ons eigen winkelcentrum. Ik hoop heel erg dat het bij dit nare incident zal blijven en we met elkaar kunnen genieten van een fijn en veilig winkelcentrum!!


  ⚠️ Meld

 10. @Ceesje
  Terug naar hun eigen land? Veel mensen met “een kleurtje” zijn hier gewoon geboren. Ik zie liever dat alle racisten afgevoerd worden naar de Zuidpool.


  ⚠️ Meld

 11. Update :

  Een medewerkster die achter in het kantoor was liep naar de winkel toen zij de deurbel hoorde. In de winkel stond een man met een zwarte jas aan en een capuchon op waardoor ze het gezicht van de man niet kon zien. De man begon te dreigen en eiste geld. Nadat de medewerkster hem dit had gegeven moest zij in het kantoor plaatsnemen waarop de overvaller het pand verliet. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen van de overval. De overvaller was ongeveer 1.80 lang en had een gezet postuur. Hij droeg donkere kleding en had een capuchon ver over zijn gezicht getrokken. Personen die donderdag aan het eind van de middag in de omgeving van het Wellness Center iets hebben gezien dat met de overval te maken kan hebben worden gevraagd contact op te nemen met de recherche in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


  ⚠️ Meld

 12. Ik hoop echt dat die gast of gasten gevonden worden.. Ook moeten er wel camera’s komen staan in onze wkc.. Gewoon eentje plaatsen bij of tegenover de blokker en de andere aan de andere kant van het wkc…  ⚠️ Meld

 13. Terug naar hun eigen land? Veel mensen met “een kleurtje” zijn hier gewoon geboren. Ik zie liever dat alle racisten afgevoerd worden naar de Zuidpool.

  Nou nou…
  Als er iemand schrijft dat een buitenlandse gast in dit land na het plegen van misdaden terug mag naar eigen land is het nog geen racist.

  Of nodig jij een inbreker in je huis ook uit om bij je in te komen wonen?  ⚠️ Meld

 14. Laten we dan maar zoals altijd de ogen maar sluiten voor wat er allemaal in dit Nederland gebeurd. Het staat toch onherroepelijk vast dat berovingen, diefstallen en ander soort criminaliteit voor 95% gedaan worden door “onze” donkere medeburgers. Het maakt mij niet uit of ze nu in of uit Nederland komen, het wordt tijd voor een enorme harde aanpak. Dit geldt overig ook voor onze “blanke” medeburgers, dus ik ben totaal geen racist. Ik benoem gewoon de feiten en dat mag wel eens gezegd worden. Niks mis mee………of zijn we lekker links en moeten we deze medeburgers voor de zoveelste keer een kans geven.

  Nederland zal moeten veranderen, kijk eens om je heen en zie de werkelijkheid. Of houden we de oogkleppen op?  ⚠️ Meld

 15. @Ceesje,

  Als de commentaar gevers in Rotterdam zouden wonen dan zouden ze het ineens helemaal met je eens zijn.
  Zolang iemand er zelf geen last van heeft en maatschappelijk onwetend is kan je het hem of haar niet kwalijk nemen dat er anders over gedacht wordt.

  Een beetje kortzichtig maar goed..

  Ik had in RTD een collega die in een dorp woonde en die was het er ook niet mee eens. Totdat er een asielzoekerscentrum bij hem in de buurt kwam… Toen was zijn sociale en linkse visie ver te zoeken.

  De gemeente Zwolle steekt ook de kop in het zand en we wachten daarom geduldig af wanneer en hoeveel de criminaliteit toeneemt.

  Een prettig vooruitzicht…


  ⚠️ Meld

 16. Ceesje,
  Wanneer je werkelijk naar een oplossing zoekt, dan moet je de kop inderdaad niet in het zand steken. En de hand soms in eigen boezem. Cijfers zijn leuk, maar cijfers krijgen pas inhoud wanneer je weet dat mensen eigenlijk niet zoveel van elkaar verschillen, maar dat criminaliteit, maatschappelijke onvrede en oorlog een ander als oorzaak hiervan al zo oud zijn als de weg naar Rome. Ongelijkheid, afgunst en onze gewoonte om naar anderen wijzen om maar niet op je zelf te hoeven reflecteren, daaruit komt dit voort en daarop is ons hele systeem gebouwd. Dus wanneer je werkelijk wat wilt veranderen, begint een betere wereld clichematig nog altijd met jezelf. Zo lang je dat niet beseft is het gebruik maken van cijfers om andere groepen als oorzaak aan te wijzen, het werkelijke oogkleppen op hebben.

  En Dt32, geloof het of niet, ondanks de aandacht die criminaliteit krijgt van de media en sommige politici….criminaliteit in Nederland neemt af. Niet toe. De bereidheid om allerlei vrijheidsbeperkende maatregelen te treffen en te kiezen voor de harde aanpak neemt in de samenleving wel toe. Een ontwikkeling die vooral de mensen bij die die bereidheid groeit aan het denken ou moeten zetten. Die mensen dat ijn wij allemaal.


  ⚠️ Meld

 17. @HansV
  Ceesje geeft in zijn post aan dat maar 2% van alle berovingen en inbraken door blanke Nederlanders wordt gepleegd. 98% door kleuringen/vreemdelingen. Deze percentages ben ik nog nooit in onderzoeken tegengekomen, maar hij gaat hierbij dus vanuit dat al deze mensen daadwerkelijk niet uit Nederland komen. Nou, misschien vertel ik iets nieuws maar de kans is groot dat heel veel gewoon in hun paspoort hebben staan: geboren te …….. (Nederland). Of moeten ze terug naar het geboorteland van hun opa en oma? Kortom weer een typische PVV opmerking: een probleem benoemen maar met een onzinnige oplossing komen.


  ⚠️ Meld

 18. Beste gasten die hier beweren dat buitenlanders dit en dat meeste zijn crim..
  Ik zou zeggen kijk maar wat er in de binnenstad van ZWolle elke vrijdag en zaterdagnacht gebeurt 99% van de ellende wordt veroorzakt door de Nederlanders zelf hoor..Dat zijn gasten die zich geen moer meer weten te vinden als een normale persoon in een uigangsleven komen uit al die dorpjes als wezep,heino,dalfsen en ga zo door maar die hier in Zwolle voor veel overlast zorgen en je eigen Nederlanders lastig vallen maar daar thuis in eigen dorp zich netjes lopen te gedragen sterker nog op zondag naar de kerken gaan en doen alsof het zo hoort, schijnheilige mensen zijn dat..
  Landelijkse persentage 98% van allochtonnen?? lees ik hier??
  Klopt niet, Echte cijfers zijn anders Nederlanders komen meer in aanraking met de politie en justitie dan buitenlanders, erger Europees staat Nederland op nummer 1!!! Ivm illegaleadoptiepraktijken, drugssmokkels,witwaspraktijken, dat zijn echte nederlanders die gewoon uit zullke mooie leuke plekken komen dorpjesdie al op gepakt waren.. Dus ik zou zeggen misdadigers hebben geen afkomst of nationaliteit het zijn mensen die in elke je in elke bevolkinsgroep tegen kunt komen… Zo was het vroeger zo is het nu en zo zal het altijd blijven!


  ⚠️ Meld

 19. Wat ik hier lees is schandalig!!!

  Een aantal keer word mijn ouderlijke woonplaats ROTTERDAM genoemt om vooroordelen te laten groeien, en de rechtse propagenda van deze mensen proberen ze te denken dat als je in Rotterdam woont je wel een vooroordeel MOET hebben!!

  Ik ben opgegroeid in Rotterdam Zuid, om precies te zijn in Maashaven, een gebied waar alle culturen van Antillianen tot Marokannen wonen, van Surinamers tot Turken.

  Ik ben er OPGEGROEID als ”NEDERLAND?R” ben gewoon blank blond haar blauwe ogen..
  En mijn allerbeste vrienden die ik tot de dag van vandaag spreek komen uit deze buurt, ik hou juist van Rotterdam.
  Allochtonen en autochtonen gaan hier ZEER goed met elkaar om, wel is in het centrum gekeken? Meisjes met hoofddoekjes, en blonde meisjes die arm om arm door de stad lopen.

  Alle culturen die bij 1 bedrijf werken vriendschappelijk gemoedelijk naast elkaar.

  RET medewerkers. politie agenten, beveiligers van alle culturen die Rotterdam in goede banen laten verlopen…

  Hier in Zwolle ben ik net bedreigd in de WIPSTRIK door een aantal blanke jongeren, als ik de politie zou bellen dat ze carbitstaan te schieten in de straat, zouden ze de carbitbus tegen mijn raam richten en met de ijzeren deksel dwars door mijn ruit schieten…..

  Mijn straat werd geterroristeerd door die geluiden van het carbid, en dat waren geen allochtonen!!

  In Rotterdam kijkt men juist NIET naar het uiterlijk maar naar het innerlijk, ook de autochtonen zijn veel minder bevoroordeeld dan in Zwolle wat ik merk tot op het heden.. maar JIJ doet net alsof je in Rotterdam woont, je per definietie een vooroordeel MOET hebben als je daar woont………>:(

  Mijn hartslag gaat snel, ik huil bijna van opwinding, ik heb een hekel aan discriminatie..
  En dat een groep rotte appels bij de allochtonen zit, dat is inderdaad niet te ontkennen, maar dat groepje is zo klein dat je NOOIT een vooroordeel kan of mag hebben over iedereen !!!!!!!!!
  trouwens de antillianen en surinamers zijn geen allochtonen, nederland heeft zelf vroeger daar voor onderdrukking gezorgd, maar op de dag van vandaag worden ze altijd nog als allochtonen bekeken.. ga toch weg racisten!!>:(


  ⚠️ Meld

 20. Winkelcentrum Zwolle-Zuid is ook mijn winkelcentrum; ik wens de medewerkster en de eigenaren veel sterkte met het verwerken van de overval. Ik hoop dat het een uitzondering blijft in de omgeving van ons rustige Geren, en heb daar eigenlijk ook wel vertrouwen in.


  ⚠️ Meld

Reageer