Thomas Meets Kayak

Zwolle – Een uniek en eenmalig concert gaf de bekende Nederlandse symfonische rockgroep Kayak samen met het Zwolse Thomas-orkest onder leiding van Patrick Curfs op vrijdagavond in theater De Spiegel. Dit najaar was het feest, want het is al weer veertig jaar geleden dat Kayak, de symfonische rock-trots van Nederland is opgericht. Tijdens de jubileumtour ‘Journey Through Time’ doet Kayak een greep uit haar immense repertoire. Op de setlist komen uiteraard de bekende hitsuccessen te staan, maar ook minder bekende en zelden of nooit eerder gespeelde nummers komen aan bod.

kayak_persfoto_2012_1.jpg

Na een afwezigheid van twee jaar, als gevolg van het overlijden van drummer/componist/producer Pim Koopman, maakte Kayak vorig jaar een comeback met Hans Eijkenaar, een van de meest gerenommeerde slagwerkers van ons land. En met daarnaast in de vertrouwde bezetting van de laatste cd’s, roerganger en toetsenist Ton Scherpenzeel en de vocale boegbeelden Cindy Oudshoorn en Edward Reekers. Zowel de cd ‘Anywhere But Here’ als de clubtour oogstten lovende kritieken.

Met klassiekers als ‘Ruthless Queen’, ‘Wintertime’ en ‘Starlight Dancer’ is Kayak niet meer weg te denken uit de Top 2000 van Radio 2. Vorig jaar was de band met maar liefst vijf nummers vertegenwoordigd. De artistieke hoogtepunten in het 40-jarig bestaan zijn eveneens talrijk. Dat men ondanks de diverse bezettingswisselingen nog steeds spreekt van een herken-bare ‘Kayak-sound’ geeft aan hoe sterk de eigen identiteit van de muziek was en nog steeds is. Sinds 2008 staat het Thomas-orkest onder directie van Patrick Curfs, eerste altsaxofonist van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Thomas is vooral in de regio Zwolle te vinden tijdens bijzondere evenementen, Koninginne- en Bevrijdingsdag. In de loop der tijd is het gezelschap uitgegroeid tot een semi-professioneel orkest met zo’n vijftig amateur-muzikanten, dat verschillende stijlen speelt zoals zoals pop, rock, blues en soul.

Artikel delen:
Reacties 6

Reageer