Stadsbakker hoger op AD lijst

Zwolle – De AD oliebollentest bracht de Stadsbakker uit Zwolle een groot aantal punten hoger op de lijst. "Vorig jaar stonden wij op 74 en nu dus op 49", vertelt Stadsbakker Arend Kisteman. "We zijn er hartstikke blij mee".
Volgens de Stadsbakker is de smaak op een bepaald niveau niet meer de bepalende factor. "Het gaat dan meer om het vetgehalte en de structuur. Dat je krenten en rozijnen niet aan de buitenkant zitten. En oefening baart tenslotte kunst.
Artikel delen:
Reacties 11
 1. bantega, de waarde van het getal bewijst zich in de vergelijking.

  En het is sowieso nooit triest om blij te zijn. Ontevreden zijn omdat je vindt dat een ander niet ambitieus genoeg is, komt dichter bij de betekenis van ’triest’ in de buurt.


  ⚠️ Meld

 2. Ze gaan vooruit naar 49, niet slecht maar het is een momentopname.
  Een top tien bakker hebben we in Zwolle niet, dan maar zelf bakken.

  Gewoon met koopmans mix en vooral de temperatuuur niet te hoog (max 180). Dan worden het knapperige bollen met een luchtige vullling (de uitsteeksels nemen voor lief en die zijn ook goudgeel en knapperig)

  Zo heb ik ze nog nooit buiten de deur kunnen kopen.


  ⚠️ Meld

 3. Morgen haal ik ze weer, ze zijn lekker. Niet iedereen staat er met de neus boven zoals ik gister weer zag bij oa orsouw dat vind ik zo vies dan hoef ik niet meer, lekker of niet. Je krijgt de gratis consumptie van anderen bij brrrr.


  ⚠️ Meld

 4. Vond de ballen van zowel de Stadsbakker als die op van de kraam op de Grote Markt vies vet, blegh. Ik geloof niet dat dat de bal was waar ze een voldoende mee hebben gescoord. ‘S avonds zelfgebakken van iemand gegeten, daarvan was de korst misschien niet zo knapperig maar de binnenkant perfect!

  Volgend jaar beter (hoop ik).


  ⚠️ Meld

 5. Is het ook goed als je een bol gewoon lekker vindt, ongeacht het commentaar van het AD?

  Afgelopen zaterdag 3 versgebakken bollen gehad van _weet ik welke bakker_ bij de Vrolijkheid. Die waren mooi van kleur, geen ‘vetbollen’ en wel mooi gaar vanbinnen. Ik vond het goed en daarmee vind ik het best.


  ⚠️ Meld

 6. WFvN,

  Pas op hoor. Laat de aivd het niet horen! Je bent een gevaar voor de democratische rechtsorde, een extremist, wellicht zelfs wel een beetje terrorist, wanneer je je niet kunt vinden in de conclusies uit het oliebollenonderzoek van het AD…

  Zelf heb ik ooit over zelfgemaakte oliebollen gezegd dat ze lekker zijn. Drie dagen later stonden er mannen in lange regenjassen voor de deur….:P


  ⚠️ Meld

Reageer