Vuurwerkcontrole door de politie

Zwolle – Op vrijdag 28 december werd er in Zwolle op diverse plaatsen op binnenkomende wegen voertuigen gecontroleerd op het bezit van illegaal vuurwerk.
politie.jpg
Er werd in de voertuigen geen illegaal vuurwerk aangetroffen. Ook kwamen er 25 meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Over het algemeen ging het om incidenteel afsteken van vuurwerk. Bij het winkelcentrum de Dobbe is een groep van vijf jongeren staande gehouden  en werd er een kleine hoeveelheid illegaal vuurwerk in beslag genomen.
Artikel delen:
Reacties 23
 1. Waarom verbaast het mij niet dat juist jij een dergelijke reactie geeft op een artikel als dit?

  Je reacties op andere artikelen op dit Weblog zijn ook al zo egoïstisch!
  Flinke Vent!

  Tip: probeer je eens te verplaatsen in het leven van anderen en formuleer hier op dit weblog niet alleen je eigen primitieve gedachten en gevoelens… …!

  Neem eens de moeite… … dit voordat je hier weer eens iets als ‘comment’ schrijft. Je schoffeert nogal… weet je!!


  ⚠️ Meld

 2. Laat iedereen toch zijn gang gaan met vuurwerk… Ook met Illigaal vuurwerk. Hand kwijt? Eigen schuld.
  Dan zelf laten betalen.

  Leren ze er ook van.  ⚠️ Meld

 3. dan staat de politie buiten de stad auto’s te controleren terwijl in de stad het volop knolt, hier is goed over na gedacht moet er wel bij zeggen dat het bij ons in de Aa landen best wel mee valt met het geknal groetjes.


  ⚠️ Meld

 4. @hk

  Dat bedoel ik dus met “mooi optijd”. Blijkbaar snapt Hanekamp hier het sarcasme niet in. Laat die agenten dan de wijken in gaan ipv auto’s controleren. Het mooiste hier aan vind ik nog dat er niet eens wat is aangetroffen. Hoezo geldverspilling.


  ⚠️ Meld

 5. @FCZZ
  Je maakt jezelf niet echt geloofwaardig.
  In het ene topic schrijf je dat mensen zich aanstellen als er wordt geklaagd over vuurwerk en hier ga je zeggen dat je vindt dat de politie moet gaan controleren in wijken? Daar is toch niets aan de hand?

  Bericht door FCZZ, op 29 december 2012 om 17:21

  @Marrianne waar is dat dan? Welke wijk want volgens mij is het meer onzin dan waarheid wat je verteld.

  Iedereen blijft lekker anonieme achter zijn of haar pc zitten zonder te durven zeggen welke wijk hij of zij vandaan komt. Naar mijn mening valt de overlast behoorlijk mee en zijn het voornamelijk de vaste klagers die je hoort.

  Jij vindt het mooi, jij vindt het prachtig. Maar daarmee wil dat nog niet zeggen dat een ander het ook leuk hoeft te vinden.

  Hier in de wijk (Stadshagen) wordt toch echt behoorlijk wat afgeschoten. Kleine flutdingetjes, tolletjes, 2plofmortiertjes (weinig boeiend allemaal) maar ook meer dan genoeg zwaar spul.


  ⚠️ Meld

 6. Er wordt dit jaar meer dan andere jaren geknald heb ik het idee. Onze hond moeten we echt naar buiten slepen. Vooral leuk met de nieuwe achterburen die zwaar vuurwerk in hun achtertuin afsteken. Dat klinkt zo lekker. Maar hun voordeur opendoen om mij even te woord te staan, ho maar.


  ⚠️ Meld

 7. Ik geloof dat FCZZ niet alleen de politie in de maling neemt, maar ons allemaal. Zou me niet verbazen als hij maandagavond heel netjes biologisch vuurwerk[/url] afsteekt.


  ⚠️ Meld

 8. Politie controleert op vuurwerk laat me niet lachen. Heb al zo vaak gebeld deze maand over de buren die enorm grote potten de lucht in blazen. De politie lacht je letterlijk aan de telefoon uit.


  ⚠️ Meld

 9. Zaterdagavond werd er op de parkeerplaats bij het Meandercollege tot laat in de nacht met zeer zwaar vuurwerk geschoten. Die “grote jongens” realiseerden zich blijkbaar niet dat ze daarmee talloze bejaarden uit hun slaap houden in het tegenover gelegen bejaardentehuis. Ik heb de politie gebeld maar na 2 uur was die nog niet komen opdagen. Dankjewel, Sterke Arm…. Van jullie moeten we het hebben.


  ⚠️ Meld

 10. hahaha, ja ze stonden bij wythmnerpas! Zeer belangrijke doorvoer haven van illegaal vuurwerk heur!!! Ze hielden auto’s aan met de vraag of mensen vuurwerk bij zich hadden. Als je dan “Nee”zei kon je gewoon doorrijden….Muhahaa!!


  ⚠️ Meld

 11. nee hier dan john steek gisteravond wat potjes af ben ik weer binnen bellen ze aan meneer u heeft vuurwerk afgestoken ik zeg oja hoe komt u erbij? hij zegt staat voor u deur ik zeg ja en klopt waren net 2 jongens die staken het voor me deur af om te pesten de kwajongens;D zegt die politie oh sorry voor het storen dan fijne avond verder hahaha kneuzen ook die politie hahaha:P;D


  ⚠️ Meld

 12. maar ergste vindt ik nog dat die zeikers hier in de buurt de politie gaan bellen omdat paar kinderen wat romeinse kaarsen afsteken tss gewoon iets wat niet eens knalt >:( maar nog 23 uur echt kan niet wachten wandt dan hebben ze reden om te klagen geloof mij ze krijgen ook werkelijk geen minuut rust tot 2 uur snachts:D


  ⚠️ Meld

 13. Jo, ik heb wel politie gezien bij het meander! 2 busjes en een ”undercover” polotje.. Ze hebben volgens mij ook een groep jongeren staande gehouden.. Ben zelf geen sensatie zoeker om erbij te blijven staan.. dus ik geef je ongelijk dat de politie niet is geweest!


  ⚠️ Meld

 14. Ach, de politie houdt zich via dit persbericht nog enigszins bezig met vuurwerk ; kennelijk.
  Afgelopen zaterdag (29-12) reed ik door Stadshagen, met voor mij een politieauto. Onderweg tot 10 keer toe kinderen vuurwerk zien afsteken, maar ze werden niet eens door de agenten aangesproken.
  Bureau Halt wordt kennelijk ook steeds meer een lachertje, want er wordt gewoon niets aan gedaan!


  ⚠️ Meld

Reageer