Opleveringsfeestje onderhoudsarme tuinen SWZ

Woningstichting SWZ heeft de 13 onderhoudsarme voorbeeldtuinen, die zijn ontworpen door derdejaars mbo-studenten van De Groene Welle, gereed. Op vrijdag 22 juni om 15.30 uur is er daarom een feestje voor bewoners van het seniorencomplex de Tweestromenveste op de hoek Rijnlaan/Waallaan, waar de voorbeeldtuinen zijn aangelegd.

De derdejaars mbo-studenten van de hoveniersopleiding aan De Groene Welle uit Zwolle hebben het tuinontwerp gemaakt voor SWZ. In september 2006 hebben SWZ en De Groene Welle hiervoor een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. De opdracht van SWZ bestond uit het maken van 13 voorbeeldtuinen die onderhoudsarm zijn. De studenten van de vierjarige BOL-opleiding Hoveniers / Groot Groen runden sinds begin dit schooljaar een fictief eigen bedrijf. De studenten moesten acquisitie plegen om commerciële opdrachten binnen te halen. De onderhoudsarme tuinen zijn aangelegd door Wezo.

De voorbeeldtuinen dienen onder andere als inspiratie voor huurders van SWZ. Sommige bewoners zien op tegen het steeds terugkerende onderhoud aan hun tuin. SWZ wil haar huurders daarom op een positieve manier kennis laten maken met onderhoudsarm tuinieren. SWZ hoopt daarnaast dat het project een positieve invloed heeft op de leefbaarheid in de buurt. 

Huurders die geïnteresseerd zijn in een onderhoudsarme tuin kunnen vanaf maandag 25 juni terecht in de nieuwe woonwinkel van SWZ aan het Lübeckplein 62. Zij worden daar geïnformeerd over de mogelijkheden.

 

Artikel delen:

Reageer