Gebulder in Zwolle met carbid

Zwolle – Tijdens de jaarwisseling mag er in Zwolle op een aantal locaties carbid geschoten worden. Dit mag in de periode 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 2012 02.00 uur.

carbid_3.jpg

Het schieten moet worden gedaan door personen ouder dan 16 jaar en er mag alleen een bal als projectiel gebruikt worden. Buiten de aangewezen locaties en tijden is het verboden om carbid te vervoeren of te gebruiken. In diverse wijkien van Zwolle was het mogelijk om met carbid te schieten. Op de foto’s ziet u dat dit in Zwolle Zuid bijna professioneel aangepakt werd, met diverse melkbussen op een rij en met een electronische ontsteking. Aan de Landsheerlaan ging het nog ‘ouderwets’ met de kont op de bus. Het gebulder is overal in Zwolle goed te horen. Ook bij Park Hogenkamp zijn foto’s gemaakt.

carbid_4.jpg

carbid_1.jpg

carbid_2.jpg

Via Lees verder meer foto’s….

31-12-2012_melkbusschieten_park_hogenkamp_01.jpg

31-12-2012_melkbusschieten_park_hogenkamp_02.jpg

31-12-2012_melkbusschieten_park_hogenkamp_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Carbid 😀

    Ik schiet niet meer maar heb het vroegâh wel gedaan met de melkbusse. Prachtig gebulder; heel wat beter dan dat spul met een lont.
    Waar ik me wel over blijf verbazen is het gezeur rondom carbid. Goed, geen deksel maar bal kan ik nog wel volgen (stuk landbouwplastic over de opening spannen en vastmaken met binnenband van een fiets om de opening van de bus met plastic werkt overigens ook uitstekend alleen heb je dan wel flink wat plastic vellen nodig ;D) maar waarom het maar op een paar plekken mag? Persoonlijk vind ik het ‘normale’ vuurwerk, wat jongeren gewoon van zich afsmijten heel wat gevaarlijker.


    ⚠️ Meld

  2. Vandaag in de gemeente Dalfsen genoten van speciaal gebouwde kanonnen, oude betonmolens, rijijijen melkbussen met deksels en ballen, met de gasbrander d’r langs, gezelligheid troef, pilsie d’r bij, patytenten, met en zonder vergunnings, etc.


    ⚠️ Meld

Reageer