Nominaties Sportgala Zwolle bekend

Zwolle – De genomineerden voor de tweede editie van Sportgala Zwolle zijn bekend. Dat schrijft De Stentor woensdag. Zwollenaren kunnen vanaf nu in maar liefst negen categorieën hun stem uitbrengen via de website www.sportgalazwolle.nl. Dat kan tot en met 21 januari. Op vrijdag 1 februari maakt de jury in het Landstede Sportcentrum de winnaars bekend.

In de categorie Sportman zijn Ozan Arslan (karate), Michel Mulder (schaatsen/skeeleren) en Arne Slot (voetbal) genomineerd. Bij de vrouwen zijn genomineerd Lotte van Beek (schaatsen), Annick Lipman (handbal) en Kirsten Wild (wielrennen). Maxime Kerstholt (hockey), Yamaika Kuijper (karate) en Max Malestein (korfbal) gaan uitmaken wie het Sporttalent van het jaar wordt. En genomineerd voor Sportploeg van het jaar 2012 zijn Landstede Volleybal (volleybal), PEC Zwolle (voetbal) en Tafeltennis Zwolle (tafeltennis).

In de categorie Sporter met een beperking strijden Gerben Last (tafeltennis), Wendy Schrijver (tafeltennis) en Jitske Visser (basketbal) om de titel. De sportcoaches Lumen Dekker (tafeltennis), Art Langeler (voetbal) en Redbad Strikwerda (volleybal) zijn genomineerd. Voor de titel Sportvrijwilliger van het jaar komen Jan Berendsen (SV Zwolle), Jan Pieterman (WVF) en Frans Siemens (Schaatsvereniging Zwolle) in aanmerking. En de Sportstimuleringsprijs gaat naar SamenLoop voor Hoop, Zwolse Beachsportdagen of de Zwolse Grachtentocht. Tot slot wordt tijdens het SportGala Zwolle ook de Sportfoto van het jaar bekend gemaakt. De foto’s van Michael Bremmers, Jane Lasonder en Bert Ridder zijn daarvoor genomineerd. Het publiek kiest de winnende foto!

Artikel delen:
Reacties 9
  1. Dit feestje had nooiit subsidie mogen krijgen. Met de dresscode black tie / gala is Jan met de pet dus gewoon niet welkom. Schande, van gemeenschapsgeld!


    ⚠️ Meld

Reageer