Art Langeler vertrekt bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle en trainer Art Langeler nemen na dit seizoen afscheid. Dat zegt de suppotrterswebsite van PEC Zwolle via Twitter. Volgens de website wordt het nieuws donderdag op een persconferentie bekend gemaakt. Assistent trainer Jaap Stam zou de komende zomer ook afscheid gaan nemen. Beiden hebben een aflopende verbintenis in Zwolle. Het nieuws kon woensdagavond niet door PEC Zwolle bevestigd worden.

Art Langeler werd in januari 2010 aangesteld als eindverantwoordelijke van de technische staf bij het eerste elftal van PEC Zwolle. Afgelopen seizoen promoveerde PEC Zwolle met het duo Langeler en Stam naar de Eredivisie. Daarvoor gingen er al geruchten dat Langeler zou vertrekken. SC Heerenveen zou interesse in Langeler hebben, maar de Friezen kozen voor Marco van Basten. Langeler kiest volgens vele mensen op twitter komend seizoen voor SC Cambuur. Bij de club uit Leeuwarden werken een paar oude bekenden van de FC Zwolle tijd, Gerald van den Belt (financieel directeur) en Ard de Graaf (commercieel directeur). Zwollenaar Ron Jans en Ajax A1 coach Alfons Groenendijk worden genoemd als opvolger bij PEC Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Zonder een aanname te doen of te speculeren ga ik eerst maar eens afwachten wat men morgen zal zeggen. Ik zou het wel erg jammer vinden als zowel Langeler als Stam beide tegelijk weg zouden gaan…en ach, uiteindelijk zijn we allemaal vervangbaar.


  ⚠️ Meld

 2. Getuigt niet van veel ambitie, een overstap naar Cambuur. Had Art toch iets anders ingeschat. Maar in ieder geval bedankt voor alles Art!!


  ⚠️ Meld

 3. zo zo… de liefde voor de club is ver te zoeken als je nu gaat..

  FAIL FAIL..

  Volgend seizoen maar weer lekker ballen in de Jupiler L.

  Misschien maar beter ook.


  ⚠️ Meld

 4. Wat een negatieve reacties hier, jammer voor PEC, maar ik ga ervan uit dat de club nu de tijd neemt voor goede opvolging te zorgen. Netjes dat Stam en Langeler dit nu al bekend maken.


  ⚠️ Meld

Reageer