Deuren van Grote Kerk elke zondagmiddag open

Zwolle – Op bepaalde zondagen zijn er al jaren bijzondere diensten op de zondagmiddag: cantatediensten, Michaëlsvieringen en – vespers. Nu komen er nog diensten bij zoals Taizévieringen en Gaandewegdiensten. Met ingang van 2013 kan men dus zondags om 15.30 uur terecht in de Grote of St. Michaëlskerk. Deze uitbreiding van diensten is een initiatief van de Protestantse Gemeente Zwolle en de Evangelisch Lutherse kerk in Zwolle.

De Gaandewegdiensten (Gaandeweg verwijst naar de gezamenlijkheid van de wijkgemeenten en naar het gezamenlijke, centrale kerkblad) worden voorbereid en geleid door voorgangers en gemeenteleden uit de verschillende wijken. De Taizévieringen zijn meer algemeen meditatief van aard terwijl in de Gaandewegdiensten nadrukkelijk wordt aangesloten bij wat speelt in de samenleving. Zo zal er in 2013 aandacht worden geschonken aan onmisbare waarden in het leven. Middels deze diensten wil de commissie Grote Kerk de veelkleurigheid van de PGZ tot haar recht laten komen. Om u een idee te geven:

Zondag 6 januari Taizéviering

Zondag 13 januari Michaëlsviering

Zondag 20 januari Gaandewegdienst

Zondag 27 januari Cantatedienst

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Misschien de deuren voor daklozen openzetten in de nabije toekomst? Er schijnen er nog wat bij te komen als het Nel Banninkhuis gaat sluiten. Vreemd dat dit vaak andere organisaties opvangen dan de de kerken, die daar toch oorspronkelijk voor bedoeld waren (tig eeuwen geleden alweer inmiddels). De kerken zijn de weg al heel lang kwijt.


    ⚠️ Meld

Reageer