Langeler en Stam vertrekken bij PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle heeft de afgelopen vier seizoenen gewerkt aan een verdere uitbouw en stabilisatie van haar organisatie. Aangezien van twee kernleden van de huidige staf, hoofdcoach Art Langeler en zijn assistent-coach Jaap Stam, de arbeidsovereenkomsten per 1 juli aanstaande aflopen, is geprobeerd al in een zo vroegtijdig mogelijk stadium duidelijkheid te verkrijgen, teneinde op het technische vlak zo spoedig mogelijk te kunnen anticiperen op het komende seizoen 2013/2014. Met beiden zijn dan ook de afgelopen weken oriënterende gesprekken gevoerd, over continuering van de aflopende arbeidsovereenkomsten.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__15.jpg
Art Langeler na de kampioenswedstrijd op 13 april 2012

De club heeft aangegeven dat de technische ontwikkelingen onder eindverantwoordelijkheid van Art tot tevredenheid stemmen: hij heeft samen met Jaap en de overige technische staf leden PEC Zwolle doen promoveren naar de Eredivisie, waarin op dit moment met goed voetbal naar behoren en vermogen wordt gepresteerd. Ook is gemeld dat de club zich op technisch terrein verder wil doorontwikkelen en dat de gesprekken met beiden in dat licht werden gevoerd en zouden moeten uitmonden in een 2-3 jarige overeenkomst. Door Langelker is aangegeven dat hij na vier seizoenen zich niet opnieuw langjarig aan PEC Zwolle wil binden en dat hij uitziet naar een verdere carrière binnen de (voetbal-)sport. Stam heeft aangegeven dat hij in verband met zijn doorontwikkeling als trainer-coach als voorkeur heeft na vier seizoenen PEC Zwolle voor een andere club te gaan werken. PEC Zwolle heeft begrip voor de zienswijze van beiden en prijst zich gelukkig dat zij zich langjarig aan de club hebben willen verbinden.


Voorzitter Adriaan Visser: "Gezamenlijk met Art en Jaap zijn wij vanaf het seizoen 2009/2010 aan een avontuur begonnen dat in de eerste fase moest uitmonden in het bereiken van de Eredivisie met goed en attractief voetbal. Een doel dat we onder leiding van Art als eindverantwoordelijke hoofdcoach hebben bereikt. De afgelopen 3,5 seizoenen hebben wij een perfecte werkrelatie opgebouwd: professioneel, transparant, plezierig, uitdagend, willen winnen, verandering en vooruitgang. Zo zal ook de rest van dit seizoen 2012/2013 worden afgerond. Zeker daarbij is dat Art, Jaap en de overige leden van de technische staf er alles aan zullen doen het eredivisieschap gedurende de rest van het huidige seizoen te continueren. Wij spreken ons volste vertrouwen uit dat zij hierin gaan slagen!"

Visser vervolgt: "Hoe nu verder? De tweede fase van ons gezamenlijke avontuur, de uitbouw de komende 2-3 seizoenen van PEC Zwolle tot een duurzame Eredivisie middenmotor zal, alhoewel een solide basis is gelegd, zonder beide zeer betrokken Clubmensen moeten plaatsvinden! Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat wij er in gaan slagen daarvoor de juiste mensen aan te trekken, om ook dat deel van onze missie in te vullen. Wij gaan dus hard aan de slag om de per 1 juli aanstaande ontstane vacatures zo spoedig mogelijk in te vullen."
Artikel delen:
Reacties 33
 1. Art en Jaap, super bedankt voor jullie inzet en enthousiasme, zo vaak mooi voetbal opgeleverd. (soms ook niet, maar daar hebben we het hier niet over..)

  En dan over de opvolging:
  ik zou zeggen: meteen ff bellen met Ron Jans!
  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 2. Erg jammer voor de club PEC Zwolle dat dit duo vertrekt. Wellicht begrijpelijk en goed dat dit nu al bekend is gemaakt. Zo kan PEC in alle rust naar een opvolger gaan zoeken.


  ⚠️ Meld

 3. Voor mijn gevoel hebben de twee trainers zich nog niet volledig bewezen op eredivisieniveau. We zijn pas halverwege het eerste seizoen. Donder dan maar op!


  ⚠️ Meld

 4. Waarom Ron Jans? Die heeft zich jaren geleden al laten ontvallen niets met Zwolle te hebben en zich te groot te voelen voor deze club toen het hem bij Groningen voor de wind ging. Of heb ik dit soms verkeerd?


  ⚠️ Meld

 5. Claus Boekweg, of is dat te pikant?

  Ik had niets met Langeler, twee seizoenen lang heeft hij na de winterstop ontzettend slecht gepresteerd. Dat leverde een gemistte promotie op. Het was nooit eerder vertoond dat hij met FCZ een voorsprong van meer dan 10 punten liet inlopen. Het afgelopen seizoen leek dat weer het geval. Gelukkig faalde de concurrentie en werden we eindelijk kampioen.


  ⚠️ Meld

 6. Ik wens beiden al het goeds toe voor de toekomst al is het jammer dat ze gaan.

  Is er al iets bekend over enige transfers van spelers? Of nieuwe aankopen,


  ⚠️ Meld

 7. @Roos,
  Nieuwe aankopen ha ha dacht het niet.
  Misschien huren voor een half jaartje voor aankopen is zoals gewoonlijk geen poen.
  Misschien dat Felix Kroos nog komt van Werder of dat ze na hun treffen in Turkije nog een afvallertje in de maag gesplitst krijgen ik weet het niet.
  vwb de trainerswissel:Art zal wel ergens manager worden en Jaap gaat naar Willem18 aangezien die ploeg gaat degraderen en ze volgend jaar weer in de eerste divisie acteren.
  Laat Ron Jans maar komen.


  ⚠️ Meld

 8. Trouwens, het is een publiek geheim dat Jaap Stam zich enorm heeft gestoord aan de manier waarop Claus Boekweg werd geschoffeerd en waarin onze fijne Art ook een aandeel had.
  Gentleman als hij is heeft hij zijn contract gewoon gerespecteerd maar vanaf dat moment heeft Jaap Stam zijn pijlen op andere doelen gericht, en terecht.
  Bestuur bedankt!


  ⚠️ Meld

 9. Art en jaap hebben zwolle weer goed op de kaart gezet, waarvoor hulde. Overigens heeft langeler zojuist op twitter aan gegeven dat hij per direct vertrekt en volgende week in het buitenland zijn zakken gaat vullen. Degradatie is dus nu zo goed als zeker


  ⚠️ Meld

 10. @sallonsocialist
  Ik heb begrepen dat iemand anders onder zijn naam twittert.

  @Zwolluh
  Boekweg heeft net getekend bij WKE, denk dat hij daar genoeg verdiend en denk ook niet dat hij terug wil naar PEC


  ⚠️ Meld

 11. Ik denk dat een trainer niet langer dan 3 jaar bij een club moet zitten. Dus zo erg is het niet dat hij weg gaat. Ik heb vertrouwen in de club dat ze een goede trainer kunnen contracteren!


  ⚠️ Meld

 12. Overigens heeft langeler zojuist op twitter aan gegeven dat hij per direct vertrekt

  Was dat maar waar.
  Art is niet meer dan een middelmatige trainer die topmateriaal had voor jupiler league begrippen.  ⚠️ Meld

 13. Langeler geeft in een interview aan dat hij weg wil gaan nu alles nog goed verloopt. “Het kan ook eens geen hosanna worden”. Hij zegt geen gelazer in zijn eigen stad te willen.


  ⚠️ Meld

 14. Jaap Stam zegt wel eens iets anders te willen na vier jaar Zwolle. Andere mensen, een ander team, en een ander niveau ook… Hij wil dus elders hogerop!


  ⚠️ Meld

 15. Hmm, de heren willen plotseling niet meer verder….:o

  Bij Stam had ik het eigenlijk wel verwacht maar ik kan me maar moeilijk voorstellen dat Art er plotseling geen trek meer in heeft.
  Ik had toch echt het idee dat hij nog wel een jaartje of twee er aan zou plakken.
  Jammer, het gaat toch best goed.

  Dit maakt me wel heel erg benieuwd wie er dan voor in de plaats gaan komen.
  Wel een goed ding dat de club nu een dik half jaar de tijd heeft om iemand aan te trekken.
  Alleen zullen de meeste trainers vast weer niets toezeggen voordat het verblijf in de eredivisie is veiliggesteld….:(

  Ik wens beiden alvast succes voor de toekomst en het bestuur van de club veel wijsheid toe.:P


  ⚠️ Meld

Reageer