Gift voor Vier het leven dankzij De Gasthuizen

Zwolle – Als je gewend bent met zijn tweeën naar het theater te gaan, maar je partner valt weg, is het fijn om te kunnen rekenen op andere theaterliefhebbers. Of als je bijvoorbeeld niet meer zo goed ter been bent als voorheen. Stichting Vier het Leven zorgt dat mensen die om deze en andere redenen een drempel ervaren bij theaterbezoek, er toch weer met plezier naartoe kunnen. De stichting ontving een financiële bijdrage van het Zwolse fonds De Gasthuizen. 

Vier het leven biedt in verschillende steden in Nederland theaterarrangementen aan: eersterangs kaartjes, twee pauzedrankjes, vervoer én gezelschap van andere theaterliefhebbers en vrijwilligers. “Een zorgeloze avond uit en van begin tot eind begeleiding”, zegt Ellen Kohrman, regiocoördinator Vier het Leven Overijssel. “Voor de voorstelling betalen ze uiteraard zelf. Het regelen, het vervoer en het gezelschap verzorgt Vier het Leven allemaal.” In Zwolle gaan senioren geregeld met Vier het Leven naar Odeon de Spiegel, de Verhalenboot en het Fraterhuis. “De deelnemers genieten van het theater, maar ook van de gezelligheid en het feit dat ze een avondje uit zijn. Samen met de vrijwilligers gaan ze al vroeg naar het theater. Daar maken ze een praatje en drinken ze wat. Het gaat om de totale beleving.” De Gasthuizen stelde 5.000 euro beschikbaar voor de Zwolse afdeling van Vier het Leven. “Die bijdrage heeft afspraken over rolstoelvervoer mogelijk gemaakt. Daardoor kunnen we nu ook mensen vervoeren die een rolstoel hebben.”

Naar het theater met Vier het Leven Wie ook met Vier het Leven naar het theater wil, kan bellen naar het centrale nummer van de stichting: 035 – 524 51 56 of voor meer informatie kijken op www.4hetleven.nl.

Aanvraag indienen

De Gasthuizen geeft financiële steun aan uiteenlopende initiatieven voor Zwolse senioren. Voor activiteiten, uitstapjes en materialen bijvoorbeeld. Organisaties die ook gebruik willen maken van de financieringsmogelijkheden van De Gasthuizen, downloaden het aanvraagformulier op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen:

Reageer