Grote verkeerscontrole in Zwolle

Zwolle – Bij een grote verkeerscontole donderdagavond in Zwolle kregen vijf automobilisten een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.

03-01-2012_alcoholcontrolemonteverdilaan.jpg

Op diverse locaties in Zwolle werden alcoholcontroles gehouden. 1.100 personen werden gecontroleerd. Niemand daarvan bleek positief te zijn. Eén auto werd in beslag genomen, en bij één persoon werd het rijbewijs ingevorderd omdat degene 130 km per uur reed op een 50 km weg.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Goed dat deze controles er zijn en ik ben het eens met Arie, deze automobilist mag wat mij betreft de rest van zijn leven gebruik maken van het openbaar vervoer.


  ⚠️ Meld

 2. Er rijden nog genoeg debielen rond, constateer ik iedere dag opnieuw. Hoe die ooit aan een rijbewijs zijn gekomen…? Wat mij betreft gaat de politie meer met onopvallende voertuigen surveilleren. Het liefst iedere dag.


  ⚠️ Meld

 3. Ben wel benieuwd op welke weg deze persoon 130 reed.
  Enkele 50 km wegen lenen zich voor hogere snelheden, dwz geen fietspaden direct aan de weg of bijna geen kruispunten. Niettemin is 130 km/u buitensporig snel. Hoop dat deze persoon zijn rijbewijs erg lang mag inleveren en een cursusje RDW mag volgen.


  ⚠️ Meld

 4. De foto is genomen op de rembrantlaan zo te zien…
  De maximale snelheid daar bedraagt 30km, dus of de foto of het verhaal klopt niet!


  ⚠️ Meld

 5. Begrijp nooit waarom rijbewijs in plaats van auto wordt ingevorderd. Dit soort randdebielen weet ook dat de kans op controle van rijbewijs vrijwel nihil is.


  ⚠️ Meld

 6. Valt reuze mee voor 1100 personen.

  Eén auto werd in beslaggenopmen, en bij één persoon werd het rijbewijs ingevorderd omdat degene 130 km per uur reed op een 50 km weg.

  Is het ook niet zo dat als je twee keer de maximum toegestane snelheid rijdt dan ze je voertuig in beslag kunnen nemen…


  ⚠️ Meld

 7. De foto is genomen op de rembrantlaan zo te zien…
  De maximale snelheid daar bedraagt 30km, dus of de foto of het verhaal klopt niet!

  In het nieuwsbericht staat dat er op diverse plaatsen is gecontroleerd.
  Het verhaal over de persoon die 130 km/h reed, kan dus wel degelijk kloppen, maar dit is dus waarschijnlijk op één van de andere plekken geweest waar werd gecontroleerd.


  ⚠️ Meld

 8. Ze stonden ook op de Oldeneelallee, daar zou je theoretisch met heel veel moeite, doorzettingsvermogen en geluk met stoplichten 130 moeten kunnen halen.


  ⚠️ Meld

 9. Geweldige actie nu met net zoveel agenten achter de personen aan die niet van andermans spullen kunnen afblijven dan kan 2013 niet meer stuk.

  grt een slachtoffer


  ⚠️ Meld

 10. staat ff niet bij wat het slachtoffer heeft gedaan maar zal wel niet de oetlul van 130 km/h zijn geweest. Van mij mogen ze die auto ook in de shredder duwen !


  ⚠️ Meld

 11. Bericht door Mike70, op 4 januari 2013 om 15:48

  @wlansink
  De wat luxere auto’s zitten binnen de 6 seconden al op 100km dus voldoende wegen om dat te behalen.

  Nou noem eens 5 van die luxe auto op daar ben ik wel nieuwsgierig naar.


  ⚠️ Meld

 12. Pffff die van mij doet het 2 seconden sneller dan 16 seconden…… ow sh*t…… er staat géén 1 voor die 6 in het bericht van Blauwvinger 😛


  ⚠️ Meld

 13. Op het moment dat je iemand zijn/haar auto afneemt, kan er ook iemand anders de dupe worden……zijn/haar partner misschien, die hier helemaal niets mee te maken heeft en de volgende dag misschien de auto wel weer nodig heeft…….wie heb je dan te pakken…..volgens mij tref je dan de verkeerde……! Je moet ze gewoon direct afstraffen door ze te arresteren, opsluiten en een hoge borgsom……kan ie ook gelijk z’n zonden overdenken!


  ⚠️ Meld

 14. Als je hier een bekeuring hebt gehad ben je geen slachtoffer. Dat heb je helemaal aan jezelf te danken!
  Als er spullen van je gestolen zijn moet je ophouden met zeuren dat de politie dáár eens iets aan moet doen. Wanneer kunnen ze dan wel de noodzakelijke verkeerscontroles gaan doen? Als er geen dieven meer rondlopen?!


  ⚠️ Meld

 15. @Tevens en Karola, volgens mij kan de politie de auto niet afnemen vanwege de rechtsongelijkheid die dat geeft. Iemand met een dure auto betaalt dan namelijk meer voor hetzelfde strafbare feit als iemand met een goedkoop karretje. Rijden zonder rijbewijs is een strafbaar feit. Wanneer je betrapt wordt ben je echt de pisang.


  ⚠️ Meld

 16. De auto wordt in beslag genomen bij een overschrijding van 100% van de toegestane snelheid (of meer) en/of bij gevaar of hinder voor de veiligheid op de weg . De periode dat de auto in beslag genomen blijft, is afhankelijk van het oordeel van het lokale OM. Dit hangt af van de ‘staat van dienst’ van de bestuurder.


  ⚠️ Meld

Reageer