De nationale politie blijft aanwezig in de wijken

Zwolle – Op 4 januari had Stoffel Heijsman, politiechef Oost-Nederland voor het eerst een ontmoeting met de media in Overijssel en Gelderland. De eenheid Oost-Nederland is een onderdeel van de nationale politie die op 1 januari van start ging. “Dat klinkt misschien ‘groot’ en ‘ver weg’, maar die landelijke politie zal ook in Gelderland en Overijssel veel betekenen voor de veiligheid.” In zijn inleiding vertelde de politiechef wat hij van belang vindt voor de politiezorg in Oost-Nederland.

eenheidsleiding.jpg 
Van links naar rechts: commissaris Peter Slort, hoofd Operatiën, commissaris Anja Leemans, hoofd Bedrijfsvoering, hoofdcommissaris Stoffel Heijsman politiechef en hoofdcommissaris Pim Miltenburg, plaatsvervangend politiechef en hoofd Operatiën.

De politie is en blijft duidelijk aanwezig in de wijken. Zo wordt het aantal wijkagenten fors uitgebreid (van 480 naar 630) en zal er uiteindelijk één wijkagent op 5000 inwoners werken. Verder zijn we snel aanwezig zijn als de nood hoog is. "We zijn daar waar het nodig is", aldus de politiechef. "We blijven in de buurt!" "We kunnen veel gemakkelijker speciale teams samenstellen die in een stad of dorp recherche-onderzoeken uitvoeren of de openbare orde handhaven. Speciale flexteams kunnen direct worden ingezet waar het nodig is". Dit is volgens de politiechef te danken aan de grootte van de organisatie (7000 mannen en vrouwen). Door de grootschaligheid kunnen we ons dure en schaarse expertises veroorloven en is meer mogelijk met specialisatie, bv. op het gebied van cybercrime en forensische opsporing. "Dit zijn dure onderdelen en kleine korpsen kunnen zich zoiets niet veroorloven. Een grote eenheid als Oost-Nederland en de nationale politie kunnen dat wel".

We doen het samen!

Stoffel Heijsman: "We blijven actief gemeenten, de inwoners, instellingen en bedrijven benaderen en betrekken. Een gezamenlijke aanpak van knelpunten is het meest effectief. Iedere partner speelt een belangrijke rol. De politie zet alles op alles om criminaliteit te bestrijden.

Gemeenten spelen een belangrijke rol bij het voorkomen van criminaliteit en overlast. Maar ook inwoners kunnen veel bijdragen. Let goed op jezelf, je omgeving en je spullen. Bel de politie als je iets ziet wat niet in de haak is en doe mee met Burgernet (www.burgernet.nl)!"

Gelijk kwaliteitsniveau

De nationale politie (en dus ook de eenheid Oost-Nederland) bestaat sinds 1 januari, maar er moet nog heel veel gebeuren om de organisatie op orde te krijgen. "Verder moet er ook bezuinigd worden. Dit levert veel onzekerheid op voor de medewerkers, maar daar gaan we met zorg mee om. Maar de reorganisatie en de bezuinigingen gaan niet ten koste van de politie op straat. U kunt op ons blijven rekenen. Het bureau wordt verbouwd, maar ons werk voor u en uw veiligheid, gaat gewoon door!".

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Ze blijven in de wijken aanwezig, wanneer waren ze daar dan ik zie ze nooit ja alleen als er een ongelukkje is dan staan ze er met drie auto’s en twee motors, maar als de jeugd de bushalte weer vernield en je beld dan is er geen auto vrij die kan komen.


  ⚠️ Meld

 2. Ja hk precies waar zijn deze nationale agenten dan te vinden in de wijk je ziet ze nergens.De figuren op de foto zie je zeer zeker niet surveileren in de wijk die zitten in een kamertje koffie te leuten.Zag je dat blauw nog maar als vroeger permanent op de fiets door alle straten van de wijk .Dan was het misschien wat rustiger met de criminaliteit alhoewel de houding van de jongeren tegenover de politie moet ook zwaarder bestraft worden.Ze hebben geen respect meer voor het gezag.Hopelijk wordt de inzet van het korps politie dit jaar duidelijker zichtbaar in de wijken en met name Zwolle Zuid het winkelcentrum waar nog steeds gefietst wordt.


  ⚠️ Meld

 3. ja hanekamp zelfs zonder punt en zonder hoofdletters.
  ik zit tog niet op school met spellingscontrole ofzo ik snap niet dat je je druk maakt dat er geen punt achter staat als dat al een probleem is dan heb jij volgens mij een heel stressvol leven  ⚠️ Meld

Reageer